Football Talk

Ντέρμπι: Οι αφαιρέσεις βαθμών πέφτουν «βροχή», αλλά ο Ρούνεϊ δεν… πηδά από το καράβι!

Ντέρμπι: Οι αφαιρέσεις βαθμών πέφτουν «βροχή», αλλά ο Ρούνεϊ δεν… πηδά από το καράβι!
Τι και αν η Ντέρμπι Κάουντι βιώνει μία από τις πιο δύσκολες καταστάσεις της ιστορίας της; Τι και αν οι φίλοι της έχουν ξεκινήσει να... ξεχνούν τους συνολικούς βαθμούς που έχουν χάσει, εξαιτίας του οικονομικού αδιεξόδου που βρίσκεται; Ο Γουέιν Ρούνεϊ παραμένει πιστός, σκεπτόμενος απλώς την αναμέτρηση κόντρα στην Μπόρνμουθ και την πρώτη νίκη μετά από εννέα ματς!

Δεν λέει να «κοπάσουν» τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ντέρμπι Κάουντι. Η EFL την τιμώρησε αφαιρώντας της εννέα βαθμούς για παραβίαση των οικονομικών κανόνων του πρωταθλήματος. Πλέον, οι βαθμοί που της έχουν αφαιρεθεί εκτοξεύθηκαν στους 21, μέσα σε μόλις δύο μήνες!

Η Ντέρμπι, με προπονητή των θρύλων της Αγγλίας και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γουέιν Ρούνεϊ, βρίσκεται -προφανώς- στην τελευταία θέση της Championship, με -3 βαθμούς (!) και ως λογικό κι επόμενο, αποτελεί το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό στη League One.

Τα χειρότερα, όμως, έπονται. Ο σύλλογος παραδέχτηκε την παράβαση των κανόνων κερδοφορίας και βιωσιμότητας του πρωταθλήματος, γεγονός που έφερε την αφαίρεση τριών ακόμα βαθμών! Η τιμωρία θα επιβληθεί αν δεν συμμορφωθεί στους συμφωνηθέντες όρους με την EFL.

Υπενθυμίζεται πως πριν δύο μήνες, αφαιρέθηκαν 12 βαθμοί από την Ντέρμπι, ποινή καθιερωμένη για κάθε σύλλογο που μπαίνει υπό καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Άσκησε έφεση, αλλά δεν απέφερε «καρπούς».

«Η λίγκα είναι ικανοποιημένη με την τελική συμφωνία και τη λογική προσέγγιση του θέματος από τις δύο πλευρές, που έφερε την απόσυρση της προσφυγής» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της EFL, Trevor Birch, ενώ συμπλήρωσε:

«Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τους διαχειριστές της Ντέρμπι για να διασφαλιστεί ένα λαμπρό μέλλον για τον σύλλογο».

Η κατάσταση «επιδεινώθηκε» τον Ιούνιο, όταν επιβλήθηκε στη Ντέρμπι πρόστιμο 100.000 λιρών για λογιστικές παρατυπίες και διατάχθηκε εκ νέου διατύπωση των λογαριασμών για το 2016, το 2017 και το 2018.

Στην ομάδα ιδιοκτησίας του Άγγλου επιχειρηματία Μελ Μόρις, επιβλήθηκε εμπάργκο μεταγραφών κατά την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, αφού δεν κατάφερε να καλύψει τις οφειλές προηγούμενων μηνών, προς τους παίκτες. Η μεταγραφική της ενίσχυση βασίστηκε -λόγω των περιορισμών- σε ελεύθερους ποδοσφαιριστές, με αυστηρά όρια στους μισθούς τους.

Παρόλα αυτά, η θέση του Γουέιν Ρούνεϊ είναι ξεκάθαρη από τον Σεπτέμβριο: δεν συζητά την αποχώρησή του από τον σύλλογο!

Προφανώς, η κίνηση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό «παράσημο», αλλά γνωρίζει πως η επιλογή του έχει κόστος, αφού παράλληλα με τα οικονομικά προβλήματα, αναζητείται λύση εντός του αγωνιστικού χώρου.

Εκεί όπου η Ντέρμπι αντιμετωπίζει την Κυριακή (21/11) την πρωτοπόρο, Μπόρνμουθ, αναζητώντας την πρώτη της νίκη, σε εννέα αγώνες.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0