Football Talk

Νιούκαστλ: Η Κέιμπριτζ κέρδισε τον πιο πλούσιο σύλλογο στον πλανήτη και τα χρήματα των Σαουδαράβων δεν μπόρεσαν να το… αποτρέψουν! (video)

Νιούκαστλ: Η Κέιμπριτζ κέρδισε τον πιο πλούσιο σύλλογο στον πλανήτη και τα χρήματα των Σαουδαράβων δεν μπόρεσαν να το… αποτρέψουν! (video)

Πριν από λίγους μήνες, ο Μάικ Άσλεϊ αποχώρησε από το διοικητικό καθεστώς της Νιούκαστλ, με τους Σαουδάραβες να μπαίνουν στην διοίκηση και να την καθιστούν το πιο ισχυρό οικονομικά club στον πλανήτη. Μερικές εβδομάδες μετά, οι «καρακάξες» δεν βλέπουν τη μοίρα τους να αλλάζει. Το αντίθετο μάλιστα…

Όταν η Νιούκαστλ έμαθε πως αντίπαλός της στο FA Cup είναι η Κέιμπριτζ της League One, δεδομένα χάρηκε! Πίστεψε πως θα προκριθεί, πίστεψε πως είναι ένας καλός τρόπος να ανακτήσει την χαμένη ψυχολογία της. Εν τέλει, αποχώρησε από το Σεντ Τζέιμς Παρκ με σκυμμένο κεφάλι, ούσα πλέον ένα κομμάτι της ιστορίας της αντιπάλου της!

Και αυτό διότι η Κέιμπριτζ, δεν είχε επικρατήσει ποτέ απέναντι σε ομάδα της πρώτης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου. Εν έτει 2021 όμως, το κατάφερε. Το όνειρο των οπαδών της έγινε πραγματικότητα και μάλιστα η αντίπαλός της αποτελεί την πιο πλούσια ομάδα στον ποδοσφαιρικό πλανήτη.


Είναι όμως αυτό αρκετό; Η Κέιμπριτζ σε ενενήντα λεπτά παρέδωσε μάθημα στις «καρακάξες». Τους εξήγησε πως τα χρήματα από… μόνα τους δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα και πως η οργάνωση είναι το παν. Το τελικό 1-0 το αποδεικνύει και τα δύο ακυρωθέντα γκολ για τους γηπεδούχους επί της ουσίας συνοψίζουν την σεζόν της Νιούκαστλ.

Προσπαθεί, παλεύει αλλά όσα κάνει δεν είναι αρκετά. Ό,τι δηλαδή συνέβη και με την πρώτη μεταγραφική της κίνηση στη νέα εποχή των Σαουδαράβων. Ο Κίραν Τρίπιερ αποκτήθηκε, χρήματα δαπανήθηκαν, αλλά ρεαλιστικά, είναι ο τέως ποδοσφαιριστής της Ατλέτικο Μαδρίτης, αυτό που επιζητούν αγωνιστικά;

Μία πρώτη ανάγνωση λέει όχι. Η Νιούκαστλ διαθέτει την χειρότερη ανασταλτική λειτουργία του πρωταθλήματος, μαζί με τη Νόριτς, ενώ παράλληλα δυσκολεύεται να βρει και γκολ, παρά τις εξαιρετικές εμφανίσεις που βγάζει στο γήπεδο ο Σέλβεϊ.

Δημιουργεί, πείθει, αλλά οι επιθετικοί της, πλην των Γουίλσον και Σεντ Μαξιμέν, δεν μετουσιώνουν σε γκολ τις ευκαιρίες που προκύπτουν. Οπότε ένας καλός δεξιός οπισθοφύλακας, ο οποίος θα συμβάλλει σημαντικά και στις στημένες μπάλας, δεν είναι απαραίτητος, αλλά τίποτα άλλο παρά μία καλή προσθήκη.

as_2.jpg

Θα βοηθήσει, αλλά δεν θα διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην παραμονή ή όχι της Νιούκαστλ στην Premier League. Πρέπει να γίνουν ουσιαστικές κινήσεις και να στηριχθεί ο Έντι Χάου, που προσπαθεί αλλά δεν ευνοείται και από το υλικό που έχει στα χέρια του…

Κάπως έτσι, ο πιο πλούσιος ποδοσφαιρικός σύλλογος στον πλανήτη ηττήθηκε από μία επαγγελματική, πλην όμως, τρεις κατηγορίες κάτω, ομάδα της League One. Μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση; Το πρόβλημα είναι πως κάνουμε διαρκώς την ίδια ερώτηση από τότε που οι Σαουδάραβες πάτησαν το πόδι τους στην Αγγλία

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0