Football Talk

Η 6άρα από την Φράιμπουργκ ξύπνησε εφιάλτες στην Γκλάντμπαχ: Οι τέσσερις πιο βαριές εντός έδρας ήττες που έμειναν στην ιστορία (video)

Η 6άρα από την Φράιμπουργκ ξύπνησε εφιάλτες στην Γκλάντμπαχ: Οι τέσσερις πιο βαριές εντός έδρας ήττες που έμειναν στην ιστορία (video)

Μπορεί εκτός έδρας να έχει υποστεί τεράστιες ήττες όπως μέσα στο «σπίτι» της, η Γκλάντμπαχ είχε δείξει πως αποτελεί ένα «θηρίο» που δύσκολα λυγίζεις. Τουλάχιστον για τους άλλους και όχι την Φράιμπουργκ. Το BN Sports βρήκε και σας προσφέρει τις τέσσερις πιο βαριές ήττες των «πουλαριών» στο πρωτάθλημα Γερμανίας.

Στη Γερμανία ακούμε κατά καιρούς τεράστια, σε έκταση, σκορ. Είτε το καταφέρνει η μόνιμη πρωταθλήτρια, Μπάγερν Μονάχου, είτε το βλέπουμε από ομάδες που δεν τις… «πιάνει» το μάτι μας. Ωστόσο, στο παιχνίδι της Γκλάντμπαχ με τη Φράιμπουργκ, δεν ήταν απλώς η έκπληξη των φιλοξενούμενων με ένα ευρύ σκορ αλλά και η έδρα που το κατάφεραν.

Η Γκλάντμπαχ μπορεί εκτός έδρας να μην τα πάνε και τόσο καλά αλλά στο «σπίτι» τους, εξελίσσονται σε έναν σκληροτράχηλο αντίπαλο που φοβούνται όλοι. Ακόμα και η Μπάγερν Μονάχου. Η απομυθοποίηση ήρθε από την Φράιμπουργκ. Το 6-0 (!) δεν αποτελεί τη μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα των «πουλαριών» αλλά είναι η πρώτη μέσα στον 21ο αιώνα. Το BN Sports σας δίνει στο… πιάτο τα τέσσερα ματς που η έδρα του γερμανικού συλλόγου «έσπασε» με τον χειρότερο τρόπο.

Γκλάντμπαχ – Μπορούσια Ντόρτμουντ 0-7 (1956): Το σόου του Κελμπάσα!

Η πρώτη βαριά ήττα της Γκλάντμπαχ σε επίπεδο πρωταθλήματος ήταν πριν την δημιουργία της Bundesliga. Συγκεκριμένα, τη σεζόν 1956/57, τα «πουλάρια» φιλοξένησαν την Μπορούσια Ντόρτμουντ για την 11η αγωνιστική της Ομπερλίγκα. Ένα παιχνίδι που ήταν κομμένο ραμμένο για το «αστέρι» των φιλοξενούμενων, Άλφρεντ Κελμπάσα.

Ο έμπειρος φορ, μέτρησε συνολικά 96 γκολ μέχρι την δημιουργία της Bundesliga και τα πέντε από αυτά, ήταν στα δίχτυα της Γκλάντμπαχ. Συγκεκριμένα, οι Βεστφαλοί ήταν καταιγιστικοί, ειδικά στο δεύτερο μέρος, καθώς από το 2-0, εκτόξευσαν το σκορ στο 7-0 (!). Όσο για τον Γερμανό φορ, ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του ματς και δικαιολογημένα.

3-alfred-kelbassa_1.jpg

Γκλάντμπαχ – Βέρντερ Βρέμης 0-7 (1966): Επίδειξη δύναμης…

Μετά την δημιουργία της Bundesliga, η Βέρντερ Βρέμης έγινε η πρώτη ομάδα που διαλύει με βαρύ σκορ την Γκλάντμπαχ μέσα στην έδρα της. Στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής, τα «πουλάρια» υποδέχθηκαν τους Πράσινους, χωρίς κάποιο βαθμολογικό κίνητρο, αφού βρισκόντουσαν στην 12η θέση και δεν είχαν ούτε να κερδίσουν κάτι παραπάνω αλλά ούτε να χάσουν. Οι φιλοξενούμενοι, αντίθετα, προσπαθούσαν να διατηρήσουν την 4η θέση αλλά και κάτι καλύτερο.

Τελικά, προχώρησαν σε μία επίδειξη δύναμης. Το πρώτο μέρος έληξε στο 1-0, με τα «πουλάρια» να είναι άκρως επικίνδυνα για να βρουν την ισοφάριση, τσιγκλώντας με κάποιον τρόπο τους Πράσινους. Το αποτέλεσμα αυτού, φάνηκε από το 65’ και μετά. Συγκεκριμένα, από εκείνο το σημείο μέχρι και το 86’, η Βέρντερ ήταν καταιγιστική και με έξι γκολ (!), πρόσφερε την πρώτη βαριά ήττα της Γκλάντμπαχ στην έδρα της.

imago0046840229w_1.jpg

Γκλάντμπαχ – Μπάγερν Μονάχου 1-7 (1979): Χατ-τρικ από Ρουμενίγκε σε γκολ και… ασίστ.

Το πρόσωπό του αγώνα ήταν εκείνος. Είχαν περάσει 13 χρόνια από την εφιαλτική βραδιά της Γκλάντμπαχ κόντρα στην Βέρντερ Βρέμης και ήρθε η σειρά, ενός άλλου εξαιρετικού συλλόγου, να δείξει την δύναμή του στην έδρα της. Η Μπάγερν Μονάχου του Καρλ-Χάινζ Ρουμενίγκε έδωσε το δικό της ρεσιτάλ και έφυγε με ένα τρομερό τρίποντο.

Ο αστέρας των Βαυαρών ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής καθώς, όχι απλώς έκανε χατ-τρικ στα γκολ αλλά έκανε χατ-τρικ και στις ασίστ (!). Συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι μπορεί να απάντησαν στο γκολ του Σβάνζεμπεργκ αλλά το πρώτο μέρος έκλεισε με το ευρύ 5-1 (!). Η επανάληψη ήταν απλώς… τυπική, με τους «Βαυαρούς» να ανεβάζουν τον δείκτη του σκορ στο ευρύ 7-1.

Γκλάντμπαχ – Μπάγερ Λεβερκούζεν 2-8 (1998): Ο απόλυτος διασυρμός…

Η μοναδική φορά που η Γκλάντμπαχ δέχθηκε οκτώ γκολ στην έδρα της, ήταν το 1998. Η Μπάγερ Λεβερκούζεν ήταν ανάμεσα στους διεκδικητές του πρωταθλήματος, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους, που από την αρχή φάνηκε πως δεν θα καταφέρουν να παραμείνουν στην κατηγορία. Όπως και έγινε βέβαια, όμως η Λεβερκούζεν τους «βύθισε» ακόμα περισσότερο.

Στο ματς της 10ης αγωνιστικής, τα «πουλάρια» δέχθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους οκτώ γκολ (!), με τους φιλοξενούμενους να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του ματς. Η ομάδα του Χρυσοβαλάντη Αναγνώστου (Ελληνογερμανός ποδοσφαιριστής της Γκλάντμπαχ) δεν κατάφερε να αντισταθεί σε κανένα σημείο του αγώνα, με το πρώτο μέρος να λήγει στο 4-0. Η μείωση του σκορ έφερε νέο ξέσπασμα με άλλα τέσσερα τέρματα ενώ ο Σικίνιο διαμόρφωσε το τελικό 8-2.

 



Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0