Football Talk

Ατρόμητος – Απόλλων Σμύρνης 4-1: Ξέσπασαν οι Περιστεριώτες και πήραν νίκη «ανάσα» στο ντέρμπι των… ουραγών!

Ατρόμητος – Απόλλων Σμύρνης 4-1: Ξέσπασαν οι Περιστεριώτες και πήραν νίκη «ανάσα» στο ντέρμπι των… ουραγών!
Μεγάλη βαθμολογική «ανάσα» πήρε ο Ατρόμητος που επικράτησε άνετα με 4-1 του Απόλλωνα Σμύρνης στο Περιστέρι και σημείωσε τη δεύτερη φετινή του νίκη στο πρωτάθλημα της Super League!

Με τέσσερα γκολ «φιλοδώρησε» τον Απόλλωνα Σμύρνης ο Ατρόμητος, με τους Περιστεριώτες να πανηγυρίζουν σπουδαίο «τρίποντο», στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League.

Σκόρερ για τους γηπεδούχους οι Σπιριντόνοβιτς (9’), Μουνίθ (40’) και με δύο τέρματα ο Κουλούρης (68’, 75’). Για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 18’ ο Φατιόν.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Μεγάλες συγκινήσεις επιφύλασσε το πρώτο ημίχρονο ανάμεσα σε Περιστεριώτες και «Ελαφρά Ταξιαρχία», με τις δύο ομάδες να σκοράρουν συνολικά τρία τέρματα!

Αρχικά, μόλις στο 9’ η ομάδα του Παράσχου κατάφερε να βρει δίχτυα, με τον Σπιριντόνοβιτς. Ο Γιαννιώτης γέμισε με τον Σπιριντόνοβιτς να παίρνει την μπάλα, τον Λισγάρα να αφήνει την μπάλα να σκάσει, βγήκε σε τετ α τετ με τον Κότσαρη και σούταρε. Η μπάλα χτύπησε αρχικά στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια κατέληξε στην εστία του Απόλλωνα για το 1-0.

Το σύνολο του Φέστα, όμως, απάντησε άμεσα! Πρωτίστως φρόντισε να… προειδοποιήσει στο 14’. Ο Άλβες έκανε το κοντρόλ και πλάσαρε με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Γιαννιώτη.

Ωστόσο, δύο λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ της ισοφάρισης για τους φιλοξενούμενους. Ο Ιωαννίδης στη φάση με το δοκάρι του Άλβες έκανε το γυριστό, με την μπάλα να χτυπάει στο χέρι του Χατζηισαΐα, το οποίο ήταν σε αντικανονική θέση, με τον ρέφερι να υποδεικνύει την άσπρη βούλα. Ο Φατιόν ανέλαβε την εκτέλεση, στέλνοντας την μπάλα στο κέντρο της εστίας του Γιαννιώτη, ο οποίος έπεσε στη δεξιά γωνία του.

Το 1-1, όμως, δεν έμελλε να μείνει ως έχει μέχρι την ολοκλήρωση των πρώτων 45’, καθώς ο Μουνίθ πλάσαρε για το 2-1 του Ατρομήτου! Ο Καστεγιάνο έστειλε την μπάλα στον Σπιριντόνοβιτς, ο οποίος έπαιξε με τον Κουλούρη εκείνος μοίρασε στον Ισπανό που μπήκε στη φάση και την ολοκλήρωσε με ένα εξαιρετικό πλασέ.

5448743.jpg

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Δυναμικά ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος στο Περιστέρι, με τον Ατρόμητο να χάνει στο 48’ μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 3-1! Ο Σπιριντόβοντς βγήκε σε τετ α τετ, αλλά ο Κότσαρης αντέδρασε εξαιρετικά, αποκρούοντας με το σώμα.

Οι μεγάλες χαμένες ευκαιρίες για τους Περιστεριώτες συνεχίστηκαν! Υπέροχο ξεδίπλωμα αντεπίθεσης από την ομάδα του Παράσχου, η μπάλα έφτασε στον Βασιλαντωνόπουλο, με τον Κότσαρη να βάζει εντυπωσιακό στοπ στο τελείωμά του! Ωστόσο, οι γηπεδούχοι έβαλαν τέλος στη σεμνή τελετή τόσο στο 68’ όσο και στο 75’ με τον ίδιο ποδοσφαιριστή, τον Ευθύμη Κουλούρη.

Αρχικά, στο 68' Λισγάρας ανέτρεψε τον Κουλούρη στην περιοχή, με τον διαιτητή να στήνει την μπάλα στα 11 βήματα, όπου και ο ίδιος ευστόχησε για το 3-1. Μάλιστα, ο ρέφερι άλλαξε την απόφασή του, βγάζοντας στον Λισγάρα την κόκκινη, αναγνωρίζοντας στον Έλληνα αμυντικό πρόθεση για ανατροπή στον Κουλούρη.

Όσο για το δεύτερο γκολ του Έλληνα φορ, είχαμε την εξαιρετική ενέργεια του Καστεγιάνο, που βρήκε τον Μουνίθ, εκείνος έκανε την παράλληλη στον Κουλούρη, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 

To 4-1 έμελλε να παραμείνει ως το τέλος της αναμέτρησης, με τον Ατρόμητο να έχει και δοκάρι στο 90+3' με τον Πισάνο. 

Ο MVP

Ο Ευθύμης Κουλούρης. Ο Έλληνας φορ σκόραρε εις διπλούν τόσο από την άσπρη βούλα στο 68’ όσο και στο 75’ όταν και πήρε το… ριμπάουντ για το 4-1. Αν είναι σε καλή ημέρα ο Κουλούρης τότε ο Ατρόμητος μπορεί να στηρίξει πολλά σε αυτόν.

Η φάση του αγώνα

Το πέναλτι που κάνει ο Λισγάρας στο 68’. Αφενός δίνει τη δυνατότητα στον Ατρόμητο να τελειώσει το ματς και αφετέρου αφήνει και την ομάδα του με δέκα ποδοσφαιριστές.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατρόμητος (Παράσχος): Γιαννιώτης, Καστελάνο, Βασιλαντωνόπουλος, Μαυρομμάτης, Χατζηισαΐας (81’ Κυριάκος Παπαδόπουλος), Στρούγγης, Σπιριντόνοβιτς (86' Πισάνο), Σάλομον, Μουνίθ (81’ Μπεντινέλι), Χαρίσης (81’ Ντένιτς), Κουλούρης (86' Τζαβίδας).

Απόλλων Σμύρνης (Φέστα): Κότσαρης, Μπαξεβανίδης (46’ Ντεντάκης), Τουτουαρίμα, Λισγάρας, Άλβες, Φατιόν, Κάστρο, Παμλίδης (46’ Ντάουντα), Σλίβκα, Φαν Λα Πάρα, Ιωαννίδης.

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0