Football Talk

Champions League, 5ος όμιλος: Στους «16» η τρομακτική Μπάγερν Μονάχου – Ζωντανή με Ανσού Φάτι η Μπαρτσελόνα (video)

Champions League, 5ος όμιλος: Στους «16» η τρομακτική Μπάγερν Μονάχου – Ζωντανή με Ανσού Φάτι η Μπαρτσελόνα (video)
Στην επόμενη φάση του Champions League είναι και μαθηματικά η Μπάγερν Μονάχου, η οποία διατήρησε το απόλυτο κόντρα στη Μπενφίκα. Προβάδισμα για την 2η θέση η Μπαρτσελόνα με Ανσού Φάτι.

Ήταν κάτι που άπαντες περίμεναν. Η Μπάγερν Μονάχου ήταν… ανίκητη κόντρα σε κάθε αντίπαλό της στον όμιλο και η νίκη της επί της Μπενφίκα με 5-2, της έδωσε και μαθηματικά, το εισιτήριο για τους «16» του Champions League.

Από την αρχή του αγώνα, η Μπάγερν Μονάχου έδειξε πως το ματς ήταν «δικό» της. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος κατάφερε για 26 λεπτά να κρατήσει ανέπαφη την εστία του με εξαιρετικές επεμβάσεις, όμως οι συμπαίκτες του δεν τον βοήθησαν να αποτραπεί το μοιραίο. Ο Κίνγκσλεϊ Κομάν έκανε ότι ήθελε τον Γκριμάλδο, έβγαλε την σέντρα και ο Ρόμπερτο Λεβαντόφσκι από κοντά έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Ο ίδιος ποδοσφαιριστής, έξι λεπτά αργότερα, άλλαξε ρόλο και έγινε εκείνος που… μοιράζει. Συγκεκριμένα, κατέβασε τη μπάλα στην περιοχή, την γύρισε στον Σερζ Γκνάμπρι και εκείνος με μία αξιοζήλευτη έμπνευση, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με τακουνάκι για το 2-0.

Η Μπενφίκα κατάφερε να αντιδράσει και στο 37ο λεπτό, εκμεταλλεύτηκε το κενά στην άμυνα της Μπάγερν, με τον Μοράτο να σκοράρει ένα υπέροχο γκολ με κεφαλιά για το 2-1. Ένα τέρμα, που θα μπορούσε να συνδυαστεί με την αποκρούσει του Οδυσσέα Βλαχοδήμου από τα έντεκα βήματα.

Στην εκπνοή του πρώτου μέρους, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στάθηκε απέναντι από τον Έλληνα πορτιέρο, όμως η κακή εκτέλεσή του, έστειλε τη μπάλα στα χέρια του διεθνή άσου. Στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, τα πάντα μετατράπηκαν σε παράσταση για έναν ρόλο. Οι «Βαυαροί» ήταν καταιγιστικοί, με τον Λερόι Σανέ να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 3-1 με ένα απίθανο σουτ στο 51ο λεπτό.

Ο Γερμανός εξτρέμ ήταν ο άνθρωπος που έβγαλε την Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι απέναντι στον Βλαχοδήμο, δέκα λεπτά αργότερα, για να γίνει το 4-1. Το μόνο που κατάφερε να κάνει η πορτογαλική ομάδα, ήταν να μειώσει σε 4-2 χάρη σε τέρμα του Ντάργουιν Νούνιες. Οι γηπεδούχοι, βέβαια, δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ολοκλήρωσε το χατ-τρικ και διαμόρφωσε το 5-2. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, που έστειλε τη Μπάγερν Μονάχου στους «16» της διοργάνωσης.

Παράλληλα, έκανε ένα… δώρο στην Μπαρτσελόνα για την συνέχεια. Ο ισπανικός σύλλογος θα βρήκε «σκούρα» απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου και επιβεβαιώθηκε πως ο Τσάβι έχει αρκετή δουλειά να κάνει μόλις αναλάβει. Παιχνίδι με λίγες φάσεις, και μία Μπαρτσελόνα χωρίς φαντασία και σωστές ενέργειες

Τελικά, ο Ανσού Φάτι βρήκε τη λύση. Συγκεκριμένα, ο 18χρονος εξτρέμ ήταν ο άνθρωπος που πέτυχε το «χρυσό» γκολ στο 71ο λεπτό, με απίστευτο σουτ στην κίνηση. Οι γηπεδούχοι πάλεψαν για να βρουν την ισοφάριση αλλά το σκορ δεν άλλαξε, με τους Ισπανούς να ανεβαίνουν στην 2η θέση και να κάνουν το πρώτο τους φετινό διπλό (!).

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:

Ντιναμό Κιέβου – Μπαρτσελόνα 0-1: (71’ Φάτι)

Μπάγερν Μονάχου – Μπενφίκα 5-2: (26’, 61’, 84’ Λεβαντόφσκι, 32’ Γκνάμπρι, 49’ Σανέ – 38’ Μοράτο, 74’ Νούνιες)

Βαθμολογία 5ου ομίλου:

1. Μπάγερν Μονάχου 4 12 (17-2)

2. Μπαρτσελόνα 4 6 (2-6)

3. Μπενφίκα 4 4 (5-9)

4. Ντιναμό Κιέβου 4 1 (0-7)

Επόμενη αγωνιστική (23/11)

Ντιναμό Κιέβου – Μπάγερν Μονάχου (19:45)

Μπαρτσελόνα – Μπενφίκα (22:00)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0