Football Talk

Σάλτσμπουργκ – Μπάγερν Μονάχου 1-1: Φιλί της ζωής από τον Κομάν στο 90', όλα ανοιχτά ενόψει της ρεβάνς του Μονάχου! (video)

Σάλτσμπουργκ – Μπάγερν Μονάχου 1-1: Φιλί της ζωής από τον Κομάν στο 90', όλα ανοιχτά ενόψει της ρεβάνς του Μονάχου! (video)

Η Μπάγερν Μονάχου έσωσε το φετινό ευρωπαϊκό της αήττητο… από το πουθενά χάρη στο γκολ του Κομάν στο 90’ (1-1). Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τη Σάλτσμπουργκ που τα έδωσε… όλα.

Ίσως στο ζευγάρι με το πιο ξεκάθαρο φαβορί, η Σάλτσμπουργκ αντιμετώπισε την Μπάγερν Μονάχου στο Red Bull Arena για τον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16» του UEFA Champions League και την δυσκόλεψε αρκετά, αποσπώντας την ισοπαλία με 1-1.

Οι Αυστριακοί μπήκαν με όρεξη στον αγωνιστικό χώρο και με διάθεση για επιθετικό παιχνίδι, χωρίς να περιμένουν την Μπάγερν Μονάχου πίσω από το δικό τους μισό. Αλλά χτυπήθηκαν με μία μικρή ατυχία, αφού ο Νόα Οκαφόρ αποχώρησε στο 12ο λεπτό από τον αγωνιστικό χώρο με μυϊκό τραυματισμό και στη θέση του πέρασε ο Τσουκγουμπούκε Αντάμου, ο οποίος εννέα λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ με πολύ ωραίο πλασέ και πέτυχε το πρώτο του γκολ στη διοργάνωση. 

Έπειτα, οι φιλοξενούμενοι «ανέβασαν» στροφές και απείλησαν με τον Λιρόι Σανέ στο 22’ και με τον Κίνγκσλεϊ Κομάν στο 40’, όμως η εκπληκτική άμυνα της Σάλτσμπουργκ και ο Φίλιπ Κουν ήταν εκεί για να κρατήσουν το υπέρ τους 1-0 και να πάνε στα αποδυτήρια με ανεβασμένη ψυχολογία. 

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Βαυαροί πίεζαν συνεχώς για την ισοφάριση με τους Κομάν και Σερτζ Γκνάμπρι να φαινόντουσαν οι μόνοι που είχαν ιδέες για να δημιουργήσουν φάσεις για τους Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Τόμας Μίλερ, αλλά και την άμυνα των γηπεδούχων να είναι πανταχού παρόν και να αποτρέπει αυτό το ενδεχόμενο. Στο 73’ ο Γάλλος εξτρέμ δοκίμασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα με δυνατό σουτ στη κλειστή γωνία, με τον 23άχρονο Ελβετό να έχει την κατάλληλη απάντηση. Επιπλέον, δύο λεπτά αργότερα Κουν αρνήθηκε εις διπλούν τις ευκαιρίες των Σανέ και Μίλερ

Βέβαια, τη μεγαλύτερη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου έχασε η γηπεδούχος ομάδα με τον Καρίμ Αντεγέμι να νικιέται αρχικά από τον Σβεν Ούλραϊχ και στη συνέχεια τον Αντάμου να βλέπει το 2-0 να… χάνεται πάνω στη γραμμή μετά από παρέμβαση του Μπεντζαμίν Παβάρ.  

Μέχρις ότου ο Κομάν να ισοφαρίσει το ματς στο 90’ και να «σκοτώσει» την άριστη αμυντική λειτουργία των Αυστριακών αλλά και να σώσει την ομάδα του από την ήττα. Στρέφοντας τα βλέμματα στον επαναληπτικό αγώνα του Μονάχου

Οι ενδεκάδες: 

Σάλτσμπουργκ (Ματίας Τζέισλε): Κουν, Κρίστενσεν, Σολέ, Βέμπερ, Ούλμερ, Καμαρά, Σάιβαλντ (80' Σούτσιτς), Καπάλδο, Άαρονσον, Οκαφόρ (12’ Αντάμου), Αντεγέμι (87' Κιάεργκααρντ)

Μπάγερν Μονάχου (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Ούλραϊχ, Ζούλε, Παβάρ, Ερναντέζ, Κίμιχ (80' Σάμπιτσερ), Τολισό, Μίλερ, Σανέ, Γκνάμπρι (77' Τσούπο-Μοτίνγκ), Κομάν, Λεβαντόφσκι 

Φοίβος Πεφάνης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0