Football Talk

Εθνική Αγγλίας: Ρεκόρ στα clean sheet, ασίστ ο Τζόνστoν, πρώτο γκολ για Γκρίλις και Τσίλγουελ! (video)

Εθνική Αγγλίας: Ρεκόρ στα clean sheet, ασίστ ο Τζόνστoν, πρώτο γκολ για Γκρίλις και Τσίλγουελ! (video)
Μία άνετη επικράτηση κατάφερε να πανηγυρίσει η Αγγλία απέναντι στην Ανδόρα, στην 7η αγωνιστική του 9ου ομίλου για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με το τελικό 5-0, να έχει περισσότερες από μία αναγνώσεις και την ανασταλτική λειτουργία της Αγγλίας, να παίρνει για ακόμη μία φορά «άριστα».
Σχετικά Άρθρα

Την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, κατόρθωσε να αποδείξει για ακόμη μία φορά η Εθνική Αγγλίας του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, η οποία ταξίδεψε στην Ανδόρα, για να αντιμετωπίσει μία σαφώς πολύ πιο αδύναμη ομάδα, αλλά ακόμη και έτσι, δεν προσέγγισε την αναμέτρηση με το «κεφάλι ψηλά».

Ο έμπειρος προπονητής παρέταξε μία καινοτόμα σύνθεση, η οποία απαρτιζόταν από ποδοσφαιριστές που για πρώτη φορά κλήθηκαν να αγωνιστούν μαζί, αλλά έφεραν «εις πέρας» την αποστολή τους!

Αρχικά, ο Σαμ Τζόνστον, κάθισε μόλις για δεύτερη φορά κάτω από τα δοκάρια της χώρας του, και όπως και στην πρώτη του εμφάνιση, πριν από δύο μήνες, έτσι και τώρα, διατήρησε το «μηδέν» και οδήγησε την Αγγλία στο 12ο cleansheet  της φετινής σεζόν.


Ο αριθμός αυτός μάλιστα αποτελεί ρεκόρ για τα «τρία λιοντάρια», με την καλύτερή τους επίδοση να χρονολογείται το 1996, και να απαρτίζεται από 11 ματς απαραβίαστης εστίας. Το ρεκόρ καταρρίφθηκε, και πλέον απομένουν τρεις αναμετρήσεις, απέναντι σε Ουγγαρία, Αλβανία και Σαν Μαρίνο, προκειμένου να δούμε που θα οριοθετήσουν οι παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, την καλύτερη ανασταλτική, επίδοση της ιστορίας τους.

Παράλληλα, ο τερματοφύλακας της Γουέστ Μπρομ, κατέγραψε ασίστ. Μιμήθηκε τον… Πορτογάλο Ζοσέ Σα, πρώην τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και νυν της Γουλβς, και μοίρασε το 5ο γκολ στον Τζακ Γκρίλις, όντας μόλις ο δεύτερος την τελευταία τετραετία που προβαίνει σε ένα τέτοιου είδους επίτευγμα, σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Κάτι ανάλογο είχε πραγματοποιήσει και ο Μπέγκοβιτς, τον Οκτώβριο του 2017 με την φανέλα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, ενώ ο Σα, με την ασίστ του στον Χιμένες αποτέλεσε μόλις τον 2ο στην σύγχρονη ιστορία της Γουλβς, μετά τον Χένσεϊ το 2009, που κάνει ασίστ και η ομάδα του κερδίζει!

Δεν είναι όμως μόνο αυτά… Η Αγγλία απέναντι στην Ανδόρα, πιστοποίησε με τον καλύτερο τρόπο, την επιθετική ποικιλομορφία που παρουσιάζει υπό τις οδηγίες του Σάουθγκεϊτ.

Ο Μπεν Τσίλγουελ σκόραρε για πρώτη φορά με το εθνόσημο, ο Τζακ Γκρίλις κατόρθωσε μέσα σε έναν μήνα, να πανηγυρίσει γκολ τόσο στο ChampionsLeague, όσο και με την Εθνική του ομάδα, και οι… δυο τους έφτασαν τον αριθμό των διαφορετικών σκόρερ της Αγγλίας, στους 37!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0