Football Talk

Ο Αρτέτα βρήκε τους τρεις σωματοφύλακες για την... ανύψωση της Άρσεναλ (video)

Ο Αρτέτα βρήκε τους τρεις σωματοφύλακες για την... ανύψωση της Άρσεναλ (video)
Το κακό ξεκίνημα της φετινής σεζόν έχει μείνει στο παρελθόν και ο Μικέλ Αρτέτα έχει προσανατολιστεί στον τρόπο που θα δημιουργήσει μία διαφορετική Άρσεναλ.

28 Αυγούστου 2021. Η Μάντσεστερ Σίτι διασύρει την Άρσεναλ στο Έτιχαντ με 5-0 (!) και επιβεβαιώνει την τραγική κατάσταση των «κανονιέρηδων». Τα σύννεφα πάνω από τον Μικέλ Αρτέτα έχουν πυκνώσει και η πρώτη γκρίνια για τον μεταγραφικό σχεδιασμό έχει κάνει την εμφάνισή της. Δεν ήταν μόνο η βαριά ήττα αλλά και το γεγονός πως ήταν η 3η συνεχόμενη μετά από αυτές των Μπρέντφορντ και Τσέλσι.

Ωστόσο, έπειτα από αυτό το ματς, η Άρσεναλ άλλαξε. Το «χαστούκι» ήταν τόσο δυνατό, που άπαντες στον σύλλογο αντιλήφθηκαν πως πρέπει αυτή η κατάσταση να ανατραπεί αν θέλουν να μην βρεθούν για δεύτερη σερί χρονιά εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Η Νόριτς ήταν η αρχή και η χθεσινή (22/10) νίκη επί της Άστον Βίλα, η επιβεβαίωση στο που θα πρέπει να βάλει τις βάσεις ο Ισπανός προπονητής, για να φτιάξει την Άρσεναλ που ονειρεύεται.

Η διοίκηση έχει εμπιστευτεί τον Αρτέτα για την βάση της, εκείνος όμως…;

Η εμπιστοσύνη που έχει δείξει η Άρσεναλ στο πρόσωπο του Μικέλ Αρτέτα, δεν είναι από αυτά που έχουμε συνηθίσει. Ο Ισπανός προπονητής έφτασε σε σημείο να αφήσει την ομάδα εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων, όμως ο αγγλικός σύλλογος δεν δείχνει να είναι διατεθειμένος να τον απομακρύνει. Αντιθέτως, μάλιστα, θέλει να πετύχει με εκείνον στην άκρη του πάγκου του. Βέβαια, το πρόβλημα με τον ίδιο τον κόουτς, είναι οι επιλογές.

Το ρόστερ της Άρσεναλ δεν είναι κακό. Του εναντίων, είναι αρκετά καλό για να λείπει από τις διοργανώσεις της UEFA, όμως το πρόβλημα είναι στην διαχείριση. Μπορεί το καλοκαίρι να σπαταλήθηκαν 160 εκατ. ευρώ (!) για μεταγραφές, όμως ο Ισπανός κόουτς δυσκολεύτηκε αρκετά για να καθιερώσει στα πλάνα του, τους ποδοσφαιριστές που ήθελε. Ουσιαστικά, έδειξε να μην εμπιστεύεται στο απόλυτο τους ποδοσφαιριστές που είχαν αποκτηθεί, παρότι υπήρξε μεγάλο ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ.

Η κάθε γραμμή, βρήκε το πρόσωπό της…

Μετά το παιχνίδι κόντρα στην, αξιοζήλευτα μαχητική, Άστον Βίλα, ο Μικέλ Αρτέτα έχει κατασταλάξει στα ηγετικά πρόσωπα της κάθε γραμμής. Η αρχή γίνεται από την εστία. Ο Άαρον Ράμσντεϊλ μπορεί να αποκτήθηκε για μπακ-απ του Λένο, όμως μετά την 5άρα από την Σίτι, έχει εξελιχθεί σε βασικός πορτιέρο και με μεγάλη επιτυχία. Μία κίνηση αλά Μεντί της Τσέλσι θα έλεγε κάποιος, μόνο που ο τερματοφύλακας της συμπολίτισσας, αποκτήθηκε για βασικός.

Στην άμυνα, ο Μπεν Γουάιτ μπορεί να αμφισβητήθηκε στην αρχή, όμως έχει βρει τον εαυτό του που είχε στην Μπράιτον. Σίγουρα, έχει πολύ δρόμο μέχρι να δικαιολογήσει τα 58,5 εκατ. ευρώ που δαπανήθηκαν και να γίνεις ένας Μαγκουάιρ ή Φαν Ντάικ, όμως παιχνίδι με το παιχνίδι, δείχνει πως είναι ο κατάλληλος για ηγηθεί της τετράδας. Και φτάνουμε στον άξονα. Εκεί όπου ο Τόμας Πάρτεϊ δείχνει σταθερά το πρόσωπό του.

Ο Γκανέζος χαφ έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ που σκόραρε επί του Εμιλιάνο Μαρτίνεθ από τη μέρα που έφυγε από τους Λονδρέζους. Μαζί με τον Λοκόνγκα, έχουν συνθέσει το τέλειο δίδυμο στη μεσαία γραμμή, κάτι που δίνει πολλά μπόνους στον Αρτέτα. Όμως, το κύριο πρόσωπο σε όλη αυτή την προσπάθεια, δεν είναι άλλος από τον Έμιλ Σμιθ-Ρόου. Ο 21χρονος εξτρέμ έχει συστηθεί τα τελευταία δύο χρόνια ως το νέο wonderkid της Άρσεναλ και η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον στα «φτερά» του συλλόγου. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να κάνει την ζημιά ανά πάσα στιγμή.

Αποκορύφωμα στη πίστη που έχει ως project, το γεγονός πως έλαβε τον αριθμό «10» στην πλάτη του. Έναν ιστορικό αριθμό για τον αγγλικό σύλλογο, τον οποίο αντί να πάρει ο Μάρτιν Όντεγκααρντ, επιλέχθηκε να δοθεί στον νεαρό εξτρέμ. Γκολ και ασίστ κόντρα στην Άστον Βίλα και συνολικά τρία τέρματα και δύο ασίστ φέτος.

Το ξεχωριστό κεφάλαιο Ομπαμεγιάνγκ!

Φυσικά, δεν μένει εκτός ο Ομπαμεγιάνγκ. Ο Γκαμπονέζος επιθετικός είχε προτάσεις το καλοκαίρι αλλά επέλεξε να παραμείνει στην Άρσεναλ και να την βοηθήσει με το περιβραχιόνιο στο μπράτσο. Ήδη έχει επτά γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ όποτε σκοράρει, η Άρσεναλ αρνείται να χάσει έως τώρα. Κόντρα στην Άστον Βίλα σκόραρε και αυτός, αποδεικνύοντας πως είναι ένας βασικός παράγοντας που πρέπει να εμπιστευτεί ο Αρτέτα.

Για την ακρίβεια, είναι ο ποδοσφαιριστής που μπαίνει στην πρώτη γραμμή. Όχι μόνο λόγο περιβραχιόνιου αλλά και ποιότητας. Δεν αμφισβητείτε ο τρόπος που μπορεί να βρει δίχτυα και να κάνει την ζημιά στον αντίπαλο από το πουθενά. Ωστόσο, όλα αυτά μπορούν να γίνουν μόνο με το κατάλληλο δέσιμο με τους υπόλοιπους της ομάδας.

Από αυτούς, τα τρία πρόσωπα που κρατάει κάποιος είναι αναμφίβολα οι Μπεν Γουάιτ, Τόμας Πάρτεϊ και Έμιλ Σμιθ-Ρόου, με τον Ομπαμεγιάνγκ να έχει τη "ταμπέλα" του παλιού. Τα ονόματα που αναφέρθηκαν, φυσικά και δεν είναι μόνα τους. Δεν αποτελούν όλη την ομάδα. Όμως είναι αυτά που μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω για να ανέβει ένα σκαλί η Άρσεναλ.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0