Football Talk

Λαμία – Παναιτωλικός 2-2: Ο Βαρόνε «ξενέρωσε» τους Λαμιώτες στο 90’! (video)

Λαμία – Παναιτωλικός 2-2: Ο Βαρόνε «ξενέρωσε» τους Λαμιώτες στο 90’! (video)

Με γκολ του Ιβάν Βαρόνε στο 90’+1, ο Παναιτωλικός «απέδρασε» από τη Λαμία με τον έναν βαθμό και «απαγόρευσε» στους αντιπάλους να χαρούν το πρώτο τρίποντο της σεζόν!

Λαμία και Παναιτωλικός έμειναν στο 2-2 έπειτα από μια έντονη αναμέτρηση με τρελό ρυθμό, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League. Οι γηπεδούχοι αν και είχαν το πρώτο τρίποντο της σεζόν στο τσεπάκι τελικά δεν μπόρεσαν να το διατηρήσουν, αφού ο Βαρόνε… ξέρανε όλο το γήπεδο με την ισοφάριση που ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Από την εκκίνηση της αναμέτρησης ήταν εμφανές πως πρόκειται για ένα παιχνίδι με έντονο ρυθμό και δυνατές μονομαχίες. Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε από πλευράς Λαμίας στο 10ο λεπτό και συνοδεύτηκε από ένα γκολ!

Συγκεκριμένα οι γηπεδούχοι προειδοποίησαν ήδη από το πρώτο κόρνερ που κέρδισαν με την προσπάθεια του Μανουσάκη μέσα από τη μικρή περιοχή, η οποία σταμάτησε στο δοκάρι. Ο Τιρόνε εκτέλεσε στη συνέχεια το δεύτερο διαδοχικό κόρνερ για τους γηπεδούχους, και αυτό από τα αριστερά, και ο Μαζουλουξής με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-0). Αυτό ήταν και το πρώτο τέρμα του 24χρονου αμυντικού σε επίπεδο Α’ Εθνικής.

Ο Παναιτωλικός θέλησε να βρει την απάντηση, όμως οι γηπεδούχοι είχαν επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό τους και το ποσοστό της κατοχής έφτανε το 61% έπειτα από τα πρώτα 25 λεπτά. Αν και με δυσκολία οι Αγρινιώτες κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση από μια ατομική ενέργεια, καθώς σε γενικές γραμμές ήταν κλεισμένοι από τον αντίπαλο.

Στο 30ο λεπτό και στην πρώτη του ουσιαστικά απειλή προς την αντίπαλη εστία ο Παναιτωλικός βρήκε δίχτυα και μάλιστα με εκπληκτικό τρόπο! Ο Ντουάρτε εξαπέλυσε ένα ασύλληπτο σουτ με το δεξί αρκετά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή και έφερε την ισορροπία στο παιχνίδι (1-1).

Από εκείνο το σημείο και μέχρι και τη λήξη του πρώτου 45λεπτου οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, θέλοντας να βρουν ένα δεύτερο γκολ και να φέρουν τούμπα το ματς.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου το παιχνίδι φάνηκε να είναι αρκετά ισορροπημένο, καθώς οι δύο ομάδες είχαν σημειώσει από μία καλή ευκαιρία. Αρχικά ο Ρόμανιτς απείλησε στο 47’, ενώ στη συνέχεια ο Ντίας επιχείρησε το διαγώνιο σουτ δύο λεπτά αργότερα.

Οι Λαμιώτες, όμως, ήταν εκείνοι που κατάφεραν να πάρουν εκ νέου προβάδισμα στο ματς! Στο 66ο λεπτό και σε μία φάση διαρκείας, ο Μανουσάκης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Μαρτίνεθ έβγαλε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι. Ο Νούνιες στη συνέχεια πήρε φορά και επιχείρησε το σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι. Ο ίδιος παίκτης έγινε ξανά κάτοχος της μπάλας και με συρτό σουτ να έγραψε το 2-1 μέσα σε αποθέωση.

Από κει και πέρα η Λαμία έδωσε μέτρα στον αντίπαλο, επιλέγοντας να παίζει πίσω από τη μπάλα για να υπερασπιστεί το προβάδισμα και το τρίποντο. Αυτό όμως δεν λειτούργησε υπέρ της, καθώς οι φιλοξενούμενοι είχαν τη δυνατότητα να ισοφαρίσουν!

Ο Παναιτωλικός είχε τη μπάλα στα πόδια του μετά το γκολ που δέχτηκε και τελικά είδε την πίεση που άσκησε να καρποφορεί μέσα από στημένη φάση. Στο 90’+1 ο Μπαρμπόζα εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και η μπάλα έφτασε στην καρδιά της άμυνας της Λαμίας. Ο Βαρόνε την βρήκε στην κίνηση με το αριστερό πόδι και στέλνοντάς την στα δίχτυα, έκανε το 2-2!

Ο MVP

Άλλη μια εξαιρετικά καλή εμφάνιση από τον Ιβάν Βαρόνε. Ο Ιταλός πέραν της σημαντικής δουλειάς που έκανε στο κέντρο, ήταν εκείνος που σημείωσε το γκολ της ισοφάρισης για τον Παναιτωλικό και χάρισε στην ομάδα του τον έναν βαθμό.

Η φάση του αγώνα

Το γκολ της ισοφάρισης στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο 28χρονος Ιταλός σημείωσε το πρώτο του γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα και έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα του να φύγει από τη Λαμία βάζοντας έναν ακόμη βαθμό στο πουγκί του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Μαζουλουξής, Βύντρα, Αντέτζο, Ανχελ Μαρτίνεθ, Τρούμπουλος (58΄Γκόλεμιτς), Νούνιες, Μανουσάκης (58΄Προβυδάκης), Ρόμανιτς (81΄Τσούκαλος), Τιρόνε (74΄Σαραμαντάς), Μανούσος (74΄Αραμπούλι)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ροντρίγκες, Λούι (82΄Μόρσεϊ), Βργκος, Κορνέλιους (87΄ Μπαρμπόσα), Χουχούμης,Τσιγγάρας, Φλόρες (82΄Καρέλης), Βαρόνε, Ντίας (93΄Αντούνες), Ντουάρτε, Βέργος (93΄Μπελεβώνης)

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0