Football Talk

Παναθηναϊκός - Φάκελος μεταγραφών: Το... «κομπιούτερ» Πέρεθ, οι ώριμοι Μπρινιόλι και Κώτσιρας, ο εκρηκτικός Βιτάλ και αυτοί που θέλουν χρόνο!

Παναθηναϊκός - Φάκελος μεταγραφών: Το... «κομπιούτερ» Πέρεθ, οι ώριμοι Μπρινιόλι και Κώτσιρας, ο εκρηκτικός Βιτάλ και αυτοί που θέλουν χρόνο!
Οι πρώτες πέντε αγωνιστικές της Super League αποτελούν παρελθόν και το «BN Sports» περνά από «ακτίνες Χ» τα καλοκαιρινά μεταγραφικά αποκτήματα του Παναθηναϊκού.
Σχετικά Άρθρα
Γράφει ο Κυριάκος Δημητρόπουλος

Μετά από πέντε αγωνιστικές στη Super League το κοντέρ γράφει για τον Παναθηναϊκό: 7 βαθμοί, 2 νίκες (4-0 Απόλλων Σμύρνης, 5-1 Βόλος), 1 ισοπαλία (0-0 Ολυμπιακός) και 2 ήττες (1-0 ΠΑΣ Γιάννινα, 1-0 Άρης) που τον φέρνουν στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
 
Οι «πράσινοι» δεν είναι δεδομένα ευχαριστημένοι με την ως τώρα συγκομιδή τους, διότι γνωρίζουν πως σε ορισμένα από τα πέντε ματς που έχουν δώσει, θα μπορούσαν να έχουν πάρει το κάτι παραπάνω. Με αφορμή την διακοπή για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 και τους αγώνες της Εθνικής μας, το «BN Sports» περνάει από... κόσκινο τις οκτώ φετινές μεταγραφές του Παναθηναϊκού και εξετάζει ποιοι έχουν βοηθήσει ουσιαστικά και ποιοι ακόμα χρειάζονται παραπάνω χρόνο για να προσαρμοστούν πλήρως στα «θέλω» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.
 
Η παρακάτω σειρά έχει να κάνει με το πότε χρονικά αποκτήθηκαν οι ποδοσφαιριστές.

1. Γιάννης Κώτσιρας - 4 συμμετοχές, 360 αγωνιστικά λεπτά

Το πρώτο φετινό μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού για τη σεζόν 2021-22 ήταν ως γνωστόν ο Γιάννης Κώτσιρας. Ο 28χρονος δεξιός μπακ που προήλθε από τον Αστέρα Τρίπολης έχει πάρει τη φανέλα βασικού... σπίτι του και όχι αδικαιολόγητα. Έκανε εξαιρετική προετοιμασία, έχει κερδίσει τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και είναι ιδιαίτερα σταθερός τόσο στα αμυντικά του καθήκοντα όσο και στα επιθετικά του ανεβάσματα. Έχει παίξει στα τέσσερα πρώτα ματς του Παναθηναϊκού, καταγράφοντας 360 αγωνιστικά λεπτά, ενώ έλειψε μόνο από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό λόγω ίωσης.

Ο Κώτσιρας δείχνει ωριμότητα στο παιχνίδι του και η παρουσία του κρίνεται θετική. Ωστόσο, δεν έχει ακουμπήσει ταβάνι ακόμα στις δυνατότητες του.

2. Ρούμπεν Πέρεθ - 5 συμμετοχές, 450 αγωνιστικά λεπτά

Το «κομπιούτερ» του Παναθηναϊκού ή αν προτιμάτε ο «εγκέφαλος» του άξονα του τριφυλλιού. Ο Ρούμπεν Πέρεθ ήρθε ως μια... έτοιμη να συνεισφέρει μεταγραφή στο τριφύλλι, χωρίς ρίσκα.

Γεμάτα χρόνια από συμμετοχές στο ισπανικό πρωτάθλημα , γεγονός που φανερώθηκε με το που εντάχθηκε στον Παναθηναϊκό. Δεν έχει χάσει ματς, με 5/5 συμμετοχές και 450 αγωνιστικά λεπτά! Η παρουσία του 32χρονου μέσου κρίνεται ως τώρα εξαιρετική, ενώ ειδικά με τον Ολυμπιακό πραγματοποίησε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι, καθώς ήταν άψογος. Σίγουρα, έχει πολλά ακόμα να δώσει και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει το κεφάλι του ήσυχο.

3.  Ζβόνιμιρ Σάρλια - 4 συμμετοχές, 284 αγωνιστικά λεπτά

Με το σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού που ταλαιπωρεί ακόμα τον Σχένκελφεντ και τον Αχιλλέα Πούγγουρα που έχασε μεγάλο μέρος της προετοιμασίας σε Ολλανδία και Ελλάδα, ο Παναθηναϊκός έπρεπε να αποκτήσει στόπερ και η τρίτη του χρονικά μεταγραφή ήταν ακριβώς αυτή.
 
Πήρε τον Ζβόνιμιρ Σάρλια που αγωνιζόταν την προηγούμενη περίοδο στο τουρκικό πρωτάθλημα με πολλές συμμετοχές. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για έναν παίκτη που θέλει ακόμα χρόνο.
 
Ο 25χρονος ύψους 1,89 κεντρικός αμυντικός έχει αγωνιστεί σε 4 ματς (ήταν στον πάγκο σε εκείνο με τον Άρη) ωστόσο τα δείγματα γραφής ως τώρα προκαλούν ανάμεικτα συναισθήματα. Στις περισσότερες αναμετρήσεις έδειχνε να μην είναι τόσο σταθερός και να θέλει αρκετή δουλειά στις προσωπικές μονομαχίες, καθώς έχανε αρκετές φάσεις. Ωστόσο, στο ματς με τον Ολυμπιακό άπαντες «χαμογέλασαν» με την εξαιρετική απόδοση του.

Κατάφερε να αντιμετωπίσει ποδοσφαιριστές όπως ο Τικίνιο και ο Ελ Αραμπί με θάρρος και με τον Αχιλλέα Πούγγουρα έβγαλαν τη βραδιά χωρίς μεγάλα προβλήματα. Ο Σάρλια θα χρειαστεί μέσα στη χρονιά και μένει να φανεί στον αγωνιστικό χώρο στο επόμενο διάστημα αν πραγματικά μπορεί να προσφέρει σε βάθος χρόνου.

pao-omadiki-panathinaikos-1.jpg

4. Ραμόν Λούντκβιστ - 5 συμμετοχές, 134 αγωνιστικά λεπτά

Ένας ακόμα ποδοσφαιριστής που απέκτησε ο Παναθηναϊκός και φαίνεται πως θέλει αρκετό χρόνο είναι ο Ραμόν Λούντκβιστ.
 
Ο 24χρονος Σουηδός έχει μεν πραγματοποιήσει 5/5 συμμετοχές, ωστόσο  μόνο σε δύο εξ αυτών ήταν στη βασική ενδεκάδα και στις υπόλοιπες μπήκε ως αλλαγή, καταγράφοντας συνολικά 134 αγωνιστικά λεπτά. Ο Λούντκβιστ - που έχει έρθει ως δανεικός υπενθυμίζεται από την Γκρόνινγκεν- δεν έχει δείξει ακόμα τον πραγματικό του εαυτό και στο «πράσινο» στρατόπεδο εκτιμούν πως αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί.

Δεν είναι ο παίκτης που θα ξεσηκώσει το πλήθος, ωστόσο αποτελεί την... ήρεμη δύναμη στον άξονα. Μένει να το δούμε...

5. Ματέους Βιτάλ - 5 συμμετοχές, 423 αγωνιστικά λεπτά

Ο έτερος δανεικός τους Παναθηναϊκού (με οψιόν αγοράς από την Κορίνθιανς) είναι ο Ματέους Βιτάλ. Ένας ποδοσφαιριστής που από την πρώτη στιγμή σήκωσε στο πόδι τη Λεωφόρο και γέμισε με ενθουσιασμό τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού.
 
Φαντεζί παίκτης ο 23χρονος Βραζιλιάνος, με 5 συμμετοχές, 1 γκολ και 1 ασίστ σε 423 αγωνιστικά λεπτά δείχνει πως μπορεί να αποτελέσει παίκτη «κλειδί» για τον Παναθηναϊκό της φετινής περιόδου.

Εξαιρετικές οι προσποιήσεις και οι ντρίμπλες του με πολλή καλή σωματοδομή και φυσική κατάσταση που του δίνει τη δυνατότητα να κερδίσει αρκετές μονομαχίες στο «1VS1» με τους αντιπάλους του. Και στο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης και σε εκείνο με τον Βόλο ήταν... όαση και απάντες περιμένουν τα όσα ακόμα έχει να δείξει στον αγωνιστικό χώρο.

panathinaikos-bolos.jpg

6. Αλμπέρτο Μπρινιόλι - 1 συμμετοχή, 90 λεπτά

Μια και καλή συμμετοχή για τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι, ώστε να γίνει πλήρως κατανοητό πως μπορεί να αποτελέσει τον επόμενο τερματοφύλακα που θα «χτίσει» πάνω του ο Παναθηναικός. Ώριμος, σταθερός και ουσιαστικός κάτω από τα γκολπόστ στο ματς με τον Ολυμπιακό στο «Γ.Καραΐσκάκης», αποτέλεσε για πολλούς τον MVP της ομάδας του Γιοβάνοβιτς.

Η ίωση του Διούδη του έδωσε την ευκαιρία και εκείνος την άρπαξε από τα μαλλιά. Δεδομένα θα πάρει πολλές περισσότερες συμμετοχές μέσα στη σεζόν και είναι στο χέρι του να καθιερωθεί κάτω από την εστία του Παναθηναϊκού.

7. Γιώργος Βαγιαννίδης, 0 συμμετοχές, 0 αγωνιστικά λεπτά

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης επέστρεψε στον Παναθηναϊκό μετά από έναν χρόνο στο εξωτερικό, ωστόσο στη δική του περίπτωση δεν μπορούμε να αναφέρουμε το οτιδήποτε. Και ο λόγος είναι απλά πως δεν έχει αγωνιστεί μέχρι τώρα με την πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού, πάρα έχει συμμετάσχει σε φιλικά της ομάδας Β'.
 
Μάλιστα, δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον υπολογίζει στις άμεσες επιλογές για την πρώτη ομάδα.

8. Σεμπαστιάν Παλάσιος - 5 συμμετοχές, 171 αγωνιστικά λεπτά

Πρόκειται για το «μπαμ» του Παναθηναϊκού στο 90' της φετινής μεταγραφικής περιόδου. Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος αποκτήθηκε από την Ιντεπεντιέντε, με το συνολικό κόστος της μεταγραφής να ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ.
 
Συνεπώς από αυτό και μόνο οι ιθύνοντες του «τριφυλλιού» έχουν μεγάλες απαιτήσεις. Ο 29χρονος Αργεντινός, όμως, παρά τις 5 συμμετοχές (171 αγωνιστικά λεπτά) θέλει ακόμα αρκετό χρόνο.
 
Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δεν μπόρεσε καθόλου να βοηθήσει την ομάδα του στο επιθετικό κομμάτι, ενώ και στα ματς που προηγήθηκαν κανείς δεν μπορεί να πει πως έβγαλε μάτια με την απόδοση του. Στον Παλάσιος ποντάρουν πολλά στον Παναθηναϊκό και μένει να φανεί αν η διακοπή του πρωταθλήματος λειτούργησε ευεργετικά, ώστε να τον δούμε «μεταμορφωμένο» στα παιχνίδια που ακολουθούν.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0