Football Talk

MLS: Το νέο… «Ελ Ντοράντο» των ευρωπαίων ποδοσφαιριστών!

MLS: Το νέο… «Ελ Ντοράντο» των ευρωπαίων ποδοσφαιριστών!

Το ποδόσφαιρο στην Αμερική αναπτύσσεται μέρα με τη μέρα, με τις επενδύσεις σε χορηγούς, γήπεδα και μεταγραφές να μην έχουν… τελειωμό. Με τελευταία παραδείγματα τους Σερντάν Σακίρι, Ντάγκλας Κόστα και Λορέντσο Ινσίνιε να ακολουθούν το δρόμο του… αμερικανικού ονείρου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν κατακτήσει σχεδόν κάθε άθλημα που έχει εφευρεθεί, αλλά ο «κόσμος» του ποδοσφαίρου είναι ακόμα άγνωστος για πολλούς, χωρίς όμως να σταματάει η προσπάθεια από τους συλλόγους να ενισχύσουν τα ρόστερ τους με «δυνατά» ονόματα που έχουν «χαράξει» ιστορία στα μεγάλα σαλόνια.

Αποτελώντας σημαντικό δέλεαρ για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές λίγο πριν «κρεμάσουν» τα παπούτσια τους. Μιας και τα τελευταία χρόνια αρκετοί αθλητές προτιμούν τη στροφή της καριέρας τους στις Ηνωμένες Πολιτείες σε σχέση με τις άλλες επιλογές (Κίνα, Κατάρ, Σαουδική Αραβία κλπ.) Με πιο πρόσφατα παραδείγματα αυτά των Σερντάν Σακίρι στους Chicago Fire για το ποσό των επτά εκατομμύριών ευρώΝτάγκλας Κόστα στους Los Angeles Galaxy και το deal του καλοκαιριού από την Toronto FC, να προσφέρει… «γη και ύδωρ» στον αρχηγό της Νάπολι, Λορέντσο Ινσίνιε. Με την ομάδα από τον Καναδά να του εξασφαλίζει μισθό που φτάνει τα 60 εκατομμύρια ευρώ για συμβόλαιο τεσσάρων ετών. Διπλάσιες αποδοχές το χρόνο (15 εκάτ.) από αυτές του Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς στους LA Galaxy με 7.2 εκάτ. ανά σεζόν. 

Οι θρύλοι που επέλεξαν τη «Χώρα της Ελευθερίας»

Αρκετοί ποιοτικοί ποδοσφαιριστές έχουν «σοκάρει» το κοινό του ποδοσφαίρου με τις επιλογές τους να συνεχίσουν τη καριέρα τους στο MLS. Με τους La Galaxy να έχουν το πάνω χέρι των μεταγραφών, μιας και το μαγευτικό Λος Άντζελες, η Καλιφόρνια αλλά και ο «χρυσός» που διατίθεται να δαπανήσει η τοπική ομάδα, έχει δελεάσει τους Ντέιβιντ Μπέκαμ, Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς, Στίβεν Τζέραντ, Ρόμπι Κιν και τώρα Ντάγκλας Κόστα. Παρόμοια έχουν κινηθεί και άλλες ομάδες όπως η New York FC που είχαν περάσει οι Αντρέα Πίρλο και Νταβίντ Βίγια, η Montreal Impact με τη προσθήκη του Ντιντιέ Ντρογκμπά και οι New York Red Bulls με τον Τιερί Ανρί

Επιπροσθέτως, η νέα ομάδα του Σακίρι είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον Μπάστιαν Σβάινσταιγκερ το 2017 και την Orlando City, παράλληλα να εκπλήσσει με την άφιξη του Κακά. Ενώ, η νέα ομάδα του ΜπέκαμInter Miami, έχει στο ρόστερ της τον Γκονζάλο Ιγκουαίν

Ως αποτέλεσμα, να δημιουργείται ένας νέος ποδοσφαιρικός «σταθμός» στο άλλο άκρο του κόσμου, που περιμένει με ανοιχτές αγκάλες παίκτες που θέλουν να αποσυρθούν σε μία χώρα που έχει ως επίσημη γλώσσα τα αγγλικά και φημίζεται για τις συνεχείς επαγγελματικές ευκαιρίες και την ελευθερία της. 

Φοίβος Πεφάνης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0