Football Talk

Θέλτα – Μπαρτσελόνα 3-3: Αν όχι τώρα, πότε; Οι «μπλαουγκράνα» δεν κερδίζουν ούτε αν προηγούνται με τρία γκολ στο ημίχρονο! (video)

Θέλτα – Μπαρτσελόνα 3-3: Αν όχι τώρα, πότε; Οι «μπλαουγκράνα» δεν κερδίζουν ούτε αν προηγούνται με τρία γκολ στο ημίχρονο! (video)

Η κατάσταση στην Μπαρτσελόνα είναι βαριά άρρωστη και αυτό δεν κρύφτηκε ούτε απέναντι στη Θέλτα! Οι «μπλαουγκράνα» προηγήθηκαν με 3-0 στο 34’, αλλά και πάλι κατάφεραν να φύγουν χωρίς το τρίποντο, αποδεικνύοντας πως το έργο του Τσάβι στον πάγκο τους θα είναι τρομερά δύσκολο!

Ιδανική… αυτόχειρας η Μπαρτσελόνα, παρότι ο δρόμος προς τη νίκη απέναντι στη Θέλτα ήταν στρωμένος από τα πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης! Εν τέλει, το 3-0 υπέρ της, έγινε 3-3 στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων!

Σαν να μην έφτανε αυτό το αποτέλεσμα που την κρατά οκτώ βαθμούς μακριά από την κορυφή, ήρθε και ο τραυματισμός του Φατί στο γόνατο, που αναγκάστηκε να αποχωρήσει και αναμένεται να (ξανά)λείψει!

Η αναμέτρηση, ωστόσο, για τον 19χρονο, ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Μόλις στο 5ο λεπτό, οι «μπλαουγκράνα» άνοιξαν το σκορ με τον Ανσού Φάτι, ο οποίος με εκπληκτικό τελείωμα από δύσκολη γωνία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0!

Η Μπαρτσελόνα πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και φρόντισε να μετουσιώσει την κυριαρχία της σε ένα δεύτερο γκολ στο 18’!

Ο Μπουσκέτς έπιασε ένα γεμάτο και καλοζυγισμένο σουτ εκτός περιοχής, με τον Ντιτούρο να μην μπορεί να αντιδράσει και να μαζεύει την μπάλα, εν τέλει, από την εστία του! Ωστόσο, το… πάρτι δεν είχε τελειώσει!

Τέσσερα λεπτά μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας, η Μπαρτσελόνα βρήκε και τρίτο γκολ!

Το σύνολο του Σέρτζι Μπαρτζουάν εκδήλωσε μία όμορφη αντεπίθεση και ο Ντεπάι με κεφαλιά, ως τελικός αποδέκτης της μπάλας, δεν δυσκολεύτηκε να την στείλει στα δίχτυα και να γράψει το 3-0, που ήταν και στο σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, η Θέλτα έβγαλε αντίδραση και κατάφερε να μειώσει μετά από μόλις επτά λεπτά παιχνιδιού!

Ο Τερ Στέγκεν έκανε μία ασταθή απόκρουση, ο Άσπας ακολούθησε τη φάση και την έστειλε στα δίχτυα γράφοντας το 3-1, με τους γηπεδούχους να παίρνουν ώθηση από αυτό το γκολ και να βάζουν… φωτιά στο ματς!

Αρχικά, προειδοποίησαν στο 69’ όταν σκόραραν, αλλά ο VAR υπέδειξε το γκολ ως οφσάιντ. Η Μπαρτσελόνα δεν την γλίτωσε, ωστόσο, πέντε λεπτά αργότερα!

Ο Νολίτο έπιασε καρφωτή κεφαλιά και έφερε την ομάδα του σε απόσταση αναπνοής, με τα δεκαέξι λεπτά που απέμεναν έως το τέλος της αναμέτρησης να κρίνονται ως υπεραρκετά για μία επική επιστροφή. Όπως και έγινε!

Στο έκτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Άσπας με ένα υπέροχο σουτ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και έγραψε το 3-3 ως τελικό σκορ μίας αναμέτρησης που έχει διττή «ανάγνωση»: είτε ως μία «αυτοκτονία» της Μπαρτσελόνα, δείγμα της παρατεταμένης κρίσης που βιώνει, είτε ως μία επική επιστροφή της Θέλτα στην οποία πρέπει να απονεμηθούν τα εύσημα.


Θέλτα
: Ντιτούρο, Μάγιο (47’ Βάσκεθ), Αϊντού, Μουρίγιο (70’ Αραούχο), Γκαλάν, Τάπια (65’ Τσέρβι), Σολάρι (47’ Μπελτράν), Σουάρεθ, Νολίτο, Άσπας, Γκαγιάρδο

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Μινγκέθα, Έρικ Γκαρθία (48’ Ρόναλντ Αραούχο), Λενγκλέ, Ζόρντι Άλμπα, Νίκο Γκονζάλες (59’ Πούιγ), Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ, Γκάβι (80’ Εζαλζουλί), Φάτι (48’ Μπαλντέ), Ντεπάι

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0