Football Talk

Παναθηναϊκός: Η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας να γίνει ξανά αυτοσκοπός!

Παναθηναϊκός: Η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας να γίνει ξανά αυτοσκοπός!
Με το στόχο του πρωταθλήματος να είναι εξαρχής δύσκολος, ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να δώσει μεγάλη έμφαση στο Κύπελλο Ελλάδας και αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο (27/10, 19.00) να αποδείξει πως θέλει πολύ την κατάκτηση του!
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Κυριάκος Δημητρόπουλος

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει στη διεκδίκηση του Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν, καθώς πρόκειται να έρθει αντιμέτωπος με τον Ατρόμητο την Τετάρτη (27/10, 19.00) στο πλαίσιο της 5ης φάσης.

Ο αγώνας μεταξύ των «πράσινων» και της ομάδας του Περιστερίου θα είναι νοκ-αουτ, γεγονός που από μόνο του τον καθιστά ιδιαίτερα αμφίρροπο. Το «τριφύλλι» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι δεδομένο πως λόγω ιστορίας και φανέλας οφείλει κάθε σεζόν να είναι ανταγωνιστικό τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο.

Ωστόσο, με μια ρεαλιστική «ματιά» στα πράγματα, ο Παναθηναϊκός δεν είναι ακόμα έτοιμος για το μεγάλο «βήμα» του πρωταθλητισμού άμεσα και θέλει χρόνο. Το ίδιο, όμως, δεν ισχύει και για τον θεσμό του Κυπέλλου.

panathinaikos.jpg

Να δείξει με το «καλημέρα» πόσο το θέλει

Ο Παναθηναϊκός σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμήσει τον Ατρόμητο, που ενδεχομένως να κάνει το χειρότερο ξεκίνημα της ιστορία του στο πρωτάθλημα, όντας στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η ομάδα του Παράσχου παραμένει πάντα επικίνδυνη και ειδικά σε ένα ματς νοκ-άουτ στην έδρα της όλα μπορούν να συμβούν. Δουλειά του Παναθηναϊκού είναι να... ξεκόψει τις ορέξεις των γηπεδούχων από το ξεκίνημα, να πάρει το «διπλό» πρόκρισης (που θα είναι και το πρώτο γενικότερα φέτος) και να δει από εκεί και πέρα τι θα του φέρει η κληρωτίδα.

Οποιοδήποτε άλλο σενάριο, όπως αυτό του αποκλεισμού θα είναι καταστροφικό για το «τριφύλλι» και θα φέρει από πολύ νωρίς στη σεζόν αναταραχή στα εσωτερικά της ομάδας και μπόλικη γκρίνια από τον κόσμο.

ÊÕÐÅËËÏ / ÐÁÏ - ËÁÌÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)

Τα παθήματα να γίνουν επιτέλους μαθήματα

Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ με το εντυπωσιακό 4-1 στο ΟΑΚΑ επί «εποχής» Γιάννη Αναστασίου το 2013/14, ο Παναθηναϊκός δεν έχει φτάσει ποτέ ξανά σε τελικό, ενώ έχει δεχθεί και ντροπιαστικούς αποκλεισμούς.

Αποκλείστηκε τη σεζόν 14/15 από την Ξάνθη (1-1, 0-1) στους «16» και την αμέσως επόμενη χρονιά στην προημιτελική φάση από τον τωρινό του αντίπαλο τον Ατρόμητο (0-0, 0-1). Ποιος θα ξεχάσει τους δύο κολλητούς απανωτούς αποκλεισμούς από τη Λαμία στους «16» (1-4, 1-0 το 17/18 και 0-1, 3-4 στα πέναλτι το 18/19);

Για να ακολουθήσει ο περσινός αποκλεισμός ξανά στα προημιτελικά από τον εξαιρετικό ΠΑΣ Γιάννινα του Γιαννίκη. *Δεν συμπεριλαμβάνονται τα δύο ματς με τον ΠΑΟΚ το 2016/17 και το 2019/20 λόγω και της ανάλογης δυσκολίας ενός τέτοιου ντέρμπι.

Ο Παναθηναϊκός έχει βιώσει αρκετούς αποκλεισμούς τα τελευταία χρόνια, με όλους τους πιθανούς και… απίθανους αγωνιστικά τρόπους. Ωστόσο, είναι η ώρα τα παθήματα να γίνουν μαθήματα και από την στιγμή που δεν υπάρχουν και υποχρεώσεις στην Ευρώπη, να δοθεί η απαραίτητη σοβαρότητα στο θεσμό.

Το Κύπελλο Ελλάδας πρέπει να γίνει ξανά αυτοσκοπός για τον Παναθηναϊκό, πρέπει δηλαδή να φτάσει ως το τέλος και να το κατακτήσει!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0