Football Talk

ΑΕΚ: Πώς έζησε την πρεμιέρα του ο Γιαννίκης, οι ατάκες του, το βίντεο και η ανάλυση

ΑΕΚ: Πώς έζησε την πρεμιέρα του ο Γιαννίκης, οι ατάκες του, το βίντεο και η ανάλυση
Τι έλεγε συνεχώς ο Αργύρης Γιαννίκης στους παίκτες του κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ατρόμητο, οι συζητήσεις του πριν και μετά το ματς μαζί τους και το βίντεο στα Σπάτα.
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Είναι το πρόσωπο των ημερών στην ΑΕΚ. Έχει έναν τρόπο ο Αργύρης Γιαννίκης να προκαλεί ένα… μυστήριο γύρω του. Γι’ αυτό και έχουν ενδιαφέρον όλα όσα κάνει αυτές τις πρώτες στιγμές του στην ΑΕΚ, γιατί μέσα από τη δουλειά, τις αντιδράσεις και τα λόγια του τον μαθαίνουμε κι εμείς. Την Κυριακή (17/10) το ντεμπούτο του στον πάγκο της Ένωσης ήταν επιτυχημένο, όσον αφορά το αποτέλεσμα. Το τελικό 3-0 επί του Ατρόμητου είναι μία «καθαρή» νίκη για την ΑΕΚ που της δίνει ψυχολογία και… χρόνο εν όψει της συνέχειας.

Πάμε να δούμε όμως πώς έζησε ο 41χρονος τεχνικός αυτό το πρώτο του ματς ως προπονητής του Δικεφάλου. Σε πρώτη φάση να τονιστεί πως οι παίκτες ενημερώθηκαν για την 11άδα του αγώνα λίγα λεπτά πριν αναχωρήσουν από το ξενοδοχείο για το γήπεδο. Εως τότε ουδείς γνώριζε ή είχε γνώση για την αρχική σύνθεση.

Με την άφιξη της ΑΕΚ στο γήπεδο ο Αργύρης Γιαννίκης βγήκε κι αυτός μαζί με τους παίκτες του στον αγωνιστικό χώρο, στην καθιερωμένη πρώτη αναγνωριστική βόλτα, έχοντας τετ α τετ μαζί τους.

«Πίεση» και «ψηλά»

Κατά τη διάρκεια του αγώνα ο Γιαννίκης δεν κάθισε ούτε μία φορά στον πάγκο του. Όλη την ώρα ήταν όρθιος και φώναζε κυρίως δυο πράγματα στους παίκτες του: Πίεση και να ανεβαίνουν ψηλά. Το «πίεση» και «ψηλά» ήταν οι δυο λέξεις που βγήκαν πάρα πολλές φορές από το στόμα του. Κατά διαστήματα γυρνούσε και μιλούσε με τον βοηθό του Τζίνο Λετιέρι, αλλά και τον Νίκο Παναγιωτάρα. Γενικά, δεν φάνηκε αγχωμένος. Χαμογελαστός πριν το ματς, ενεργός και ήρεμος κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ακόμα και σε στιγμές πίεσης του αντιπάλου δεν έβγαλε… πίεση. Αντίθετα, χαμογελούσε και εμφανιζόταν σίγουρος.

Στο πρώτο γκολ της ΑΕΚ με τον Αραούχο το πανηγύρισε ήρεμα, χειροκροτώντας, ενώ μετά τους πανηγυρισμούς των παικτών του έδειξε με το χέρι του τον Λιβάι Γκαρσία, τονίζοντάς του πως το γκολ ήταν το… μισό και παραπάνω δικό του. Ιδια αντίδραση (χειροκρότημα) είχε και στα άλλα δυο γκολ της ΑΕΚ.  

Επίσης, στο ημίχρονο του αγώνα φώναξε στα αποδυτήρια και τους αναπληρωματικούς. Όχι όλους, αλλά τους Άμραμπατ, Λε Ταλέκ και Τζαβέλλα που ήταν πιθανό να μπουν γρήγορα στο ματς, ώστε να ακούσουν τις οδηγίες του. Επιπλέον, ο προπονητής στις αλλαγές πήρε όλους τους παίκτες του αγκαλιά, ενώ το ίδιο έκανε και στο φινάλε του αγώνα. Ήρεμος και χαμογελαστός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με τη λήξη δίνοντας τα εύσημα στους παίκτες του και στους αντιπάλους.

Ανάλυση σε πραγματικό χρόνο

Να τονιστεί επίσης, πως στην ΑΕΚ επέστρεψε και η τεχνολογία σε πρώτο χρόνο κατά τη διάρκεια του αγώνα. Συγκεκριμένα η μέθοδος live match analysis μέσω του τάμπλετ στον πάγκο με τη βοήθεια του αναλυτή Γιάννη Αντωνόπουλου και του Νίκου Παναγιωτάρα, συμβάλλει στην επιδιόρθωση κάποιων δυσλειτουργιών της ομάδας σε πραγματικό αγωνιστικό χρόνο.

Το βίντεο στην προπόνηση της Δευτέρας

Το βράδυ της Κυριακής μετά τον αγώνα δεν υπήρξε ξεκούραση. Ο προπονητής και οι συνεργάτες του έφτιαξαν ένα 10λεπτο βίντεο από το ματς με τον Ατρόμητο και το έδειξαν στους παίκτες στην πρωινή προπόνηση της Δευτέρας. Μέσω του βίντεο ο Γιαννίκης στάθηκε στο πρέσινγκ και στις δεύτερες μπάλες που δεν τον άφησαν ικανοποιημένο σε κάποια σημεία του αγώνα. Αντίθετα, ικανοποιημένος έμεινε, από την κυκλοφορία που είχαν οι παίκτες του κατά διαστήματα, την οποία σαφώς πρέπει να εξελίξει.

Με το βίντεο – ανάλυση το πρωί της Δευτέρας έκλεισε το κεφάλαιο «Ατρόμητος» για την ΑΕΚ. Την Τρίτη (19/10) η ομάδα έχει ρεπό και την Τετάρτη επιστρέφει στη δουλειά, ξεκινώντας την προετοιμασία της για το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Βόλο την Κυριακή.  



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0