Football Talk

Premier League: Είναι τελικά οι πρώτοι σκόρερ του πρωταθλήματος, όσοι περιμέναμε από το Big 6;

Premier League: Είναι τελικά οι πρώτοι σκόρερ του πρωταθλήματος, όσοι περιμέναμε από το Big 6;

Φτάνουμε πλέον στα μισά της σεζόν και οδεύουμε ολοταχώς για την Boxing Day. Την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων για τους Άγγλους, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων τους. Γκολ, θέαμα και μεγάλες συγκινήσεις προμηνύονται, αλλά η απορία μας είναι αν μέχρι τώρα, οι… πρώτοι σκόρερ του Big 6 είναι όσοι περιμέναμε…

Η αλήθεια είναι πως μέχρι στιγμής στην Premier League, τα προγνωστικά επιβεβαιώνονται. Τρεις είναι οι ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο, έπονται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Γουέστ Χαμ, η Τότεναμ και η… απρόβλεπτη Άρσεναλ, που βρίσκεται στην τετράδα, ενώ φαβορί για τον υποβιβασμό είναι η Νόριτς από τις ομάδες που προβιβάστηκαν.

Δεν έχει εντυπωσιάσει κανέναν η Έβερτον με τον Ράφα Μπενίτεθ στην τεχνική της ηγεσία, την ώρα που η Νιούκαστλ, αν και άλλαξε διοικητικό καθεστώς, παραμένει χαμηλά, ούσα σε ισοβαθμία με τα «καναρίνια» και με μόλις μία επικράτηση μετά από 18 αναμετρήσεις.

Η αίσθηση που δίνει σε όλους η φετινή Premier League, είναι πως εξαιρώντας την μέση της βαθμολογίας, η «μάχη» που θα γίνει τόσο στην κορυφή, όσο και στην τετράδα και τον υποβιβασμό, θα είναι μεγάλη… Αναμένονται λοιπόν μεγάλες συγκινήσεις, αρχής γενομένης από την Boxing Day!

Την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος, που επί της ουσίας σηματοδοτεί το ότι φτάνουμε στα μισά της σεζόν… Βαθμολογικά δεν απείχαμε πολύ από όσα περιμένουμε, αλλά… ατομικά; Η εικόνα των ποδοσφαιριστών και τα γκολ που έχουν σημειώσει είναι τα αναμενόμενα;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, αναφερόμενοι πάντα στους πρώτους σκόρερ του Big 6! Η Λίβερπουλ, η οποία διαθέτει και την καλύτερη επίθεση, βλέπει δύο ποδοσφαιριστές της να φιγουράρουν στις δύο πρώτες θέσεις του πίνακα των σκόρερ.

f346a8f84e29d91a74914141bf8b777531639c13.jpeg

Πρώτος είναι ο Μοχάμεντ Σαλάχ και εν συνεχεία ακολουθεί ο Ντιόγο Ζότα, με πέντε τέρματα λιγότερα (10). Πρόκειται για την πρώτη φορά μάλιστα που στον 21ο αιώνα, η Λίβερπουλ βλέπει δύο παίκτες της να έχουν πετύχει από 10 τουλάχιστον γκολ έκαστος, με την τελευταία να χρονολογείται πριν από 41 χρόνια.

Jamie-Vardy-Leicester-City.jpg

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Τζέιμι Βάρντι, που λίγο-πολύ «κουβαλά» την άρρωστη Λέστερ , ενώ τέταρτος είναι ο Ραφίνια της Λιντς με 8 γκολ, όντας ο μοναδικός που έχει «διασωθεί» από την κακή αγωνιστική περίοδο που βιώνουν τα «παγώνια».

Την πεντάδα συμπληρώνει ο Ντένις της Γουότφορντ με 7, αλλά εκεί δεν είναι μόνος του, μιας και επιστρέφουμε και πάλι στο Big 6, συναντώντας τους Μάουντ, Σμιθ Ρόου, Μανέ, Σον και… Κριστιάνο Ρονάλντο!

Cristiano-Ronaldo-Manchester-United-Newcastle-goal-2.jpg

Ο επιτελικός μέσος της Τσέλσι, αν και αθόρυβα, αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της ομάδας του, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έφτασε αισίως τα 91 γκολ στην Premier League, ο Σαντιό Μανέ συμπληρώνει την εκπληκτική τριάδα των Σαλάχ και Ζότα, ενώ ο Σον της Τότεναμ, επί της ουσίας προσπαθεί μόνος του, μιας και ο Χάρι Κέιν μετρά δύο μόλις γκολ σε 1620 αγωνιστικά λεπτά! Πέρασαν άλλωστε έξι μήνες για να βρει ξανά δίχτυα σε εντός έδρας ματς της Τότεναμ… Τότε είχε σκοράρει κόντρα στην Γουλβς του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο. Εν συνεχεία δεν σκόραρε ποτέ με αυτόν στον πάγκο και τώρα το έκανε απέναντι στην Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ…

Όσον αφορά τον Σμιθ Ρόου, η σεζόν που διανύει είναι εξαιρετική. Επτά γκολ, πρώτος σκόρερ της Άρσεναλ, ακόμη και αν έρχεται από τον πάγκο, με όλους τους υπόλοιπους παίκτες των «κανονιέρηδων» να ακολουθούν. Έχει βελτιώσει τα τελειώματά του ο Μαρτίν Έντεγκααρντ, επιδίδονται περισσότερο στην δημιουργία οι Σάκα και Λακαζέτ. Όλα αυτά, ενώ ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, αποτελεί ξένο σώμα από τις τάξεις της Άρσεναλ, έχοντας καθαιρεθεί και από την αρχηγία της ομάδας.

3965962-2021-09-18T142718Z_1545292934_UP1EH9I145GA1_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-MCI-SOU-REPORT.jpg

Τέλος, όπως θα παρατηρήσατε, καμία αναφορά δεν έχει γίνει στη Μάντσεστερ Σίτι. Στην πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, που διαθέτει με διαφορά την καλύτερη ανασταλτική λειτουργία και την δεύτερη καλύτερη επίθεση στην Premier League.

Ωστόσο, τα γκολ της είναι… κατανεμημένα. Ο Μπερνάρντο Σίλβα έχει επίσης επτά, ο Στέρλινγκ, όσα ο Μπρούνο Φερνάντες (5), με τους Φόντεν και Μαχρέζ να ακολουθούν με ένα λιγότερο.

Είναι ξεκάθαρα αντιληπτό πως στη Μάντσεστερ Σίτι, η επιθετική λειτουργία δεν βασίζεται στην ατομική ποιότητα, αλλά στην ικανότητα του συνόλου. Βλέποντας όμως τους αριθμούς της… Χρειάζεται εν τέλει τον Χάρι Κέιν ή όχι;

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0