Football Talk

Άρσεναλ: Υπάρχει έλλειψη ηγέτη στην ομάδα των «κανονιέρηδων»

Άρσεναλ: Υπάρχει έλλειψη ηγέτη στην ομάδα των «κανονιέρηδων»

Μετά το πειθαρχικό παράπτωμα  του Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ που του στοίχισε το περιβραχόνιο της Άρσεναλ, το BN Sports αναρωτιέται αν υπάρχει κάποια αρχηγική φιγούρα στο ρόστερ των «κανονιέρηδων» και υπενθυμίζει άλλα παρόμοια περιστατικά που έχουν συμβεί στο παρελθόν.

Ο 32χρονος Γκαμπονέζος στράικερ, υπέπεσε ξανά σε πειθαρχικό παράπτωμα, με τον προπονητή της ομάδας, Μικέλ Αρτέτα, αλλά και την διοίκηση να τον τιμωρούν για δύο αγωνιστικές αλλά και να του αφαιρούν το περιβραχιόνιο από το μπράτσο του. 

«Μετά το τελευταίο πειθαρχικό του παράπτωμα την περασμένη εβδομάδα, ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ δεν θα είναι πλέον αρχηγός του συλλόγου μας και δεν θα είναι διαθέσιμος για τον αγώνα της Τετάρτης με την Γουέστ Χαμ Γιουνάιτεντ», τόνισε ο προπονητής των Λονδρέζων.

Είναι γεγονός, πως η ομάδα Βόρειου Λονδίνου αντιμετωπίζει αρκετά αγωνιστικά και εσωτερικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Πολλές φορές, κάποια από αυτά έχουν βγει…προς τα «έξω», όπως για παράδειγμα το δυσάρεστο περιστατικό του Γκράνιτ Τσάκα τον Οκτώβριο του 2019. Όταν, η Άρσεναλ υποδεχόταν την Κρίσταλ Πάλας στο Emirates για την 10η αγωνιστική της Premier League.

Με την αναμέτρηση να ξεκινάει με ιδανικό τρόπο για τους γηπεδούχους, έχοντας  προβάδισμα δύο γκολ μόλις από τα πρώτα δέκα λεπτά. Λίγο αργότερα όμως, οι «Αετοί» είχαν ισοφαρίσει το ματς σε 2-2 με τον Τζόρνταν Αγιού και όταν ο Ουνάι Έμερι αποφάσισε να βγάλει τον αρχηγό της ομάδας, Γκράνιτ Τσάκα, από τον αγωνιστικό χώρο, οι οπαδοί της Άρσεναλ αποδοκίμασαν τον Ελβετό μέσο και ο ίδιος αντέδρασε… μάλλον αντιεπαγγελματικά, αφού έβριζε και έκανε χειρονομίες προς τους οπαδούς, βγάζοντας και πετώντας την φανέλα του στον δρόμο του προς τα αποδυτήρια…

0012ec25-1600.jpg

Φυσικά, αυτό το άσχημο συμβάν «σήκωσε» αντιδράσεις από τον κόσμο της Άρσεναλ, με τον Ουνάι Έμερι να αφαιρεί από το ρόλο του αρχηγού τον Τσάκα και να τον τιμωρεί αγωνιστικά. Με τον ίδιο λίγο αργότερα τον ίδιο να απολογείται μέσω social media

Πλέον, ο Μικέλ Αρτέτα έχει ένα ακόμα πρόβλημα στην λίστα του, με αυτό να είναι η απόφαση του νέου αρχηγού της Άρσεναλ. Όμως, υπάρχουν αξιόπιστες λύσεις γι’αυτό το ρόλο; Μιας και οι «κανονιέρηδες» φαίνεται να έχουν έλλειψη κάποιου αρχηγού, αυτή τη στιγμή,  στο υπάρχον ρόστερ τους και τον 39χρονο τεχνικό να ρίχνει… το «μπαλάκι» στον Αλεξάντρ Λακαζέτ αλλά και (πάλι) στον Γκράνιτ Τσάκα. 

«Έχουμε πάρει μία αρκετά δύσκολη απόφαση για το περιστατικό με τον Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Δεν θα βιαστώ να πάρω την απόφαση για τον επόμενο αρχηγό της ομάδας, διότι θέλω να λειτουργούμε ομαδικά πρώτα απ’ όλα», πρόσθεσε ο Ισπανός.

Οι αποφάσεις αυτές έχουν ήδη δεχτεί κριτική από τον κόσμο της Άρσεναλ, αναρωτώντας τον λόγο του να υπάρξει ξανά αρχηγός ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος έχει δημιουργήσει προβλήματα στο παρελθόν, μιλώντας πάντα για τον Ελβετό μέσο, αλλά και ένας παίκτης που δεν έχει δεδομένη τη θέση του στο αρχικό σχήμα της ομάδας (Αλεξάντρ Λακαζέτ). 

Παρόλα αυτά, ο Γάλλος στράικερ είναι αυτός που έχει μέχρι στιγμής το περιβραχόνιο των «κανονιέρηδων» στις τελευταίες δύο αναμετρήσεις με Σάουθαμπτον και Γουέστ Χαμ, κάνοντας τον βασικό υποψήφιο για τον επόμενο αρχηγό της Άρσεναλ!

Φοίβος Πεφάνης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0