Football Talk

Παναθηναϊκός: Τα παιδαριώδη λάθη που του στέρησαν ακόμη ένα ντέρμπι, το προ τετραετίας αρνητικό στατιστικό και η δήλωση – έλλειψη ικανοποίησης του Γιοβάνοβιτς!

Παναθηναϊκός: Τα παιδαριώδη λάθη που του στέρησαν ακόμη ένα ντέρμπι, το προ τετραετίας αρνητικό στατιστικό και η δήλωση – έλλειψη ικανοποίησης του Γιοβάνοβιτς!

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στο αθηναϊκό ντέρμπι από την ΑΕΚ και το BN Sports κάνει... ταμείο για τους πράσινους που ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο χωρίς νίκη σε ντέρμπι, μετά τη σεζόν 2018/2019.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Κυριάκος Δημητρόπουλος

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε ένα εξαιρετικό πρόσωπο στο μεγαλύτερο μέρος του διαστήματος του ντέρμπι τη 12ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ. Θα νόμιζε κανείς βλέποντας το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, πως εκείνος ήταν ο… γηπεδούχος.

Είχε την κατοχή, έτρεχε αρκετά στον αγωνιστικό χώρο, είχε θάρρος στις μεταβιβάσεις του και δημιουργούσε ευκαιρίες, κλασικές και μη.

Τι δεν έκανε ο Παναθηναϊκός; Ό,τι και σε όλα τα υπόλοιπα φετινά ντέρμπι με Άρη (ήττα με 2-0) Ολυμπιακό (ισοπαλία με 0-0) και ΠΑΟΚ (ήττα με 3-1). Δεν ήταν συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα, υπέπεσε σε παιδαριώδη λάθη και το σημαντικότερο... δεν σκόραρε με βάση τις ευκαιρίες που δημιούργησε!

Δεν είναι καμιά επιστήμη να καταλάβει ο οποιοσδήποτε, πως αν δεν σκοράρεις δεν μπορείς να ζητάς τίποτα από ένα παιχνίδι, ακόμα και αν είσαι καλύτερος από τον αντίπαλο σου.

Η ΑΕΚ ήταν κυνική. Βρήκε τις ευκαιρίες και έβαλε την μπάλα στα δίχτυα. Ακόμα και στα τέρματά της που ορθώς ακυρώθηκαν ως οφσάιντ. Πέτυχε, όμως, γκολ γι'αυτό και είναι δίκαια η νικήτρια.

Ναι, αλλά το ματς θα είχε έρθει ισοπαλία αν ο Αϊτόρ είχε σκοράρει, ναι ο Παναθηναϊκός θα είχε πάρει το κάτι παραπάνω αν είχε μπει το σουτ του Παλάσιος. Με τα "αν" δεν γράφτηκε όμως η ιστορία.

5451813.jpg

«Κλειδί» ήταν το κέντρο και της το πήρε!

Πολλοί απόρησαν που ο Γιοβάνοβιτς δεν ξεκίνησε τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο στον άξονα, αλλά ενδεχομένως αυτή η κίνηση του Σερβοέλληνα τεχνικού να αποπροσανατόλισε την ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός από το 25' και μετά στο πρώτο μέρος ήταν κυρίαρχος στο κέντρο με τους Μαουρίτσιο, Πέρεθ και Βιαγιάνιες, με αποτέλεσμα να μπορεί να μεταφέρει την μπάλα με αξιώσεις στην εστία του Στάνκοβιτς. Δίχως, όμως, αποτέλεσμα.

Επιπλέον, οι «πράσινοι» πρέπει επιτέλους να λύσουν τα αμυντικά ζήτημα τους.Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 2', με τον Σιμάνσκι να βρίσκεται ολομόναχος στη μεγάλη περιοχή, ενώ σε ένα ξεκίνημα... καρμπόν στο δεύτερο μέρος, ο Αραούχο λίγο έλλειψε να κάνει το 2-0. Έτσι απλά, έτσι εύκολα.

Λάθη ανεπίτρεπτα, που η κάθε σοβαρή ομάδα θα τα τιμωρήσει, όπως και έγινε.

Ο Γιοβάνοβιτς τα είπε όλα!

«Είχαμε ευκαιρίες, μπορούσαμε να αλλάξουμε το σκορ, αλλά δεν το κάναμε. Δεν είναι όμως εύκολο, πόσω μάλλον όταν αυτή η ομάδα είναι η ΑΕΚ, που σε όλο το ματς είναι με 10 παίκτες πίσω από τη μπάλα. Δεν με ικανοποιεί τίποτα όταν δεν κερδίζουμε» τόνισε φανερά εκνευρισμένος ο Σέρβος τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Και η δήλωση που... κάλυψε τα πάντα ήταν ακριβώς αυτή. Ότι δηλαδή κάνεις δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος στον Παναθηναϊκό όταν δεν έρχεται η νίκη. Ο Γιοβάνοβιτς έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων των ποδοσφαιριστών του, έχει συσπειρώσει τα αποδυτήρια, αλλά δεν έχει πετύχει τα αποτελέσματα που θέλει.

Και συν τοις άλλοις, έχει και πολλές ευθύνες! Σίγουρα, θα ψάξει να βρει ξανά το πρόβλημα, όμως, οτιδήποτε κι αν είναι πρέπει να λυθεί άμεσα. Ήδη ο Άρης βρίσκεται από πάνω από το τριφύλλι και ήδη οι ούτως η άλλως περιορισμένες θέσεις για την Ευρώπη, αποκτούν πολύ μεγαλύτερο ανταγωνισμό.

Το αρνητικό στατιστικό από το 2018...

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε και ένα αξιοσημείωτο στατιστικό στοιχείο. Ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα από την ΑΕΚ, ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο της Super League χωρίς την παραμικρή νίκη σε ντέρμπι.

Κάτι αντίστοιχο είχε να συμβεί ξανά τη σεζόν 2018/2019, όταν στο ξεκίνημα της οι «πράσινοι» του Γιώργου Δώνη δεν είχαν πανηγυρίσει εξίσου κανένα τρίποντο σε μεγάλο αγώνα.

Με τον ΠΑΟΚ στις 29/10/2018 είχαν ηττηθεί με 2-0, στις 3/11/2018 με την ΑΕΚ είχα φέρει ισοπαλία 0-0, με τον Ολυμπιακό στις 11/11/2018 ξανά ισοπαλία 1-1 και τέλος με τον Άρη στις 2/12/2018 ξανά το ίδιο αποτέλεσμα με το ίδιο σκορ (1-1).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0