Football Talk

Ελλάδα – Κόσοβο 1-1: Έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετό!(video)

Ελλάδα – Κόσοβο 1-1: Έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετό!(video)

Πίεσε, προσπάθησε, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν τα κατάφερε και πάλι η Εθνική απέναντι στο Κόσοβο. Προηγήθηκε με τον Μασούρα, αποδείχθηκε άστοχη σε πολλές περιπτώσεις, και εν τέλει είδε τους φιλοξενούμενους να την ισοφαρίζουν, με την πρώτη εντός εστίας τελική τους στο ματς. Το τελικό 1-1 άφησε την Ελλάδα στους 10 βαθμούς και με ένα μάθημα στις αποσκευές της... Πως όταν προηγείται σε ένα ματς, πρέπει να μάθει να το κλειδώνει!

 «Πειστική» ήταν η εμφάνιση της Εθνικής μας ομάδας στο τελευταίο ματς του 2ου ομίλου των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την Ελλάδα να αποδεικνύεται σοβαρή, να αντιμετωπίζει το Κόσοβο στο ΟΑΚΑ με απόλυτη προσήλωση, παρά την απουσία της από την τελική φάση του Μουντιάλ στο Κατάρ, αλλά εν τέλει να μην καταφέρνει να πάρει το τρίποντο. Άνοιξε το σκορ ο Μασούρας, ακολούθησε σωρεία ευκαιριών, και το Κόσοβο πήρε την ισοπαλία στο… τέλος με 1-1, με γκολ στην πρώτη επί της ουσίας, ευκαιρία του στο ματς.

Πιο αναλυτικά, με το ξεκίνημα της αναμέτρησης η Εθνική μας ομάδα επιχείρησε να διατηρήσει την μπάλα στην κατοχή της και να προσπαθήσει σταδιακά να κλείσει το Κόσοβο στην περιοχή του. Οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν μαζικά και ο μοναδικός τρόπος απειλής έμοιαζαν είτε οι στημένες φάσεις, είτε κάποιο σουτ εκτός περιοχής, το οποίο θα μπορούσε να «πληγώσει» τον Μούριτς.

Επί της ουσίας, δίχως κάποια οργανωμένη επίθεση, προήλθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς για το σύνολο του Τζον Φαν΄τ Σχιπ, με τον Ανδρέα Μπουχαλάκη να σουτάρει εκτός περιοχής με το «κακό» του πόδι, αλλά να βλέπει την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι στο 10ο λεπτό.


Η στιγμή αυτή έδωσε ψυχολογία στην Ελλάδα και «προειδοποίησε» το Κόσοβο, αλλά ο ρυθμός της αναμέτρησης παρέμενε χαμηλός. Πέρασαν άλλωστε 20 λεπτά, έως ότου οι γηπεδούχοι να κατορθώσουν να απειλήσουν ξανά.

Αυτή την φορά από στατική φάση, με τον Κώστα Τσιμίκα, με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, να εκτελεί εξαιρετικά ένα φάουλ από καλό σημείο, αλλά να βλέπει τον Μούριτς να αποκρούει την προσπάθειά του.


Η φάση αυτή έδωσε ένταση στο ματς, όμως και στο 32ο λεπτό η τρίτη σημαντική στιγμή για την Εθνική μας, δεν αποδείχθηκε η… φαρμακερή. Ο ακραίος οπισθοφύλακας της Λίβερπουλ σέντραρε, ο Δουβίκας που επέστρεψε στην βασική ενδεκάδα, πήρε την κεφαλιά, αλλά η προσπάθειά του κατέληξε ελάχιστα άουτ.


Στην επόμενη φάση, οι Κοσοβάροι έκαναν για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία τους στο επιθετικό τους «μισό». Ο Ράσιτσα, ο οποίος είχε καταγράψει και την πρώτη τελική προσπάθεια του ματς στο 7’, σούταρε εκτός περιοχής, αλλά ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος είδε την μπάλα να περνά πάνω από την εστία του.

Ό,τι δεν έγινε όμως στις προηγούμενες περιπτώσεις όμως, πραγματοποιήθηκε εν τέλει στο 44ο λεπτό. Ο Πέλκας σέντραρε, ο Μασούρας βγήκε στο πρώτο δοκάρι, και η κεφαλιά του για το 1-0 ήταν εξαιρετική. Κάπως έτσι η Ελλάδα «έκλεισε» ιδανικά το πρώτο μέρος, και το 1-0 από τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, σηματοδότησε το 3ο του γκολ με την Ελλάδα, και το πρώτο του στο ΟΑΚΑ, έπειτα από δύο χρόνια!


Με την ψυχολογία στα «ύψη» η ομάδα του Φαν’τ Σχιπ επιχείρησε να «κλειδώσει» τη νίκη από νωρίς στο δεύτερο μέρος, αλλά ο σκόρερ Γιώργος Μασούρας δεν κατάφερε να κάνει τέσσερα τα γκολ του με την Εθνική. Αστόχησε από κοντά στο 52’ ύστερα από ωραία σέντρα του Τσιμίκα, και το 1-0 παρέμεινε μέχρι και την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα.


Ακολούθησε μία κυριαρχία της Ελλάδας αλλά το 2-0 δεν έκανε την εμφάνισή του στον πίνακα του σκορ, για ακόμη μία φορά. Ο Τσιμίκας συνέχισε να δημιουργεί καλές προϋποθέσεις, ο Χρήστος Τζόλης δεν μπόρεσε να σκοράρει δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς (66’), o Πέλκας έκανε ωραίο σουτ στο 74’ αλλά ο Μούριτς απέκρουσε, και το «εύθραυστο» 1-0 παρέμενε.

Οι Κοσοβάροι άρχισαν να το πιστεύουν, όντες και αρκετά… τυχεροί, και μία στημένη φάση για την ισοφάριση ήταν αρκετή. Ο Ζέγκροβα σέντραρε μετά από κόρνερ, και ο Ραχμάνι βρέθηκε αμαρκάριστος, «γράφοντας» το 1-1 από την μικρή περιοχή.


Το «σοκ» ήταν μεγάλο, οι Κοσοβάροι θα μπορούσαν να πάρουν το προβάδισμα πέντε λεπτά αργότερα με σουτ του Μπερίσα, και το 1-1 παρέμεινε μέχρι τέλους. Αδίκησε τον εαυτό της η Εθνική που έχασε πολλές ευκαιρίες, και εν τέλει το «πλήρωσε», μην κατορθώνοντας να πάρει τη νίκη στην τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα έφτασε τους 10 βαθμούς, ολοκλήρωσε τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου με οκτώ γκολ υπέρ της και άλλα τόσα  κατά της και «επιβεβαίωσε» για ακόμη μία φορά πως… και ήθελε και μπορούσε, αλλά δεν διατήρησε σχεδόν σε όλα τα ματς την ψυχραιμία της.

Αποκλείστηκε για δεύτερο διαδοχικό Μουντιάλ, και δεν επικράτησε και πάλι του Κοσόβου, δεχόμενη γκολ και πάλι στο φινάλε του ματς!

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων.

Ελλάδα (Τζον Φαν' τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος, Τζαβέλλας (80' Παυλίδης), Χατζηδιάκος, Γούτας, Τσιμίκας, Πέλκας (80' Βρουσάι), Μπουχαλάκης, Μάνταλος, Μασούρας (86' Λημνιός), Δουβίκας (66' Τζόλης)

Κόσοβο (Πριμόζ Γκλίχα): Μούριτς, Αλίτι, Σάλα (70' Χαλίμι), Φαζλίγι, Ράσιτσα (80' Σελμάνι), Ραχμάνι, Μπερίσα, Βοϊβόντα, Λοσάι (46' Ζέγκροβα), Μουρίκι, Ιντρίζι (86' Καστράτι)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0