Football Talk

Τα 10 wonderkids που θα χρησιμοποιήσει ο Τσάβι για να μεταμορφώσει τη Μπαρτσελόνα

Τα 10 wonderkids που θα χρησιμοποιήσει ο Τσάβι για να μεταμορφώσει τη Μπαρτσελόνα

Ο Τσάβι αναλαμβάνει προπονητής της Μπαρτσελόνα και γνωρίζει από πρώτο χέρι το πόσο χρήσιμη μπορεί να αποδειχθεί η Μασία για το μέλλον των μπλαουγκράνα.

Σχετικά Άρθρα

«Ξεκίνησα στη Μασία σε ηλικία 11 ετών, όπως τόσοι ακόμα ποδοσφαιριστές. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς να παίζω στη Μπαρτσελόνα και φυσικά χωρίς να παίζω ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να παίξω ποδόσφαιρο σε κάποια άλλη ομάδα». Η καριέρα του Τσάβι αντικατοπτρίζεται σε αυτή τη δήλωση, καθώς αποτέλεσε ποδοσφαιριστή σύμβολο για τη Μπαρτσελόνα, προερχόμενος από τη θρυλική Μασία.

Τώρα πια, ως προπονητής έχει την ευκαιρία να αξιοποιήσει και να εξελίξει τα νέα προϊόντα της Μασία, η οποία συνεχίζει να αποτελεί εργοστάσιο παραγωγής νέων ποδοσφαιρικών διαμαντιών. Όπως είχε κάνει ο μεγάλος Γιόχαν Κρόιφ στα 80s αναλαμβάνοντας μια ομάδα με χρέη σε κρίση. Τα αποτελέσματα και οι εμφανίσεις δεν ήταν αυτά που ονειρεύονταν οι οπαδοί, αλλά ο Κρόιφ κατάφερε να αναβιώσει την ταυτότητα των μπλαουγκράνα, κάτι που τώρα θα προσπαθήσει να κάνει ο Τσάβι. Πάμε να εξερευνήσουμε τα 10 wonderkids με ηλικία έως 20 ετών της Μπαρτσελόνα που θα έρθουν στα χέρια του Τσάβι:

Ανσού Φατί

Ηλικία: 19 ετών, Θέση: Επιθετικός
Φατι.jpeg

Κουβαλάει στην πλάτη του το «βαρύ» νούμερο 10 στην μετά-Μέσι εποχή. Ανταπεξέρχεται στην πίεση ενός τόσο μεγάλου κλαμπ όπως η Μπαρτσελόνα από μικρή ηλικία, όντας ο νεαρότερος παίκτης που σκόραρε με τη φανέλα των μπλαουγκράνα. Μάλιστα, είναι ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία του Champions League και ο πρώτος που καταφέρνει να σκοράρει πάνω από ένα τέρμα πριν συμπληρώσει τα 18 έτη.

Με τον Τσάβι, ο Ανσού Φατί έχει την ευκαιρία να ρουφήξει σαν σφουγγάρι τις γνώσεις ενός κορυφαίου μυαλού της Μασία και να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στο Καμπ Νου.

Πέδρι

Ηλικία: 18 ετών, Θέση: Μέσος
Πεδρι.jpeg

Αγωνίστηκε σε 73 αγώνες στην περσινή σεζόν δείχνοντας έτοιμος να μπει από νωρίς στα βαθιά. Προέρχεται από τη Λας Πάλμας και ξεχωρίζει για την ωριμότητα, τη συνέπεια και την τεχνική στο παιχνίδι του. Ο Τσάβι αναμένεται να εξελίξει ακόμα περισσότερο την ικανότητα του Πέδρι στη ντρίμπλα και τις πάσες, έτσι ώστε να δημιουργήσει έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να αφήσει εποχή στο Καμπ Βου την επόμενη δεκαετία.

Έρικ Γκαρσία

Ηλικία: 20 ετών, Θέση: Κεντρικός αμυντικός
Γκαρσια1.jpg

Μαζί με τον Πέδρι και τον Ανσού Φατί, ο Έρικ Γκαρσία μπορεί να αποτελέσει τη ραχοκοκκαλιά της Μπαρτσελόνα την επόμενη δεκαετία. Σε μια ομάδα με χαρακτηριστικά την πίεση ψηλά και την κατοχή της μπάλας, ένας κεντρικός αμυντικός πρέπει να μεγιστοποιήσει την αντίληψη που έχει στο παιχνίδι διαβάζοντας γρήγορα τις φάσεις και να ελαχιστοποιήσει τυχόν αδυναμίες όπως η αμυντική συμπεριφορά στις στημένες φάσεις. Ο χρόνος θα δείξει αν αυτό είναι εφικτό σενάριο για τον Έρικ Γκαρσία, με τον Τσάβι να έχει μπόλικη δουλειά μπροστά του.

Γκάβι

Ηλικία: 17 ετών, Θέση: Μέσος
Γκάβι.jpeg

Ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ της Μπαρτσελόνα αποτελεί ο Γκάβι. Ο 17χρονος μέσος διαθέτει αστείρευτο ταλέντο, έχοντας ως κύρια στοιχεία τη μαχητικότητα στο παιχνίδι του και την τεχνική του. Μαζί με τον Πέδρι και τον Ντε Γιόνγκ αναμένεται να συνθέσουν την τριάδα στη μεσαία γραμμή της Μπαρτσελόνα, έχοντας όλο το μέλλον μπροστά τους. Με τον ιδανικό δάσκαλο φυσικά, τον Τσάβι, ο οποίος αποτέλεσε υπόδειγμα για το πως ένας ποδοσφαιριστής πρέπει να παίζει στο κέντρο χρησιμοποιώντας ως μεγαλύτερο όπλο το μυαλό του.

Νίκο Γκονζάλες

Ηλικία: 19 ετών, Θέση: Μέσος
Νικο_Γκονζαλες.jpeg

Ο Νίκο Γκονζάλες, γιος του άλλοτε άσου της Ντεπορτίβο Λακορούνια Φραν, είναι ένας μέσος με κύρια χαρακτηριστικά τη φυσική του δύναμη, το σωστό κουβάλημα της μπάλας και την αντίληψη που έχει στο παιχνίδι. Γνωρίζοντας πόσο σημαντικό ρόλο θα παίξει το πρέσινγκ στο παιχνίδι του Τσάβι, είναι δεδομένο πως στο κέντρο θα χρειαστεί rotation μεταξύ των παικτών και ο Νίκο Γκονζάλες θα αποτελέσε χρήσιμη λύση.

Γιουσούφ Ντεμίρ

Ηλικία: 18 ετών, Θέση: Μέσος
Ντεμιρ.jpg

Ο αποκαλούμενος «Αυστριακός Μέσι», Γιουσούφ Ντεμίρ, έχει στόχο να δικαιώσει τις μεγάλες απαιτήσεις που υπάρχουν στο πρόσωπό του. Ένας αριστεροπόδαρος οργανωτής του παιχνιδιού, ο οποίος έχει πολλά να μάθει από τον Τσάβι, με στόχο να πλησιάσει όσο μελλοντικά όσο γίνεται το «βαρύ» ψευδώνυμό του.

Αλεχάνδρο Μπαλντέ

Ηλικία: 18 ετών, Θέση: Αριστερό μπακ
Μπαλντε.jpeg

Σε μια κίνηση που δέχθηκε την αποδοκιμασία του κόσμου, η Μπαρτσελόνα πούλησε τον Μαρκ Κουκουρέγια, ίσως τον ιδανικό αντικαταστάτη του Ζόρντι Άλμπα. Ευτυχώς για τους μπλαουγκράνα, βρέθηκε ο Αλεχάνδρο Μπαλντέ, ο οποίος φαίνεται να πληροί τα κριτήρια να σταθεί ως αριστερός μπακ της Μπαρτσελόνα. Με τη σωστή καθοδήγηση από τον Τσάβι μπορεί να καταφέρει να καθιερωθεί για χρόνια στο Καμπ Νου στη θέση του αριστερού μπακ.

Αρνάου Τένας

Ηλικία: 20 ετών, Θέση: Τερματοφύλακας
Τενας.jpg

Το πλάνο είναι ο 20χρονος Αρνάου Τένας να αποτελέσει μια σταθερά πίσω από τον Τερ Στέγκεν στην οποία θα μπορεί να βασιστεί ο Τσάβι. Ένας τερματοφύλακας με σταθερότητα στα πόδια και… 20 χρόνια καριέρας μπροστά του.

Αμπντέ

Ηλικία: 19 ετών, Θέση: Εξτρέμ
Αμπντε.jpg

Οι εξτρέμ παίζουν σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι του Τσάβι και ένας νεαρός ο οποίος θα πάρει ευκαιρίες είναι ο Αμπντέ. Ο 19χρονος εξτρέμ έχει ικανότητα στη ντρίμπλα και ρυθμό στο παιχνίδι του και φυσικά πολλά να μάθει από τον Τσάβι. Θα βελτιωθεί πολύ αν καταφέρει να τρέχει περισσότερο με ψηλά το κεφάλι, βλέποντας περισσότερο γήπεδο και επιλέγοντας τη σωστή τελική προσπάθεια.

Ιλίας Αχομάχ

Ηλικία: 17 ετών, Θέση: Εξτρέμ
Αχομαχ.jpg

Μια μέρα πριν την παρουσίαση του Τσάβι, ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα παρακολούθησε τη νίκη της Β’ ομάδας απέναντι στη Σεβίλλη με 4-0. Σε αυτό το παιχνίδι πρωταγωνιστής με 2 γκολ ήταν ο εξτρέμ Ιλίας Αχομάχ, ξεχωρίζοντας για την ταχύτητά του, τις ντρίμπλες του και την αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του. Στη διάρκεια της διακοπής θα έχει το χρόνο να δουλέψει με τον Τσάβι και πολύ πιθανό να βρει ευκαιρίες μέσα στη σεζόν.

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0