Football Talk

Ολυμπιακός - Ατρόμητος 0-0: Πέταξε στα σκουπίδια τις ευκαιρίες και... δύο βαθμούς! (video)

Ολυμπιακός - Ατρόμητος 0-0: Πέταξε στα σκουπίδια τις ευκαιρίες και... δύο βαθμούς! (video)
Αν και ανώτερος στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης ο Ολυμπακός δεν κατάφερε να βρει το γκολ και μοιράστηκε από έναν βαθμό με τον Ατρόμητο, ο οποίος αντιστάθηκε μέχρι τελικής πτώσεως.

Ισόπαλοι χωρίς σκορ (0-0) αναδείχθηκαν Ολυμπιακός και Ατρόμητος στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την πρώτη αγωνιστική της Super League. Αν και οι Πειραιώτες ήταν κυρίαρχοι σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, η καλή αμυντική λειτουργία των Περιστεριωτών δεν τους άφησε περιθώριο για την επίτευξη κάποιου γκολ.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πιθανό υπέρ τους πέναλτι. Συγκεκριμένα στο 4ο λεπτό ο Βαλμπουενά βρέθηκε στο έδαφος έπειτα από μαρκάρισμα του Ντένιτς μέσα στην περιοχή όμως έπειτα από τον έλεγχο της φάσης από το VAR ο διαιτητής αποφάσισε πως δεν υπήρξε κάποια παράβαση.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να κυκλοφορεί την μπάλα και θέλησε να γίνει επικίνδυνος, γεγονός που κατάφερε με σουτ του Τικίνιο (9’). Ο Ατρόμητος επιφύλασσε άμεση απάντηση με τον Καστεγιάνο να βγάζει τη σέντρα απ' τα αριστερά, τον Κουλούρη να κινείται ωραία στην πλάτη της αντίπαλη άμυνας και να απειλεί με κεφαλιά, την οποία απέκρουσε ο Βατσλίκ.

Σημαντικότερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ήταν εκείνη για τον Ατρόμητο στο 27ο λεπτό, όταν ο Μουνίθ εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή το οποίο τράνταξε το δοκάρι και κατέληξε άουτ.

Σε γενικές γραμμές ο Ολυμπιακός ήταν πιο κινητικός κατά τη διάρκεια των 45 πρώτων λεπτών. Από την άλλη ο Ατρόμητος προσπάθησε να καλύψει χώρους και να απειλήσει όποτε του δόθηκε η ευκαιρία.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με τον Ολυμπιακό δηλαδή να έχει υψηλά ποσοστά κατοχής και τις καλύτερες – αν και όχι τόσο επικίνδυνες – ευκαιρίες. Στο 64ο λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τριπλή ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ με τους Μπουχαλάκη, Εμβιλά και στη συνέχεια Σισέ αλλά κανένας τους δεν κατάφερε κάνει το 1-0.

Οι καλές στιγμές για τους Πειραιώτες συνέχισαν, με τον Ελ Αραμπί αρχικά να επιχειρεί το σουτ στο 70ο λεπτό το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά του Πίριτς. Στη συνέχεια (78’) ο Τικίνιο έβγαλε την πάσα στον Ονιεκούρου που με τακουνάκι προσπάθησε να βρει δίχτυα, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Ελ Αραμπί ο οποίος την έστειλε άουτ.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς συνέχισαν τον… μονόλογό τους με νέα διπλή ευκαιρία Ανδρούτσου και Μπα (90’+ 2’), αλλά για ακόμη μία φορά δεν είχαν αποτέλεσμα. Ενώ λίγο αργότερα (90'+5) ο Κούντε προσπάθησε με νέο σουτ, το οποίο είχε την ίδια κατάληξη με τα προηγούμενα. 

Ο MVP

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης είναι ο Ντάνι Καστεγιάνο. Ο Ισπανός αριστερός μπακ «εξαφάνισε» τους Καρμπόβνικ και Ρόνι Λόπες, ενώ στη συνέχεια το ίδιο έγινε και με αντίπαλο τον Ανδρούτσο. Βέβαια, ολόκληρη η ενδεκάδα του Ατρομήτου θα μπορούσε να διεκδικήσει τον τίτλο του πολυτιμότερου.

Η φάση του αγώνα

Το σουτ του Κούντε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, το οποίο θα μπορόυσε να είχε δώσει τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Καρμπόβνικ (69' Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (68' Κούντε), Εμβιλά, Λόπες (46' Ονιεκούρου), Βαλμπουενά (88' Αλγκασίμ Μπα), Τικίνιο, Ελ Αραμπί

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Πίριτς, Βασιλαντωνόπουλος, Χατζηισαΐας, Κ. Παπαδόπουλος, Καστεγιάνο, Σάλομον, Ντένιτς, Καρτάλης (82' Κωτσόπουλος), Κλωναρίδης (68' Μπεντινέλι), Μουνίθ (89' Νάτσος), Κουλούρης

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0