Football Talk

Μάντσεστερ Σίτι - Παρί Σεν Ζερμέν: Μέσι και Ράμος στο ίδιο στρατόπεδο, αλλά τα φώτα πέφτουν στον Ποτσετίνο

Μάντσεστερ Σίτι - Παρί Σεν Ζερμέν: Μέσι και Ράμος στο ίδιο στρατόπεδο, αλλά τα φώτα πέφτουν στον Ποτσετίνο

Μάχη για την κορυφή του πρώτου ομίλου του Champions League δίνουν Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν, την ώρα που το όνομα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο ακούγεται όλο και πιο έντονα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Σχετικά Άρθρα

Ρεβάνς για την προ διμήνου ήττα από την Παρί Σεν Ζερμέν ψάχνει η Μάντσεστερ Σίτι, έτσι ώστε να εξασφαλίσει την πρωτιά στον Α’ όμιλο του Champions League. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα μίλησε με άκρως κολακευτικά λόγια για τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο ενόψει της μεγάλης αναμέτρησης, δείχνοντας πόσο εκτιμά τη δουλειά του Αργεντινού τεχνικού.

Σε ένα ματς γεμάτο αστέρες, με δύο ρόστερ που αξίζουν δισεκατομμύρια, ξεχωρίζει η συμμετοχή του Σέρχιο Ράμος στην αποστολή της Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Ισπανός αμυντικός ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε και συμπεριλήφθηκε στα πλάνα του Ποτσετίνο για την αναμέτρηση κόντρα στους «Σίτιζενς». Αυτό σημαίνει πως θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε για πρώτη φορά τον Μέσι και τον Ράμος να αγωνίζονται ως συμπαίκτες, μια περίεργη εικόνα για τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης

Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος δεν θα είναι οι πανάκριβοι ποδοσφαιριστές που θα βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν Μαουρίτσιο Ποτσετίνο. Κι αυτό γιατί θα βρίσκεται στην πόλη του Μάντσεστερ, εκεί όπου τις τελευταίες ώρες το όνομά του συζητιέται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Με τη Γιουνάιτεντ να βρίσκεται σε διαδικασία εύρεσης του αντικαταστάτη του Σόλσκιερ, η γνώμη του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είναι βαρύνουσας σημασίας. Όπως αναφέρεται στα ρεπορτάζ ο Σερ Άλεξ δείχνει προτίμηση στο πρόσωπο του Ποτσετίνο προκρίνοντάς τον έναντι του Ζινεντίν Ζιντάν, καθώς ο Γάλλος δεν είναι ιδανικός για μακροπρόθεσμη επιλογή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Express, οι συζητήσεις μεταξύ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μαουρίτσιο Ποτσετίνο έχουν ήδη ξεκινήσει, τη στιγμή που ο Ζινεντίν Ζιντάν φαίνεται να πλησιάζει στην Παρί Σεν Ζερμέν. Από την πλευρά του ο Ποτσετίνο αναφέρει πως έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023 όντας χαρούμενος στο Παρίσι, κι εμείς αναμένουμε να δούμε που θα κάτσει η μπίλια για τον πάγκο της Γιουνάιτεντ.

Επιστρέφοντας στα της αναμέτρησης, αξίζει να αναφέρουμε πως η Μάντσεστερ Σίτι στα τελευταία 16 εντός έδρας παιχνίδια της στο Champions League έχει 15 νίκες και 1 ισοπαλία, με το Etihad Stadium να είναι ένα πραγματικό φρούριο. Αυτός που απειλεί περισσότερο από κάθε άλλον είναι φυσικά ο Λιονέλ Μέσι, καθώς ο Αργεντινός έχει σκοράρει 7 φορές απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι. Μεγάλη απώλεια για τους «Σίτιζενς» ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο οποίος βρίσκεται σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού.

Περιμένουμε με αγωνία να δούμε τη μάχη ανάμεσα σε δύο σπουδαίους προπονητές όπως ο Γκουαρντιόλα και ο Ποτσετίνο, οι οποίοι βρίσκονται σε 2 από τις πλουσιότερες ομάδες του κόσμου αντιπροσωπεύοντας ουσιαστικά ολόκληρα κράτη (Σαουδική Αραβία και Κατάρ). Ο μεγάλος στόχος των δύο ομάδων είναι η κατάκτηση του Champions League, κάτι που δεν μπορείς να έχεις σίγουρο όσα χρήματα κι αν ξοδέψεις. Κλείνοντας, θυμόμαστε τα λόγια του Ροναλντίνιο: «Το σημαντικότερο δεν είναι τα χρήματα, αλλά τι πετυχαίνεις στο χορτάρι».

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0