Football Talk

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Ξόρκισε τον κακό του δαίμονα και βλέπει τετράδα! (video)

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Ξόρκισε τον κακό του δαίμονα και βλέπει τετράδα! (video)

Με τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να πραγματοποιούν μια πειστική εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο και σκαρφάλωσε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Όλοι έχουν τους δαίμονές τους. Ο Παναθηναϊκός τους αντικρίζει στο πρόσωπο του ΠΑΣ Γιάννινα, τον οποίο είχε να κερδίσει 4 σερί παιχνίδια – σε όλες τις διοργανώσεις – και πιο συγκεκριμένα από τον Δεκέμβριο του 2020 (12/12, 2-0).

Αυτό όμως άλλαξε καθώς οι «πράσινοι» έδειξαν πείσμα και επικράτησαν εν τέλει 2-0 στη Λεωφόρο για τη 15η αγωνιστική της Super League. Με τον τρόπο αυτό το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεπέρασε εκείνο του Ηρακλή Μεταξά στον πίνακα και εδραιώθηκε στην τέταρτη θέση με 23 βαθμούς!

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η αναμέτρηση διεξήχθη στο πλαίσιο έντονων ρυθμών και αρκετών μονομαχιών μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων. Τρανταχτό παράδειγμα η κίτρινη κάρτα του Σάλιακα λόγω φάουλ εις βάρος του Παλάσιος, την οποία αντίκρισε στο 6ο μόλις λεπτό!

Τα πρώτα λεπτά δεν είχαν κανένα ενδιαφέρον όσον αφορά στις μεγάλες ευκαιρίες, ωστόσο η φάση που τράβηξε τα βλέμματα από πλευράς Παναθηναϊκού ήταν το μαρκάρισμα του 25χρονου μπακ του ΠΑΣ Γιάννινα σε βάρος ξανά του Αργεντινού εξτρέμ (24’).


Οι «πράσινοι», μάλιστα, εξέφρασαν και το παράπονό τους προς τον διαιτητή Τζήλο, αναφέροντας στο Twitter πως ο ίδιος «χάρισε πεντακάθαρη δεύτερη κίτρινη» στον Σάλιακα.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 39’, με τον Περέα να σουτάρει και τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει ανενόχλητος. Στη συνέχεια οι Γιαννιώτες προσπάθησαν και πάλι να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία, ωστόσο η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σάλιακα τράνταξε το δοκάρι του Ιταλού κίπερ.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό. Στο 54ο μόλις λεπτό ο Βιγιαφάνιες έβγαλε μια ωραία κάθετη στον Χουάνκαρ, ο οποίος στη συνέχεια τροφοδότησε με σέντρα τον Μαουρίσιο. Εκείνος με τη σειρά του πήδηξε ψηλά στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά έγραψε το 1-0 για τους γηπεδούχους, σημειώνοντας παράλληλα το τέταρτο προσωπικό του γκολ για τη σεζόν. Με αυτόν τον τρόπο έγινε και ο δεύτερος σκόρερ για την ομάδα για φέτος, πίσω από τον Καρλίτος ο οποίος έχει εννέα.


Ο σκόρερ του τέρματος δεν σταμάτησε όμως εκεί. Στο 66’ θέλησε να απειλήσει εκ νέου, με σουτ το οποίο έφυγε εν τέλει άουτ.

Αυτό που δεν έκανε ο Βραζιλιάνος νωρίτερα ο Βραζιλιάνος, το έκανε ο Σάντσες στη συνέχεια! Με τον Βιγιαφάνιες να γίνεται και πάλι δημιουργός, εκτελώντας το φάουλ από τα δεξιά, ο Αργεντινός έπιασε κι εκείνος την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και έκανε το 2-0 στο 69’.

 

Στα εναπομείναντα λεπτά ο ΠΑΣ προσπάθησε να βρει κάποιο γκολ το οποίο θα του έδινε ίσως ελπίδες, ωστόσο δεν κατάφερε να ρίξει το κάστρο του Μπρινιόλι ο οποίος στάθηκε αντάξιος των περιστάσεων όποτε του χρειάστηκε.

Ο MVP

Ο Βιγιαφάνιες. Ο Αργεντινός παρουσίασε ένα εξαιρετικό πρόσωπο καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, βγάζοντας δύο ασίστ και πραγματοποιώντας το ποιοτικότερο προσωπικό του παιχνίδι για την φετινή σεζόν.

Η φάση του αγώνα

Το δοκάρι του Σάλιακα. Αν ο μπακ του ΠΑΣ Γιάννινα είχε σκοράρει σε εκείνη την φάση και οι φιλοξενούμενοι πήγαιναν στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα, τότε το ματς θα είχε ίσως πάρει τελείως διαφορετική τροπή.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σάντσες, Ρούμπεν, Μαουρίσιο (90’ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Παλάσιος (81’ Χατζηγιοβάνης), Αϊτόρ (67’ Μακέντα), Καρλίτος (67’ Βιτάλ)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Καραχάλιος, Κάργας, Ντομίνγκεθ, Περέα (76’ Μορέιρα), Σνάιντερ (86’ Λώλης), Μιλιντσεάνου (86’ Λιάσος), Γκαρντάβσκι (73’ Μπρένερ), Πέερσμαν

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0