Football Talk

Γκουαρντιόλα για Ποτσετίνο: «Μπορείς να είσαι κορυφαίος προπονητής χωρίς να κατακτάς τίτλους»

Γκουαρντιόλα για Ποτσετίνο: «Μπορείς να είσαι κορυφαίος προπονητής χωρίς να κατακτάς τίτλους»
Ο Πεπ Γκουαρντιόλα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο ενόψει της κόντρας της Μάντσεστερ Σίτι με την Παρί Σεν Ζερμέν στο Champions League.

«Είμαι σίγουρος πως όσο περνάει ο καιρός οι προπονητές βελτιώνονται. Κάθε σεζόν που περνάει μαθαίνεις πράγματα και είμαι σίγουρος πως ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο είναι εξαιρετικός προπονητής.

Μπορείς να είσαι τοπ προπονητής και να μην κατακτάς τίτλους. Οι προπονητές που έχουν την ευκαιρία να κατακτούν τίτλους είναι σε κορυφαίους συλλόγους που κάνουν καλές επενδύσεις και έχουν εξαιρετικούς παίκτες.

Διαφορετικά, είναι αδύνατο για έναν προπονητή να παίρνει νίκες. Αυτό δεν σημαίνει πως οι προπονητές στην Championship ή εκείνοι που βρίσκονται στις έξι πρώτες ομάδες της βαθμολογίας της Premier League δεν είναι εξαιρετικοί σε θέματα τακτικής, επικοινωνίας και ηγεσίας.

Δεν είναι απαραίτητο να κατακτάς τίτλους για να είσαι καλός», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης (23/11) ο Καταλανός, για να αναφερθεί επίσης στη δυσκολία που έχει το Champions League προκειμένου να διακριθεί κάποια ομάδα αλλά και να στάξει μέλι τόσο για τον Λιονέλ Μέσι όσο και για τον Κριστιάνο Ρονάλντο:

«Έχω την αίσθηση πως κάθε σεζόν είναι όλο και πιο δύσκολο να προκριθείς στους 16 του Champions League. Οι αντίπαλοι, παίκτες και προπονητές γίνονται όλο και πιο σκληροί.

Την Τετάρτη έχουμε την ευκαιρία να προκριθούμε και αν το πετύχουμε αυτό θα είναι καλό για το σύλλογο και τους παίκτες. Θα προσπαθήσουμε.

Είναι δύσκολο να περιορίσεις τον Μέσι. Μερικές φορές όταν έχει τη μπάλα, δεν ξέρεις τι να κάνεις, ούτε ο ίδιος ξέρει τι θα κάνει. Είμαι πολύ χαρούμενος που παίζει ακόμα και μάλιστα σε αυτό το επίπεδο και με αυτή την ποιότητα.

Νομίζω πως αυτά που έχουν κάνει οι Μέσι και Ρονάλντο είναι μοναδικά και δεν πιστεύω ότι θα συμβούν ξανά...»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0