Football Talk

Μουντιάλ: Δεν συμμετέχουν σε διετή μορφή διεξαγωγής οι χώρες της CONMEBOL – Ανάμεσα τους Αργεντινή και Βραζιλία!

Μουντιάλ: Δεν συμμετέχουν σε διετή μορφή διεξαγωγής οι χώρες της CONMEBOL – Ανάμεσα τους Αργεντινή και Βραζιλία!

Η Βραζιλία και η Αργεντινή είναι μεταξύ των μελών της CONMEBOL που επιβεβαίωσαν ότι δεν θα συμμετείχαν σε Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια.

Σχετικά Άρθρα

Η UEFA, τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και πολλά αθλητικά όργανα, συμπεριλαμβανομένης της ΔΟΕ είναι επίσης κατά των σχεδίων αλλαγής της μορφής του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η FIFA πρόκειται να πραγματοποιήσει μια παγκόσμια σύνοδο κορυφής τον Δεκέμβριο για να συζητήσει τις προτεινόμενες αλλαγές στο ποδοσφαιρικό ημερολόγιο

Ο πρώην προπονητής της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, τώρα επικεφαλής της παγκόσμιας ανάπτυξης ποδοσφαίρου της FIFA, έχει επιφορτιστεί να εξετάσει εάν είναι δυνατή η μείωση της διαφοράς μεταξύ των τελικών από τέσσερα σε δύο χρόνια.

Η CONMEBOL, το κυβερνητικό όργανο για το ποδόσφαιρο στη Νότια Αμερική, πραγματοποίησε μια προσωπική συνάντηση στην Παραγουάη την Τετάρτη (27/10) και οι 10 χώρες μέλη της κατέστησαν σαφές ότι δεν θα δώσουν το πράσινο φως σε ένα διετές Παγκόσμιο Κύπελλο.

Σε ανακοίνωση της CONMEBOL ανέφερε:

«Δεν υπάρχουν λόγοι, οφέλη ή δικαιολογία για την αλλαγή που προωθεί η FIFA. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, οι 10 χώρες που απαρτίζουν την CONMEBOL επιβεβαιώνουν ότι δεν θα συμμετάσχουν σε Παγκόσμιο Κύπελλο που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια.

Το εν λόγω έργο γυρίζει την πλάτη του σε σχεδόν 100 χρόνια παγκόσμιας ποδοσφαιρικής παράδοσης, αγνοώντας την ιστορία ενός από τα πιο σημαντικά αθλητικά γεγονότα στον πλανήτη.

Η CONMEBOL υποστηρίζει το Παγκόσμιο Κύπελλο που ισχύει αυτή τη στιγμή, με τους όρους και τα συστήματα κατάταξης, επειδή έχει αποδειχθεί ένα επιτυχημένο μοντέλο, βασισμένο στην αθλητική αριστεία και που ανταμείβει την προσπάθεια, το ταλέντο και την προγραμματισμένη δουλειά».

Η UEFA είπε ότι θα σταθεί εναντίον τους «μέχρι να επικρατήσει η κοινή λογική και να απορριφθούν», ενώ την περασμένη εβδομάδα οι προτάσεις της FIFA για αναμόρφωση του διεθνούς ημερολογίου απορρίφθηκαν σθεναρά από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0