Football Talk

Σουηδία – Ελλάδα: Έτοιμη να τα δώσει όλα στον «τελικό» της Στοκχόλμης! (video)

Σουηδία – Ελλάδα: Έτοιμη να τα δώσει όλα στον «τελικό» της Στοκχόλμης! (video)

Η ημέρα του μεγάλου «τελικού» έφτασε με την Εθνική να φιλοξενείται από τη Σουηδία απόψε (12/10, 21:45) στη Στοκχόλμη, για ένα ματς που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη δεύτερη θέση του 2ου ομίλου των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Σχετικά Άρθρα

Αποδεικνύοντας πως είναι… εφτάψυχη η Εθνική «απέδρασε» από το Μπατούμι, επικρατώντας 2-0 της Γεωργίας για την 7η αγωνιστική του 2ου ομίλου των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022. Σκόρερ της αναμέτρησης χρίστηκε ο Τάσος Μπακασέτας, που με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι άνοιξε το σκορ στο  90’, όπως και ο Δημήτρης Πέλκας, ο οποίος βρήκε δίχτυα με τα «γαλανόλευκα» για πρώτη φορά στην καριέρα του και διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Με τον τρόπο αυτό διατήρησε την απόσταση τριών βαθμών από τη Σουηδία, μείωσε στους τέσσερις αυτήν από την Ισπανία (την υποδέχεται τον Νοέμβριο) και ελπίζει ακόμα και για την πρωτιά. Μαθηματικά μπορεί να προκριθεί ακόμα και με ήττα στη Στοκχόλμη, ωστόσο ο Φαν’ τ Σχιπ ήταν κάθετος τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Πάμε για τη νίκη στη Σουηδία».

Απόψε η Ελλάδα φιλοξενείται λοιπόν από τη Σουηδία στη «Friends Arena» (12/10, 21:45), για την 8η αγωνιστική και τον… τελικό της προκριματικής φάσης. Αγωνιστικά η κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο Γιώργος Τζαβέλλας κοστίζει την παρουσία του στο ματς, με τη θέση του να παίρνει κατά πάσα πιθανότητα ο Κώστας Σταφυλίδης, ενώ ο Τάσος Δουβίκας είναι έτοιμος να αγωνιστεί ξανά. Παρόλο που ο Φαν’τ Σχιπ δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για 4-3-3, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα αλλάξει το σύστημα.

5370305.jpg

Οι Σουηδοί από την άλλη πέρασαν αρκετά εύκολα το εμπόδιο του Κοσόβου, επικρατώντας με 3-0 στην έδρα τους. Το σκορ άνοιξε ο Φόρσμπεργκ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 29’, ενώ ο Ίσακ διπλασίασε τα τέρματα με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή στο 62’. Το κερασάκι  στην τούρτα έβαλε ο Κουάισον στο 79’, ο οποίος είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο μόλις τέσσερα λεπτά νωρίτερα.

Απών από την αναμέτρηση θα είναι ο Κουλουσέφσκι ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες, ενώ ο Λίντελεφ θα είναι και πάλι σε θέση να αγωνιστεί καθώς επέστρεψε από την ειδική άδεια που είχε πάρει λόγω της γέννησης του δεύτερου παιδιού του.

Θυμηθείτε τι έγινε στο πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες:

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0