Football Talk

Οι 5+1 στιγμές στην παρθενική σεζόν του Conference League που δεν πρόκειται να ξεχάσουμε (video)

Οι 5+1 στιγμές στην παρθενική σεζόν του Conference League που δεν πρόκειται να ξεχάσουμε (video)

Η παρθενική παρουσία των ομίλων του Europa Conference League ολοκληρώθηκε και το BN Sports είναι εδώ για να σας θυμίσει τις κορυφαίες στιγμές που είδαμε σε αυτές τις έξι αγωνιστικές.

Πότε η UEFA ανακοίνωσε πως θα δημιουργηθεί μία νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση και πότε φτάσαμε στο φινάλε των ομίλων της. Το Europa Conference League έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον ευρωπαϊκό χάρτη και μετά από έξι αγωνιστικές γεμάτες εκπλήξεις και θέαμα, μας συστήθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Ομάδες που δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να φανούν σε ευρωπαϊκή διοργάνωσης, έδωσαν το βροντερό παρών.

Το BN Sports ξεχώρισε έξι στιγμές που κατάφεραν να κάνουν την διαφορά και να συνοδέψουν με τον καλύτερο τρόπο την έναρξη της διοργάνωσης. Οι εκπλήξεις που πέρασαν στην επόμενη φάση, σκορ που δεν περιμέναμε και γκολ, που έκλεψαν την παράσταση σε μεγάλο βαθμό.

Η γκολάρα του Λάζαρου κόντρα στην Γάνδη

Είναι υποψήφιος για τα κορυφαία της χρονιάς στο Europa Conference League. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος άφησε την Ελλάδα για την Κύπρο και την Ανόρθωση. Ο έμπειρος εξτρέμ είναι από τα βασικά μέλη του κυπριακού συλλόγου και με την ποιότητά του, χαρίζει τρομερές στιγμές. Στο ματς με την Γάνδη, πρόσφερε κάτι τέτοιο.

Συγκεκριμένα, στο 27ο λεπτό ο άλλοτε άσος των Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, έκανε ένα απίθανο σουτ από το κέντρο, νικώντας τον αντίπαλο πορτιέρο για το 1-0 της Ανόρθωσης. Μάλιστα, ήταν και το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση, με αποτέλεσμα να παίρνει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα σε αξία.

Ο διασυρμός του Μουρίνιο από την Μπόντο Γκλιμτ…

Στο BN Sports είχαμε αναφέρει πως η Μπόντο Γκλιμτ είναι ο λόγος που δημιουργήθηκε το Europa Conference League. Η αφορμή ήταν το παιχνίδι με την Ρόμα. Η βορειότερη πρωταθλήτρια της Ευρώπης έκανε την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο να υποκλιθεί στο ταλέντο της και να κάνει την απόλυτη διαφορά στο ευρωπαϊκό κοινό.

Μπορεί το πρώτο μέρος να έκλεισε στο 2-1 και την Ρόμα να είναι με την ψυχολογία στα ύψη, όμως αυτό δεν αρκούσε. Η ομάδα του Κνούτσεν ήταν καταιγιστική και με ρεσιτάλ των Σολμπάκεν και Μποθέιμ, επικράτησε με το ευρύ 6-1. Είναι με διαφορά, η μεγαλύτερη σε έκπληξη σκορ στην διοργάνωση και παράλληλα, από τις πιο βαριές ήττες στην ιστορία των Ρωμαίων.

Η απίστευτη νίκη της Μούρα επί της Τότεναμ του Κόντε

Η Ρόμα δεν ήταν η μόνη ομάδα που έπεσε «θύμα» έκπληξης. Συγκεκριμένα, η Τότεναμ μπορεί να θεωρούταν ότι όμιλος με Ρεν, Φίτεσε και Μούρα θα ήταν εύκολος, όμως μόνο έτσι δεν εξελίχθηκε. Συγκεκριμένα, τα «σπιρούνια» έφτασαν στο σημείο να κινδυνεύουν με αποκλεισμό και να πάνε το θέμα μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Ο λόγος λέγεται… Μούρα. Η ομάδα από την Σλοβενία βρέθηκε για πρώτη φορά σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και απέναντι στην Τότεναμ έκαναν το… θαύμα. Συγκεκριμένα, ο Χόρβατ έκανε το 1-0 στο 11ο λεπτό για να ισοφαρίσει ο Χάρι Κέιν στο 72’. Κάπου εκεί, όλα έδειχναν ολική ανατροπή αλλά ο Μαρόσα είχε διαφορετική άποψη, καθώς λύτρωσε την ομάδα του στο 94ο λεπτό, χαρίζοντας την πιο ιστορική νίκη της.

Η στιγμή που ο Πελεγκρίνι έγινε ο πρώτος που έχει σκοράρει και στις τρεις διοργανώσεις

Πρεμιέρα ομίλων του Europa Conference League. Η Ρόμα φιλοξενεί την ΤΣΣΚΑ Σόφιας στην Ρώμη και ο βουλγάρικος σύλλογος ανοίγει πρώτος το σκορ στο Κάρεϊ. Η απάντηση για την ομάδα του Μουρίνιο έρχεται άμεσα από τον Λορέντζο Πελεγκρίνι, ο οποίος, την ίδια στιγμή, σημειώνει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, γίνεται ο πρώτος ποδοσφαιριστής που βρίσκει δίχτυα και στις τρεις διοργανώσεις της UEFA, καθώς ο συγκεκριμένος έχει σκοράρει και στο Champions League και στο Europa League. Για την ιστορία, το παιχνίδι έληξε με 5-1 υπέρ των Ρωμαίων που ξεκίνησαν με το δεξί την νέα διοργάνωση.

Η πρωτιά της Λίντσερ

Το Europa Conference League φιλοξένησε αρκετούς συλλόγους με μικρά μπάτζετ. Μερικές από αυτές, άρπαξαν την ευκαιρία και κατάφεραν να κάνουν το κάτι παραπάνω. Ανάμεσα σε αυτές ή καλύτερα, στην πρώτη γραμμή αυτών, είναι η Λίντσερ. Η ομάδα από την Αυστρία δεν πήρε απλώς την πρόκριση αλλά κατέκτησε και την κορυφή στον όμιλο με Μακάμπι Τελ Αβίβ, Αλασκέρτ και Ελσίνκι.

Συγκεκριμένα, με μόλις μία ισοπαλία και πέντε νίκες, τερμάτισε 1η και έκλεισε μία θέση στους «16» της διοργάνωσης, αποφεύγοντας τα νοκ-άουτ του Φλεβάρη. Η επιτυχία είναι τεράστια αν αναλογιστεί κανείς πως μιλάμε για μία ομάδα με μπάτζετ μόλις 30 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, είναι από τα μικρότερα στα νοκ-άουτ των UEFA διοργανώσεων.

ΠΑΟΚ: Η πρώτη ελληνική ομάδα που προκρίθηκε στα νοκ-άουτ του Conference League

Η πρώτη σεζόν του Europa Conference League είχε και… ελληνικό χρώμα. Συγκεκριμένα, στη φάση των ομίλων είχαμε τον ΠΑΟΚ ως μοναδική ελληνική εκπροσώπηση αλλά ο Δικέφαλος δεν έμεινε εκεί. Συγκεκριμένα, σε όμιλο με Κοπεγχάγη, Σλόβαν Μπρατισλάβας και Λίνκολν, τερμάτισε 2ος και θα βρίσκεται στα νοκ-άουτ του Conference League τον Φλεβάρη.

Έτσι, στην παρθενική παρουσία της νέας διοργάνωσης, έχουμε και μία ελληνική πρόκριση στην επόμενη φάση, την ίδια στιγμή που και ο Ολυμπιακός συνεχίζει στο Europa League. Να θυμίσουμε πως για να το καταφέρει ο ΠΑΟΚ, έπρεπε να κερδίσει την Λινκολν στην Τούμπα και να μην κερδίσει η Σλόβαν Μπρατισλάβας στην Δανία, όπως και έγινε.


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0