Football Talk

Αν δεν επιστρέψει… αυτή η Φούλαμ στην Premier League, ποια θα το κάνει;

Αν δεν επιστρέψει… αυτή η Φούλαμ στην Premier League, ποια θα το κάνει;

Συνεχίζει να τρελαίνει κόσμο η Φούλαμ στην Championship, με την ομάδα του Μάρκος Σίλβα να πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις και να πηγαίνει από εξάρα σε… εξάρα! Νέο «θύμα» της αυτή την φορά η Μπέρμιγχαμ, η οποία αποτελεί τον τρίτο διαδοχικό σύλλογο που «διαλύεται» από την Φούλαμ, με την απορία όλων να είναι: «Αν δεν ανέβει αυτή στην Premier League, ποια μπορεί να το κάνει»;

Μία ακόμη εντυπωσιακή εμφάνιση, λίγες ημέρες μετά την «επτάρα» απέναντι στην Ρέντινγκ και την «εξάρα» απέναντι στην Μπρίστολ Σίτι, πραγματοποίησε η Φούλαμ στο Κρέιβεν Κότατζ, με το σύνολο του Μάρκος Σίλβα να σκοράρει έξι φορές και να τιμωρεί με συνοπτικές διαδικασίες την Μπέρμιγχαμ, που πριν από έξι χρόνια είχε πανηγυρίσει ένα σημαντικό «διπλό» με 5-2 στην έδρα της.

Η έκβαση του σκορ, πρόδιδε από την αρχή την εξέλιξη της αναμέτρησης μιας και το αυτογκόλ του Ρόμπερτς στο 10’, κατέστησε μη διαχειρίσιμη την κατάσταση για τους φιλοξενούμενους.

Ακολούθησαν ακόμη τρία γκολ πριν από την λήξη του ημιχρόνου, ενώ η «αυθάδεια» της Μπέρμιγχαμ να κάνει το 4-0… 4-2, είχε ως συνέπεια δύο ακόμη τέρματα από το 75’ μέχρι και το 92’! Μιλάμε για έξι γκολ, πέντε διαφορετικούς σκόρερ και τον… Μίτροβιτς στο «μηδέν».

Αυτό και αν είναι είδηση, αν αναλογιστεί κανείς πως ο Σέρβος μετρούσε πέντε γκολ σε 180 αγωνιστικά λεπτά, αλλά δεν κατάφερε να προσθέσει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, για 4η φορά στην καριέρα του με αντίπαλο τη Μπέρμιγχαμ.


Συνολικά, στα τρία πιο πρόσφατα παιχνίδια της, η Φούλαμ έχει βρει δίχτυα 19 φορές σε τρεις αναμετρήσεις. Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό; Μιλάμε για ένα γκολ ανά 14 αγωνιστικά λεπτά.

Η Φούλαμ δηλαδή, βρίσκει δίχτυα τουλάχιστον μία φορά σε λιγότερο από ένα τέταρτο και είναι η πρώτη ομάδα στην ιστορία των αγγλικών επαγγελματικών κατηγοριών, μετά την Έβερτον του 1954, που σκοράρει 6+ γκολ σε τρία διαδοχικά ματς.

Η Έβερτον τότε προβιβάστηκε στην πρώτη τη τάξει κατηγορία στο «Νησί». Είναι δυνατόν αυτή η Φούλαμ να μην το καταφέρει, ούσα στο +5 από την δεύτερη Μπόρνμουθ και την τρίτη Μπλάκμπερν, με ίδιο αριθμό αναμετρήσεων;

Μοιάζει αδύνατο αλλά με την Φούλαμ ποτέ δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος. Ακολουθεί το ματς με την Στόουκ στο Μπριτάνια. Μία έδρα από την οποία δεν έχει φύγει νικήτρια στον 21ο αιώνα, έχοντας σκοράρει περισσότερα από δύο γκολ. Αν όχι τώρα, πότε; Και αν όχι με τον… Μίτροβιτς και τον Μάρκο Σίλβα στο «τιμόνι», τότε με ποιους;


Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0