Football Talk

Ολυμπιακός: Κρύο, καιρός για... 16

Ολυμπιακός: Κρύο, καιρός για... 16

Θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν και χιονόνερο θα συναντήσει στην Αμβέρσα ο Ολυμπιακός που πηγαίνει στην πανέμορφη βελγική πόλη με στόχο τη νίκη και αισιοδοξία πως θα έρθει το... δώρο από την Φενέρμπαχτσε που θα τον στείλει απευθείας στους «16» του Europa League.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Με λίγη παραπάνω προσοχή στα παιχνίδια με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, πιθανώς οι Πειραιώτες να κρατούσαν την τύχη στα χέρια τους στην τελευταία αγωνιστική, όσον αφορά στην πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση στους «16» του Europa League. Ωστόσο, αυτά είναι τα δεδομένα και με αυτά πορεύονται ο Μαρτίνς και οι παίκτες του ερχόμενοι στη μοναδική πόλη του Βελγίου που έχει φιλοξενήσει Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Άιντραχτ με 11 και ο Ολυμπιακός με 9 βαθμούς είναι οι ομάδες που θα συνεχίσουν στην διοργάνωση από αυτόν τον όμιλο και μένει να μάθουμε από ποια φάση θα μπει ο καθένας. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν δική τους νίκη και ήττα των Γερμανών στην έδρας της Φενέρμπαχτσε για να καταλάβουν την πρώτη θέση. Σε οποιαδήποτε άλλα αποτελέσματα η σειρά θα μείνει ως έχει. Και αυτό θα σημαίνει πως το έργο του Ολυμπιακού θα είναι πολύ δύσκολο, αφού θα ανταμώσει στους «32» με ομάδα που θα έρθει από το Champions League. Μια ματιά στους πιθανούς αντιπάλους αρκεί για να καταλάβει και ο πιο αδαής τι διακυβεύεται.

Στον Πειραιά, ωστόσο, πιστεύουν πως μπορεί να επιβεβαιωθεί το σενάριο που τους ευνοεί, αλλά πρώτα από όλα οφείλουν να κοιτάξουν το δικό τους παιχνίδι. Και μπορεί η Αντβέρπ να μην έχει βαθμολογικό κίνητρο και να στοχεύει πια στον τίτλο στο Βέλγιο, αλλά κανείς δεν περιμένει μια άνευ όρων παράδοση από πλευράς τους. Η Αντβέρπ είναι στην δεύτερη θέση του βελγικού πρωταθλήματος, στο -4 από την κορυφή και αυτό λέει πολλά  για την ποιότητα που διαθέτει.  Για αυτόν τον λόγο και ο Πέδρο Μαρτίνς σκοπεύει να ρίξει στη «μάχη» ότι καλύτερο διαθέτει. Οι 11 που ξεκίνησαν το Σάββατο στην Κρήτη θα έχουν το πολύ δύο αλλαγές με τον Παπασταθόπουλο να απειλεί την θέση του Μπα και τον Μαντί Καμαρά αυτή του Μπουχαλάκη. Οι υπόλοιποι 9 δεν φαίνεται να κινδυνεύουν, με τους Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Λαλά, Εμβιλά, Αγκιμπού Καμαρά, Ρόνι Λόπες, Μασούρας και Ελ Αραμπί να παίρνουν ξανά φανέλα βασικού.

Την ίδια ώρα οι Πειραιώτες θα κληθούν να ανταπεξέλθουν και στις καιρικές συνθήκες, αφού την ώρα του αγώνα αναμένονται θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν και χιονόνερο, ενώ παρά το γεγονός πως η Αντβέρπ είναι τελευταία στον όμιλο, το γήπεδο αναμένεται να έχει και αρκετό κόσμο. Ανάμεσα τους και περίπου 700 φίλοι του Ολυμπιακού από την Ελλάδα και διάφορες περιοχές της Ευρώπης που ελπίζουν το βράδυ της Πέμπτης (9/12) να πανηγυρίζουν την πρόκριση στους «16» του Europa League.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0