Football Talk

Αυτή είναι η πρόταση και η θέση της ΑΕΚ στη Λίγκα για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα

Αυτή είναι η πρόταση και η θέση της ΑΕΚ στη Λίγκα για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα
Ξεκάθαρη πρόταση κατέθεσε η ΑΕΚ στο ΔΣ της SuperLeagueμε τον CEOτης ΠΑΕ, Γιώργο Κοσμά να εκφράζει τη θέση της Ένωσης

Η ΠΑΕ ΑΕΚ, μετά την άδικη απόφαση της Κυβέρνησης να περιορίσει στους 1000 φιλάθλους την παρουσία τους στα γήπεδα, ότι θα πάρει ξεκάθαρη θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της SuperLeagueτο μεσημέρι της Τρίτης (28/12). Κι αυτό συνέβη. Η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε την πλήρη διαφωνία της με το ανέφικτο 10%, λόγω κυρίως του αριθμού των διαρκείας που έχει η Ένωση (κοντά στις 16.000 διαρκείας είχε δώσει η ΑΕΚ στον κόσμο της) και πρότεινε να διασφαλιστεί τουλάχιστον η παρουσία των κατόχων διαρκείας για κάθε ομάδα.

Μάλιστα, ο α’ αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Γιώργος Κοσμάς εξέφρασε την επίσημη θέση της ΑΕΚ στο ΔΣ της Λίγκας, τονίζοντας:

«Αυτό που σαν ΑΕΚ πιστεύουμε είναι ότι θα πρέπει καταρχήν να δείξουμε απόλυτη ενσυναίσθηση της συνολικής κατάστασης με τον κορονoϊό,  που είναι δυναμική και συνεχώς εξελίσσεται. Να προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε πράγματα που είναι εφικτό να τα διεκδικήσουμε και να τα πετύχουμε και δεν είναι παράλογα μέσα στο συνολικό κοινωνικό πλαίσιο. Με αυτό το σκεπτικό ως ΑΕΚ θεωρούμε ότι το πιο κρίσιμο είναι να διασφαλίσουμε την παρουσία στο γήπεδο όσων έχουν προαγοράσει τα εισιτήριά τους, ανεξαρτήτως ποσοστού. Η πρότασή μας είναι να επιτραπεί στα γήπεδα η παρουσία σε όλους τους κατόχους διαρκείας, όσοι είναι αυτοί, να διασφαλίσουμε την είσοδο των κατόχων διαρκείας, που έχουν προπληρώσει την παρουσία τους σε όλους τους αγώνες της σεζόν. Υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι είναι εμβολιασμένοι, κάτι που ισχύει από την αρχή της σεζόν. Γιατί και η κυβέρνηση, αλλά και εμείς -και ως κίνητρο το κάναμε- ζητήσαμε από τον κόσμο το καλοκαίρι να εμβολιαστεί και μπήκαμε έτσι σε έναν καθόλου ευχάριστο διαχωρισμό των φιλάθλων μας σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, κάτι που κανείς μας δεν τον ήθελε και δεν ήταν διόλου ευχάριστος. 

Αυτούς τους ανθρώπους, λοιπόν, οφείλουμε να τους προστατεύσουμε, να τους προασπίσουμε, να τους υπερασπιστούμε. Πρέπει αυτό να είναι ένα δικό μας πλαφόν απαράβατο. Το να έχουν στο γήπεδο δικαίωμα πρόσβασης οι εμβολιασμένοι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας. Ανεξαρτήτως αν αυτό το ποσοστό είναι το 50%, το 30 ή το 40, γιατί δεν είναι μετρήσιμο το μέγεθος σε κάθε γήπεδο. Στο ΟΑΚΑ μας καλύπτει το 25-30%, στο Καραϊσκάκη, για παράδειγμα, δεν καλύπτει τα διαρκείας του Ολυμπιακού».

Αυτή ήταν η αρχική τοποθέτηση του Γιώργου Κοσμά, με την οποία ήδη έχει συμφωνήσει ο Απόλλων Σμύρνης που πήρε το λόγο μετά, ενώ σε αυτό το πλαίσιο έχουν ήδη τοποθετηθεί Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, που αρχικά μίλησαν με ποσοστά, με τον πρώτο να προτείνει το 50% του κόσμου και ο δεύτερος να προτείνει 30-40%. «Η πρόταση της ΑΕΚ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση», σχολίασε ο Γκαγκάτσης.
 
Θοδωρής Καρβουνιάρης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0