Football Talk

Άρης – ΠΑΟΚ: Η «αφάνεια» των Ελλήνων σκόρερ και ο… γουρλής Τερζής! (video)

Άρης – ΠΑΟΚ: Η «αφάνεια» των Ελλήνων σκόρερ και ο… γουρλής Τερζής! (video)

Το ελληνικό στοιχείο είναι γνωστό πως… λείπει από τη Superleague 1, όμως στα ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», το να σκοράρει Έλληνας ποδοσφαιριστής, έχει συμβεί εδώ και οκτώ χρόνια.

«Ο θάνατος σου, η ζωή μου». Έκφραση που ταιριάζει «γάντι» στην περίπτωση του Άρη απέναντι στον ΠΑΟΚ, αφού το σημερινό (20/2) ντέρμπι, θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη βαθμολογική θέση των ομάδων. Η ήττα για κάθε ομάδα θα έχει μεγάλο επιπτώσεις. Από τη μία, οι «κίτρινοι» θα μείνουν πίσω στη μάχη για την είσοδο στα play off (δηλαδή εκτός Ευρώπης τη νέα σεζόν) και από την άλλη, ο Δικέφαλος θα χάσει κάθε επαφή με την κορυφή και τον Ολυμπιακό.

Ένα ιδιαίτερο στατιστικό που έχει το συγκεκριμένο ματς, με γηπεδούχο τον Άρη, είναι πως δεν έχει σκοράρει ούτε ένας Έλληνας από το 2014. Ο Χάρης Οικονομόπουλος ήταν ο τελευταίος που έχει χριστεί σκόρερ, όταν μάτωσε τα… λάθος δίχτυα για το τελικό 1-1 ανάμεσα στις δύο ομάδες. Αξιοσημείωτο δε, πως μεσολάβησε η απουσία των «κιτρίνων» από τα μεγάλα σαλόνια για τέσσερα χρόνια, όμως και πάλι, δεν χάνει την αξία του αυτό το ιδιαίτερο ρεκόρ.

Πέντε ματς, 13 γκολ, μηδέν… Έλληνας!

Από τη μέρα που επέστρεψε ο Άρης στα μεγάλα σαλόνια, οι δύο ομάδες έχουν δώσει πέντε παιχνίδια σε επίπεδο πρωταθλήματος και play off. Μοιρασμένα αποτελέσματα αλλά και εκρηκτικά ντέρμπι, από τα οποία δεν λείπει ποτέ το γκολ. Για να ακριβολογούμε, συνολικά έχουν επιτευχθεί 13 τέρματα σε αυτό το χρονικό διάστημα, κάτι που μαρτυράει από μόνο του, τη συχνότητα που βρίσκουν δίχτυα.

Και όμως, σε κανένα από αυτά δεν βρίσκεται Έλληνας στους πρωταγωνιστές. Ακόμα και στο ματς με τα περισσότερα γκολ, που είναι το 4-2 για τη σεζόν 2019/20, έχουν ματώσει τα δίχτυα μόνο ξένοι. Αξιοσημείωτο σε αυτό, είναι πως δεν υπάρχει και σταθερότητα στους σκόρερ. Σε αυτά τα πέντε παιχνίδια, από τα 13 γκολ, μόλις ο Πρίγιοβιτς και ο Σφιντέρσκι (αμφότεροι του ΠΑΟΚ) έχουν από δύο τέρματα. Όλοι άλλοι είναι διαφορετικοί.

Συγκεκριμένα, έχουν βρει δίχτυα για τον Άρη οι Ματέο Γκαρσία, Λάρσον, Βέλεθ, Σάσα, Ρόουζ και Μπρούνο Γκάμα ενώ για τον ΠΑΟΚ, εκτός των δύο παραπάνω, οι Σβαμπ, Μάτος και Βαρέλα. Η τελευταία φορά που είδαμε Έλληνα να σκοράρει, ήταν το 2014, όταν ο Ανδρέας Τάτος είχε ανοίξει το σκορ για τους «κίτρινους» και ο Οικονομόπουλος είχε ισοφαρίσει με αυτογκόλ για τον Δικέφαλο.

Τερζής ο… γουρλής

Λίγοι περίμεναν πως ο Άκης Μάντζιος θα απομακρυνθεί από την τεχνική ηγεσία του Άρη πριν το τέλος της κανονικής περιόδου. Εν τέλει, η ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννενα ήταν η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να… ξεχειλίσει και ο Έλληνας τεχνικός αποτέλεσε παρελθόν από την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Χερμάν Μπούργος είναι έτοιμος να αναλάβει τα ηνία αλλά κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Τόλης Τερζής θα κάτσει στην άκρη του πάγκου.

Ο υπηρεσιακός προπονητής δεν βρίσκεται για πρώτη φορά σε αυτή τη θέση. Συγκεκριμένα, το έχει ξανακάνει μετά την απόλυση του Ερέρα πριν έρθει ο Παντελίδης, όταν απολύθηκε ο Έλληνας τεχνικός για να τον διαδεχθεί ο Ένινγκ και όταν αποχώρησε ο Γερμανός για έρθει ο Μάντζιος. Τώρα, για τέταρτη φορά ως πρώτος κόουτς, είναι έτοιμος να συνεχίσει το τρομερό σερί που έχει. Στο πρώτο παιχνίδι που κάθεται στην άκρη του πάγκου, ο Άρης κερδίζει.

Το 2018/19, οι «κίτρινοι» έφυγαν με το διπλό από τη Ριζούπολη, νικώντας με 2-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης ενώ ένα χρόνο μετά, θριάμβευσε με 4-0 επί του Παναθηναϊκού στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Τελευταία φορά, ήταν απέναντι στον Βόλο στη Μαγνησία, όπου ο Άρης έφυγε με τη νίκη του 1-0, λίγες μέρες πριν αναλάβει ο Άκης Μάντζιος. Τέλος, ο Τερζής έχει αντιμετωπίσει και τον ΠΑΟΚ, το 2019/20, με το ματς να λήγει με 2-2 μέσα στη Τούμπα.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0