Football Talk

Μάντσεστερ Σίτι: Ο δρόμος για την κατάκτηση της Premier League έχει «στροφές» τον… Φεβρουάριο!

Μάντσεστερ Σίτι: Ο δρόμος για την κατάκτηση της Premier League έχει «στροφές»  τον… Φεβρουάριο!
Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να δείχνει πως έχει ξεφύγει αρκετά από τους διώκτες της, ούσα στην κορυφή της βαθμολογίας και στο +11 με ματς περισσότερο, όμως ο δρόμος για την κατάκτηση της PremierLeagueείναι… μακρύς, με τις στροφές να κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως τον Φεβρουάριο.

Είναι δεδομένο πως η Μάντσεστερ Σίτι δεν έθελξε με την απόδοσή της στο Έμιρεϊτς απέναντι στην Άρσεναλ. Πιθανώς, να ήταν ψέμα να χαρακτηρίζαμε την εν λόγω επικράτηση… κυνική, απλώς επειδή ο Ρόδρι βρέθηκε εκεί όπου έπρεπε τρία λεπτά πριν από το σφύριγμα της λήξης.

Ωστόσο, η νίκη είναι νίκη και η αλήθεια είναι πως σε δύο «κακά» ματς των «πολιτών» το αποτέλεσμα ήταν το επιθυμητό. «Διπλό» στο BrentfordCommunityStadium, με ένα γκολ από νωρίς, χάρη στην οξυδέρκεια του Κέβιν Ντε Μπρόινε και ανατροπή στο Βόρειο Λονδίνο, απέναντι στην καλύτερη Άρσεναλ των τελευταίων ετών, αναλογικά με την εικόνα της.

Πολλοί ενδεχομένως θα θεωρήσουν πως τέτοιου είδες νίκες, εν τέλει δίνουν και το πρωτάθλημα. Δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Διότι αν ένα ματς δεν «βγαίνει» αλλά καταλήγει να λέγεται νικητήριο, οι βαθμοί είναι αυτοί που μετρούν στο τέλος της ημέρας.

Η Μάντσεστερ Σίτι αυτό το κάνει καλά. Για την ακρίβεια το κάνει καλύτερα από την Τσέλσι και την Λίβερπουλ που επίσης διεκδικούν το πρωτάθλημα. Η πρώτη δεν μπόρεσε να διατηρήσει το 1-0 με την Μπράιτον και είδε την ψαλίδα να μεγαλώνει και η δεύτερη δεν κατόρθωσε να κερδίσει ματς που έμοιαζαν δικά της.


Σκόραρε δις απέναντι στην Γουέστ Χαμ και ηττήθηκε, σκόραρε δις κόντρα στην Μπράιτον και ισοφαρίστηκε, βρήκε δίχτυα τρεις φορές απέναντι στην Μπρέντφορντ και δεν κέρδισε και προσφάτως έμεινε για πρώτη φορά στο «μηδέν» μετά τον Απρίλιο, απέναντι στην 4η χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος, Λέστερ (1-0).

Κάπως έτσι το +11 της Μάντσεστερ Σίτι μοιάζει απολύτως φυσιολογικό, διαθέτοντας ωστόσο και άλλα χαρακτηριστικά πλην της… τύχης που χρειάζεται. Την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, την καλύτερη επίθεση αυτού, τα πιο πολλά γκολ εντός του 2021 και τις περισσότερες νίκες σε ένα ημερολογιακό έτος. Τίποτα λοιπόν δεν είναι τυχαίο για τους «πολίτες» που «έσπασαν» τα κοντέρ το 2021, κατέκτησαν το τρίτο πρωτάθλημα τους την τελευταία τετραετία, έφτασαν στον τελικό του ChampionsLeagueκαι δημιούργησαν μία διαφορά ασφαλείας και στη νέα σεζόν.

Ωστόσο, είναι αυτή η διαφορά… ασφαλείας ή υπάρχει περίπτωση η Μάντσεστερ Σίτι να κάνει την λεγόμενη «κοιλιά»; Μεγάλο πλεονέκτημα για τους «πολίτες» είναι το γεγονός πως όλα τα ντέρμπι του «δευτέρου» γύρου θα διεξαχθούν στο Έτιχαντ

Η Τσέλσι θα ταξιδέψει αρχικά στο Μάντσεστερ και εν συνεχεία θα το κάνει η Τότεναμ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Λίβερπουλ. Όλες δηλαδή πλην της Άρσεναλ, με το δύσκολο πρόγραμμα όμως να κάνει την εμφάνισή του τον Φεβρουάριο.

Ο μήνας ξεκινά με μία θεωρητικά εύκολη μετάβαση στο Κάροου Ρόουντ για το ματς με τη Νόριτς, συνεχίζει μέχρι και τα μέσα με το ταξίδι στην Λισαβόνα για το ChampionsLeagueμε την Σπόρτινγκ και… δυσκολεύει. Η Τότεναμ του Αντόνιο Κόντε μεταβαίνει στο Έτιχαντ, ακολουθεί ταξίδι της Σίτι στο Γκούντισον Παρκ, για να ολοκληρώσουμε 30 «περίεργες» ημέρες, με το ντέρμπι του Μάντσεστερ…

Αν αυτές οι ημέρες παρέλθουν δίχως μεγάλες απώλειες, τότε η Μάντσεστερ Σίτι θα στεφθεί και πάλι πρωταθλήτρια. Προτεραιότητά της εν γένει είναι να συνεχιστεί αυτό το νικηφόρο σερί των 11 παιχνιδιών, το οποίο λαμβάνει χώρα για τέταρτη φορά υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Αν αυτό στεφθεί από επιτυχία, ο Πεπ θα κατακτήσει και πάλι την PremierLeague, με την ίδια περίπου ομάδα που το έκανε και πέρυσι. Το ερώτημα είναι αν μπορεί να πάει την κουβέντα ένα βήμα παρακάτω… Να πάψουμε να συζητάμε για… μήνες και να ανοίξει ο δρόμος για το πολυπόθητο Κύπελλο με τα μεγάλα αυτιά!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0