Football Talk

Παναθηναϊκός: Το πρώτο... βήμα για το 4/4, το «βάθος» του ρόστερ και η αγωνιστική ταυτότητα που δεν χτίζεται από τη μια μέρα στην άλλη! (video)

Παναθηναϊκός: Το πρώτο... βήμα για το 4/4, το «βάθος» του ρόστερ και η αγωνιστική ταυτότητα που δεν χτίζεται από τη μια μέρα στην άλλη! (video)
Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες κόντρα στον Ατρόμητο και το «BN Sports» γράφει για το πόσο σημαντικό είναι το τριφύλλι να παραμείνει σε νικηφόρα μονοπάτια, αλλά και για τη νοοτροπία που πρέπει να ακολουθηθεί στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας.
Σχετικά Άρθρα
Γράφει ο Κυριάκος Δημητρόπουλος

Η επίσκεψη του Γιάννη Αλαφούζου φαίνεται πως... ξύπνησε τον εγωισμό των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού, που έφτασαν σε μια άνετη επικράτηση κόντρα στον Ατρόμητο στη Λεωφόρο (2-0), για την 13η αγωνιστική της Super League.

Ο Καρλίτος ξεκίνησε και πάλι βασικός μετά τον τραυματισμό του και μάλιστα σκόραρε, γεγονός που πιστοποίησε (για ακόμη μια φορά) την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται τη φετινή σεζόν!

Ένα άλλο θετικό στοιχείο, είναι ότι ο Σεμπαστιάν Παλάσιος αρχίζει να «ξεμπουκώνει». Και δεν είναι μόνο το γκολ που πέτυχε, με το οποίο... κλείδωσε τη νίκη κόντρα στην ομάδα του Παράσχου, αλλά και γενικότερη παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική.

Και σε αυτό βεβαίως, μεγάλο ρόλο έπαιξε και η αλλαγή του Αργεντινού με τον Αϊτόρ, όσον αφορά τις πλευρές που αγωνίζονταν. Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια τέτοια τακτική κίνηση και που σίγουρα απέδωσε και πρέπει να επαναληφθεί.

αρχείο_λήψης_10.jpg

Το βάθος στο ρόστερ θα βοηθήσει

Το ματς με το Ατρόμητο δεν προσφέρεται για πολλά συμπεράσματα, ωστόσο, είναι σημαντικό το ότι ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη, είχε ουσία και αποτέλεσμα στο παιχνίδι του και έκανε το πρώτο βήμα για να φτάσει στο πολύ σημαντικό 4/4 μέχρι το τέλος του 2021. Ένα σερί νικών (Απόλλων Σμύρνης, ΠΑΣ Γιάννινα και Βόλος ακολουθούν) που κρίνεται αναγκαίο για να μπει και πάλι το τριφύλλι σε τροχιά Ευρώπης, αλλά και πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Επίσης, είναι άξιο να αναφέρουμε πως τη φετινή σεζόν οι πράσινοι έχουν και την δυνατότητα του... βάθους στον πάγκο. Σάντσες και Χατζηθεοδωρίδης επανήλθαν κόντρα στους Περιστεριώτες, υγιής ανταγωνισμός στα γκολπόστ ανάμεσα σε Μπρινιόλι και Διούδη υπάρχει, Μακέντα και Αλεξανδρόπουλος πήραν σημαντικές «ανάσες» και το ροτέισον μπορεί να μεγαλώσει κι άλλο, αρκεί όλοι οι ποδοσφαιριστές να δίνουν το μάξιμουμ.

Τέλος, πρέπει να σταθούμε και στον Μπαρτ Σένκελφεντ. Ο Ολλανδός αποθεώθηκε κατά την επανεμφάνιση του με τα πράσινα στη Λεωφόρο και θα πάρει σταδιακά ξανά τη φανέλα του βασικού στα μετόπισθεν.

Ένας ποδοσφαιριστής που θα ανεβάσει επίπεδο τον Παναθηναϊκό στην άμυνα και που η βοήθεια του κρίνεται πιο αναγκαία από ποτέ.

Το πλάνο... Γιοβάνοβιτς θέλει στήριξη

Το ρόστερ του τριφυλλιού είναι καλό. Πολύ καλύτερο από το περσινό και αυτό είναι κάτι που ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει.

Το γεγονός, όμως, ότι ο Παναθηναϊκός έχει ένα πιο ποιοτικό ρόστερ, δεν έχει αποτυπωθεί ακόμη ούτε στο σύνολο των αποτελεσμάτων και συνεπώς ούτε και στον βαθμολογικό πίνακα. Δεδομένα, ο Παναθηναϊκός με τις συνεχόμενες αλλαγές προπονητών και ποδοσφαιριστών τις τελευταίες σεζόν, δεν είναι εύκολο από τη μια στιγμή στην άλλη να δημιουργήσει μια υπερομάδα που θα διεκδικεί και θα κατακτά τα πάντα. Ούτε η φανέλα και το έμβλημα παίζουν από μόνα τους. Το πρότζεκτ του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλει στήριξη και αυτό είναι κάτι που όπως φαίνεται η διοίκηση των πράσινων το έχει αντιληφθεί.

Το να διώξεις έναν προπονητή για να τον... διώξεις, χωρίς να έχει καν υλοποιηθεί το πλάνο του, απλά για να φέρεις τον... επόμενο δεν θα βοηθήσει πουθενά.

Κάθε σεζόν καινούργιος προπονητής, κάθε σεζόν καινούργιοι ποδοσφαιριστές. Πως μια ομάδα να «δέσει», να βγάλει μια ταυτότητα στον αγωνιστικό χώρο και να διεκδικήσει τίτλους και ευρωπαϊκές προκρίσεις; Είναι ακατόρθωτο και δεν έχει συμβεί, ειδικά στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια, ο οποίος από εσωστρέφεια και άνευ λόγου γκρίνια έχει «χορτάσει».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0