Football Talk

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ: Ξανά σε «πράσινη» έδρα, 4.979 ημέρες μετά τη μόνη ισοπαλία του 21ου αιώνα με σφραγίδα… Σαλπιγγίδη! (video)

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ: Ξανά σε «πράσινη» έδρα, 4.979 ημέρες μετά τη μόνη ισοπαλία του 21ου αιώνα με σφραγίδα… Σαλπιγγίδη! (video)

Παναθηναϊκός και ΟΦΗ αναμετρώνται το απόγευμα της Κυριακής στο «Απόστολος Νικολαΐδης» (31/10, 17:15) με τους Κρητικούς να έχουν σημειώσει ρεκόρ στις φετινές ισοπαλίες, ενώ την τελευταία σε μεταξύ τους ματς να βρίσκεται 14 χρόνια πίσω…

Σχετικά Άρθρα

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΟΦΗ το απόγευμα της Κυριακής στη Λεωφόρο (31/10, 17:15), στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League, ένα γήπεδο όπου οι αριθμοί του φέτος έχουν χτυπήσει κόκκινο! Οι «πράσινοι» μετρούν ήδη 3/3 εντός έδρας νίκες και μάλιστα όλες τους ήρθαν με την ομάδα να σκοράρει από τέσσερις φορές και πάνω, ενώ κόντρα στους Κρητικούς τα δεδομένα είναι κάπως διαφορετικά.

Απόλλων Σμύρνης, Βόλος και Ιωνικός αποτελούν τα τρία «θύματα» που πιάστηκαν στον ιστό των παικτών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αποχωρώντας από το «Απόστολος Νικολαΐδης» με… βαριά καρδιά. Απόψε ο ΟΦΗ θα ριχτεί στη μάχη με μοναδικό στόχο να πάρει το εξαιρετικά σημαντικό για εκείνον τρίποντο – και δεύτερο για τη σεζόν – αν και οι ισοπαλίες είναι κάτι που φέτος απ’ ό,τι φαίνεται τον κυνηγάνε!

Η ομάδα από το Ηράκλειο βρίσκεται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 8 βαθμούς και την πλειονότητα αυτών να προέρχεται από ισοπαλίες. Συγκεκριμένα οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Νιόπλια σε διάστημα 7 αγωνιστικών στο φετινό ελληνικό πρωτάθλημα μετρούν 5 ισοπαλίες – τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα μέχρι στιγμής – μια νίκη και μια ήττα. Όσον αφορά όμως στην ιστορία μεταξύ εκείνου και του Παναθηναϊκού, τα πράγματα διαφέρουν.

Κατά τη διάρκεια του 21ου αιώνα οι δύο ομάδες έχουν έρθει ισόπαλες στην έδρα των «πρασίνων» μόλις μία φορά! Το παιχνίδι αυτό χρονολογείται τον Φλεβάρη του 2007 (2-2, 11/2/07) και έλαβε χώρα στο ΟΑΚΑ, για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η διακύμανση του αγώνα ήταν άκρως επεισοδιακή με τον Σαλπιγγίδη να ανοίγει το σκορ στο 3’ και τον Νουαφόρ να ισοφαρίζει αρχικά ένα λεπτό αργότερα. Στη συνέχεια ο Έλληνας επιθετικός έδωσε εκ νέου προβάδισμα στο «τριφύλλι» στο 13’, όμως δεν πρόλαβε να χαρεί αφού δευτερόλεπτα μετά ο Ντρούλιτς βρήκε δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Με αυτά τα δεδομένα οι δύο ομάδες έχουν κλείσει ραντεβού το απόγευμα στους Αμπελόκηπους. Εκεί θα φανεί εάν θα υπερτερήσει η φετινή παράδοση του Παναθηναϊκού στο σπίτι του, αν θα έχουμε τη δεύτερη ισοπαλία του αιώνα ή αν ο ΟΦΗ θα διαψεύσει κάθε προγνωστικό.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0