Football Talk

Παναθηναϊκός: Τα 5 συν και τα 5 πλην του α' γύρου - Από τα ενωμένα αποδυτήρια και την επίσκεψη Αλαφούζου, μέχρι τους τραυματισμούς και τη... λειψανδρία σε ντέρμπι!

Παναθηναϊκός: Τα 5 συν και τα 5 πλην του α' γύρου - Από τα ενωμένα αποδυτήρια και την επίσκεψη Αλαφούζου, μέχρι τους τραυματισμούς και τη... λειψανδρία σε ντέρμπι!
Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Super League άφησε... ανάμεικτα συναισθήματα στον Παναθηναϊκό και το BN Sports σταχυολογεί τα 5 θετικά και τα 5 αρνητικά στοιχεία του τριφυλλιού.
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Κυριάκος Δημητρόπουλος

Ο Παναθηναϊκός στο τέλος του πρώτου γύρου της Super League βρίσκεται (με ματς περισσότερο) στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 20 βαθμούς (6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες) σε 13 αγωνιστικές.

Η βαθμολογική συγκομιδή του τριφυλλιού δεν ικανοποιεί κανέναν στις τάξεις της ομάδας, καθώς ναι μεν η ομάδα του Γιοβάνοβιτς είναι μέσα στα play offs, αλλά από την άλλη θα μπορούσε και... πολύ καλύτερα.

Το BN Sports βάζει κάτω τα 5 θετικά και τα 5 αρνητικά που άφησε αυτός ο πρώτος γύρος στον Παναθηναϊκό και τα αναλύει ένα προς ένα βγάζοντας το συμπέρασμα για την επόμενη ημέρα και το κρίσιμο υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

ΤΑ 5 ΘΕΤΙΚΑ:

+1. Ο «killer» Καρλίτος

Μιλάμε για τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος με 9 γκολ. Έναν... Καρλίτος αγνώριστο (προς το καλύτερο) σε σχέση με την τραγική περσινή του χρονιά στον Παναθηναϊκό. Ο Ισπανός «ματώνει» τα δίχτυα όπου σταθεί και όπου βρεθεί και πλέον εξελίσσεται σε κομβικό ποδοσφαιριστή για την ομάδα του.

Αν συνεχίσει έτσι και στο δεύτερο μισό της σεζόν, τότε θα οδηγήσει τους πράσινους σε σημαντικά επιτεύγματα.

+2. Κάστρο ξανά η Λεωφόρος!

Ο Παναθηναϊκός παίζει ξανά σε γεμάτη έδρα και αυτή δεν είναι κάποια... τυχαία, αλλά το παντοτινό του σπίτι, η Λεωφόρος Αλεξάνδρας.

Οι «πράσινοι» με εξαίρεση την εντός έδρας ισοπαλία με τον ΟΦΗ (0-0) και την ήττα από τον ΠΑΟΚ (3-1), μετρούν 6 νίκες σε όλες τις διοργανώσεις μέσα στο Απόστολος Νικολαΐδης, κάνοντας ξανά την ιστορική τους έδρα... κάστρο, με τον κόσμο του τριφυλλιού πάντα να στηρίζει και να δίνει τον παλμό!

+3. Όλοι... μια γροθιά

Τα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού είναι καλύτερα από ποτέ. Και αυτό φαίνεται τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και εκτός από αυτόν και παίζει κομβικό ρόλο σε μια ομάδα.

Και βεβαίως στα ενωμένα αποδυτήρια έχει παίξει μεγάλο ρόλο και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος από την πρώτη μέρα του στον σύλλογο, είχε τον τρόπο του να καταφέρει κάτι που την περασμένη σεζόν έμοιαζε αρκετά δύσκολο.

pao-omadiki-panathinaikos-1-1024x682.jpg

+4. Υγιής ανταγωνισμός και... βάθος!

Ένα ακόμα πολύ θετικό στοιχείο στον φετινό Παναθηναϊκό είναι το βάθος που έχει στο ρόστερ του. Το συγκεκριμένο γεγονός έχει ως αποτέλεσμα τόσο να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός και κίνητρο, αλλά και να ενεργοποιείται το ροτέισον, όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο από τον προπονητή.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα, ο Καρλίτος με τους Μακέντα και Ιωαννίδη, ο Διούδης με τον Μπρινιόλι, ο Αλεξαδρόπουλος με τους Πέρεθ, Μαουρίσιο και Βιγιαφάνιες, ο Παλάσιος με τους Αϊτόρ, Χατζηγιοβάνη, Βιτάλ.

+5. Η επίσκεψη του μεγαλομετόχου

Ο Γιάννης Αλαφούζος έβαλε γερά... γκάζια στους ποδοσφαιριστές μετά την επίσκεψη του στο Κορωπί, ωστόσο το συγκεκριμένο σκηνικό έχει και θετική ανάγνωση.

Ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού έχει επαναδραστηριοποιηθεί για τα καλά, ενδιαφέρεται για το τι συμβαίνει στην ομάδα και τρέχει μια σειρά από πολλά ζητήματα για αυτήν. Αν μη τι άλλο, η ομιλία του στους ποδοσφαιριστές για να τους αφυπνίσει και η στιγμή στο προπονητικό επιτελείο, μόνο καλό μπορεί να κάνει.

ΤΑ 5 ΑΡΝΗΤΙΚΑ:

-1. Πολύ κακός εκτός έδρας

Τα στατιστικά του Παναθηναϊκού μακριά από τη Λεωφόρο μπορούν να χαρακτηριστούν το λιγότερο ως κάκιστα. Το τριφύλλι μακριά από την έδρα του μέτρα μόλις 1 νίκη (3-1 τη Λαμία), 4 ήττες και 1 θα ισοπαλία με τον Ολυμπιακό στο «Γ.Καραϊσκάκης». Συνεπώς, έχει μαζέψει σε 13 αγωνιστικές μόλις 4 βαθμούς.

Νούμερο απαράδεκτο, που πρέπει άμεσα να διορθωθεί στον δεύτερο γύρο.

-2. Δυσκολεύεται στο γκολ

Τα στατιστικά του τριφυλλιού στο γκολ δεν είναι τόσο άσχημα τη φετινή σεζόν, αφού έχει σημειώσει 22 τέρματα, έχοντας την τρίτη καλύτερη επίθεση.

Ωστόσο, εκτός έδρας όσο νικάει άλλο τόσο και... σκοράρει. Με μόλις 4 γκολ μακριά από το Απόστολος Νικολαΐδης, δεν μπορείς να ζητάς το οτιδήποτε παραπάνω!

-3. Οι τραυματισμοί...

Αν κάτι έχει στοιχίσει αρκετά στον Παναθηναϊκό στο πρώτο μισό της σεζόν είναι οι τραυματισμοί. Από τους ποδοσφαιριστές που δεν έχουν επιστρέψει ακόμα στο 100% όπως οι Κουρμπέλης και Σένκελφελντ που είναι... ηγέτες για το τριφύλλι, μέχρι εκείνους που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια, όπως οι Βέλεθ, Καρλίτος, Λούντκβιστ, Διούδης.

Στο δεύτερο μισό οι πράσινοι ελπίζουν πραγματικά να έχουν περισσότερη τύχη με το μέρος τους σε αυτό το κομμάτι.

img_20210911_214249.jpg

-4. Δεν έχει κερδίσει σε ντέρμπι!

Όπως είχαμε γράψει, είναι η πρώτη φορά μετά από τη σεζόν 2018/19 που ο Παναθηναϊκός δεν κερδίζει σε ντέρμπι στοκ πρώτο γύρο. Το τριφύλλι έχει ισοπαλία με τον Ολυμπιακό (0-0) και ήττες από Άρη (1-0), ΑΕΚ (1-0) και ΠΑΟΚ (3-1), γεγονός που δεν τον βοηθά καθόλου στην πορεία του στο πρωτάθλημα.

Αρχής γενομένης από τον δεύτερο γύρο, ο Γιοβάνοβιτς καλείται να παρουσιάσει μια ομάδα που θα... σκυλιάσει να κερδίσει σε ντέρμπι. Και όχι μόνο σε ένα.

5. Η θέση του στη βαθμολογία...

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο σημείο να τον περάσει ο Άρης του -6, αλλά και οι ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα, που έχουν δείξει εξαιρετικό πρόσωπο φέτος.

Οι ποδοσφαιριστές έχουν μεγάλη ευθύνη για όλα τα παραπάνω αρνητικά στοιχεία που έχουν φέρει τον Παναθηναϊκό... οριακά 5ο, με την βαθμολογική συγκομιδή να μην είναι καθόλου καλή.

Εν κατακλείδι, ο Παναθηναϊκός είχε πολλά «ups and downs» στον πρώτο γύρο, τα οποία μπορούν να φανούν ιδιαίτερα διδακτικά ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Το τριφύλλι πρέπει να βγει Ευρώπη και να διεκδικήσει στα ίσια το Κύπελλο Ελλάδας, αν θέλει να σώσει τη φετινή σεζόν και να πάει με όνειρα στην ερχόμενη. Κόσμος, ποδοσφαιρικό τμήμα και διοίκηση καλούνται να παραμείνουν συσπειρωμένοι, αφού η χρονιά αυτό απαιτεί και μόνο έτσι έχει αποδειχθεί πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάει μπροστά.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0