Football Talk

Η εντυπωσιακή και αήττητη Ρεάλ Σοσιεδάδ, δεν στηρίζεται στην εμπειρία αλλά στον ενθουσιασμό!

Η εντυπωσιακή και αήττητη Ρεάλ Σοσιεδάδ, δεν στηρίζεται στην εμπειρία αλλά στον ενθουσιασμό!
Μία από τις καλύτερες φάσεις της ιστορίας της, διανύει στο ξεκίνημα της LaLigaη Ρεάλ Σοσιεδάδ, η οποία παραμένει στην «καταδίωξη» της Ρεάλ Μαδρίτης, είναι στην δεύτερη θέση, ούσα και αήττητη σε οκτώ συνεχόμενα ματς, και έχει δομηθεί με έναν διαφορετικό τρόπο από το κοινότυπο μοντέλο εμπειρίας που συνηθίζουν να υιοθετούν οι ομάδες. Οι πιτσιρικάδες έχουν περίοπτη θέση στο ρόστερ της, και οι ίδιοι φτιάχνουν το μέλλον τους σε ένα περιβάλλον που τους το επιτρέπει.

Η αλήθεια είναι πως η χρησιμοποίηση νέων ποδοσφαιριστών, ναι μεν φαντάζει ιδανική περίπτωση τόσο για τους ίδιους τους παίκτες, όσο και για το φίλαθλο ποδοσφαιρικό κοινό, ωστόσο δεδομένα, δεν είναι μία απλή επιλογή.

Η εμπειρία, τα πολλά ματς, η δυνατότητα διαχείρισης ενός αποτελέσματος με έξυπνο τρόπο, αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά των μεγαλύτερων σε ηλικία ποδοσφαιριστών, δίχως βεβαίως αυτό να σημαίνει πως το αντίθετο σενάριο, δεν δύναται να αποδειχθεί επιτυχημένο.

Πιο τρανταχτό παράδειγμα από την Ρεάλ Σοσιεδάδ άλλωστε, στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο δεν υπάρχει. Η ομάδα του Αλγκασίλ βρίσκεται στην δεύτερη θέση της LaLigaύστερα από επτά αγωνιστικές πρωταθλήματος, δεν έχει ηττηθεί σε κανένα από τα οκτώ τελευταία της ματς σε όλες τις διοργανώσεις, και στο μοναδικό της ανεπιτυχές αποτέλεσμα, την ήττα με 4-2 από την Μπαρτσελόνα, μείωσε το 3-0 σε 3-2, προτού δεχθεί το γκολ από τον Σέρτζι Ρομπέρτο στις καθυστερήσεις.

Ειδοποιός διαφορά της σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες, αποτελεί η αξιοποίηση των νεαρών ποδοσφαιριστών. Ο έμπειρος προπονητής της, έχει δώσει την ευκαιρία σε 11 παίκτες κάτω των 23 ετών, τους περισσότερους δηλαδή στο πρωτάθλημα, με την Μαγιόρκα να την ακολουθεί, με έναν λιγότερο.

Το εντυπωσιακό βεβαίως είναι πως όπως και η Μαγιόρκα που βρίσκεται στην 10η θέση, έτσι και η Σοσιεδάδ, κατόρθωσε να «ωριμάσει» γρηγορότερα τους ποδοσφαιριστές της. Δεν είναι απλό. Στην Αγγλία και την PremierLeague, ο Μικέλ Αρτέτα χρειάστηκε τρία ματς και ένα ιδιαίτερα αρνητικό σερί, προκειμένου να πετύχει μία συνοχή στις τάξεις της Άρσεναλ.

Στην περίπτωση της Σοσιεδάδ, τα πλήγματα δεν ήταν μεγάλα, και η ήττα της πρεμιέρας δημιούργησε μία διαφορετική ιστορία στην Ισπανία. Μία δεύτερη θέση, ύστερα από επτά ενενηντάλεπτα, και έναν ιδιαίτερο τρόπο σκέψης, που μόνο ωφελημένο είναι δυνατό να αποδειχθεί για τον σύλλογο!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0