Football Talk

Ελλάδα – Ισπανία 0-1: Έτρεξε, προσπάθησε αλλά αυτό δεν έφτανε στην Εθνική που και με την... βούλα αποκλείστηκε! (video)

Ελλάδα – Ισπανία 0-1: Έτρεξε, προσπάθησε αλλά αυτό δεν έφτανε στην Εθνική που και με την... βούλα αποκλείστηκε! (video)

Και κάπως έτσι «έσβησε» το όνειρο της Εθνικής ομάδας για την πρόκρισή της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022. Οι διεθνείς μας «πάλεψαν» απέναντι στην βασική ομάδα της Ισπανίας, αλλά δεν τα… κατάφεραν, με το τελικό 1-0 να βάζει στον «πάγο» κάθε σενάριο ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στο Κόσοβο και να στερεί από την Ελλάδα την δυνατότητα συμμετοχής σε δεύτερο συνεχόμενο Μουντιάλ.

Το αποτέλεσμα της Γεωργίας απέναντι στην Σουηδία γέμισε με αισιοδοξία τις τάξεις της Εθνικής, μιας και επί της ουσίας ήταν στα δικά της πόδια η διεκδίκηση της πρόκρισης μέχρι και την τελευταία αγωνιστική και την συνάντηση με το Κόσοβο στο ΟΑΚΑ. Ωστόσο πρώτο βήμα ήταν η αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής απέναντι στην Ισπανία στην Αθήνα.

Ένας «τελικός» και μία… υπέρβαση με φόντο την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. Εν τέλει αποδείχθηκε αδύνατο, με τους διεθνείς μας να «παλεύουν» μέχρι τέλους, αλλά να προδίδονται από ένα πέναλτι στο πρώτο μέρος του Δημήτρη Γιαννούλη!

Το ματς ξεκίνησε με την Εθνική μας ομάδα να δίνει, όπως άλλωστε αναμενόταν, την μπάλα στην Ισπανία, επιχειρώντας να γίνει απειλητική στις αντεπιθέσεις. Και τα κατάφερε. Αρχικά πραγματοποίησε την πρώτη τελική του ματς στο 3’ με τον Ανδρούτσο, ενώ 17 λεπτά μετά σκόραρε με τον Μασούρα σε εξαιρετική μετάβαση παιχνιδιού, αλλά ο επιθετικός του Ολυμπιακού ήταν εκτεθειμένος.


Μία στιγμή όμως ήταν αρκετή για να αφυπνίσει την Ισπανία και να την κάνει να μετουσιώσει την υπεροχή της σε τελικές προσπάθειες. Ο Κόκε σούταρε στο 21ο λεπτό αλλά ο Τζαβέλλας πρόλαβε να διώξει σε κόρνερ. Από εκεί προήλθε το πέναλτι-γκολ της «φούρια ρόχα», με τον Πάμπλο Σαράμπια να ευστοχεί στο 25απέναντι από τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο.


Όπως ήταν φυσιολογικό η Εθνική επηρεάστηκε από την εν λόγω εξέλιξη και την υπόδειξη του μαρκαρίσματος του Δημήτρη Γιαννούλη, με τους Ισπανούς να παίρνουν εντελώς τα ηνία του ματς, και να απειλούν με εκπληκτική ατομική προσπάθεια και σουτ του Μοράτα, που εξουδετέρωσε ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος στο 35’.


Στα εναπομείναντα λεπτά δεν συνέβη κάτι αξιοσημείωτο και το 1-0 υπέρ των Ισπανών, έστειλε τους φιλοξενούμενους στα αποδυτήρια με την ιδανική συνθήκη, την ώρα που ο Τζον Φαν’τ Σχιπ έμοιαζε δικαιολογημένα προβληματισμένος.

Διαφοροποίησε άμεσα τα πλάνα του και πέρασε στο ματς τους Χρήστο Τζόλη και Τάσο Δουβίκα με στόχο να γίνει η Εθνική πιο γρήγορη. Απείλησε με τον ποδοσφαιριστή της Νόριτς στο 52’,  κέρδισε το πρώτη της κόρνερ στο ίδιο λεπτό, αλλά η συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, διατηρούσε την Ελλάδα στο «μηδέν», με το πέναλτι του Σαράμπια να κάνει την διαφορά.

Η Ισπανία άφησε το πόδι από το γκάζι, πραγματοποίησε την πρώτη της τελική στο δεύτερο μέρος με τον Ροντρίγκο στο 68’, αλλά διατήρησε το υπέρ της σκορ μέχρι και το σφύριγμα της λήξης, παρά τις καλές προϋποθέσεις που δημιούργησε η Ελλάδα για την ισοφάριση.


Το 1-0 στέρησε από την Εθνική κάθε δυνατότητα πρόκρισης, για δεύτερο συνεχόμενο Μουντιάλ, ενώ η Ισπανία θα παραταχθεί στο ματς κόντρα στους Σουηδούς, με φόντο την πρώτη θέση του 2ου ομίλου.

Ελλάδα (Τζον Φαν'τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Τζαβέλλας, Γούτας, Γιαννούλης (66’ Λημνιός), Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Σιώπης, Μάνταλος, Μασούρας (46’ Τζόλης), Παυλίδης (46’ Δουβίκας)

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Ουνάι Σιμόν, Μαρτίνεθ (89' Καρβαχάλ), Ντε Τόμας, Μοράτα (64’ Φορνάλς), Κόκε, Γκάβι (64’ Μπουσκέτς), Γκαγιά, Λαπόρτ, Ρόδρι, Καρβαχάλ, Σαράμπια

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0