Football Talk

ΠΑΟΚ: Οι 5+1 «χρυσές» πωλήσεις σέντερ φορ, πριν τον Σφιντέρσκι - Από τον Πρίγιοβιτς, έως τον Βρύζα!

ΠΑΟΚ: Οι 5+1 «χρυσές» πωλήσεις σέντερ φορ, πριν τον Σφιντέρσκι - Από τον Πρίγιοβιτς, έως τον Βρύζα!
Ο Κάρολ Σφιντέρσκι αναμένεται να «πετάξει» σύντομα για άλλες πολιτείες. Το εισιτήριο για το MLS, όμως, αναμένεται να κοστίσει στη Charlotte FC, περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ, κάτι που εφόσον συμβεί, θα δώσει συνέχεια στην παράδοση που έχει χτίσει ο ΠΑΟΚ, να πουλά τους επιθετικούς του για «χρυσάφι»!
 
Ο κόσμος αναζητά το θέαμα, οι ομάδες την ικανοποίηση του κόσμου, όποτε όπου θεάμα, γράψτε γκολ! Δεν είναι πρόσφατο φαινόμενο, δεν είναι κάτι που θα αλλάξει εύκολα, έστω κι αν έχει εξισορροπηθεί λίγο η κατάσταση στο σημερινό μεταγραφικό παζάρι. Πάντοτε οι σέντερ φορ ή όσοι αγωνίζονταν στις θέσεις πίσω από αυτόν, κόστιζαν περισσότερο και -κατά συνέπεια- πωλούνταν για περισσότερα. Ο ΠΑΟΚ το γνωρίζει από πρώτο χέρι.
 
Ο «Δικέφαλος του Βορρά», εφόσον το deal των πέντε εκατομμυρίων με τη Charlotte FC για τη μετακίνηση του Κάρολ Σφιντέρσκι ολοκληρωθεί, θα δει τα συνολικά του έσοδα από τις πωλήσεις των επιθετικών του -από το 2015 κι έπειτα- να εκτοξεύονται στα 23 εκατ. ευρώ! Ωστόσο, υπήρχαν περιπτώσεις και πριν το συγκεκριμένο χρονικό όριο.
Με Σφιντέρσκι ο ΠΑΟΚ «δαγκώνει» - to10.gr
 
Στο «πάνθεον» αυτών, η πώληση του Μίλτον Νιούνιες, ενός cult μύθου γνωστού ως «Τάισον», λόγω της ομοιότητάς του με τον γνωστό μποξέρ, που ξυπνά μνήμες από άλλες εποχές. Ο βραχύσωμος φορ από την Ονδούρα (μόλις 1.55 ύψος) κουβαλά πλήθος από ιστορίες για το πώς αποκτήθηκε και κυρίως, για το πώς πωλήθηκε στη Σάντερλαντ από λάθος, κατά τον αστικό μύθο, και χρειάζεται ξεχωριστό... κεφάλαιο. Το συνολικό ποσό της μεταγραφής του μπορεί να ανήλθε κοντά στα 2 εκατ. ευρώ, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει ένα μέρος από αυτά.
O Μίλτον Νούνιες και η γκάφα της Σάντερλαντ | Τρελοποδόσφαιρο 
Αντιθέτως, περιπτώσεις όπως αυτές των Λούκας Πέρεθ, Ζήση Βρύζα και Δημήτρη Ναλιτζή, ήταν πλήρως συνειδητές και τα ποσά πολύ πιο ξεκάθαρα.
 
Αναλυτικά οι 5+1 κορυφαίες πωλήσεις σέντερ φορ του ΠΑΟΚ:
 
1.Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς - 10 εκατ.ευρώ - Αλ Ιτιχάντ - Ιανουάριος 2019
2.Ευθύμης Κουλούρης - 3,5 εκατ. ευρώ - Τουλούζ - Ιούλιος 2019
3.Τσούμπα Άκπομ - 3 εκατ. ευρώ - Μίντλεσμπρο - Σεπτέμβριος 2020
4.Λούκας Πέρεθ - 1,5 εκατ. ευρώ - Ντεπορτίβο Λα Κορούνια - Αύγουστος 2015
5.Ζήσης Βρύζας - 1,5 εκατ. ευρώ - Περούτζια - Ιούλιος 2000
6.Δημήτρης Ναλιτζής - 1,2 εκατ. ευρώ - Ουντινέζε - Ιούλιος 2001
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0