Η φιλοσοφία της και ο τρομερά οργανωμένος τρόπος με τον οποίο και αμυνόταν, αλλά και έβγαινε στην επίθεση αποτέλεσε γρίφο για τους «κανονιέρηδες». Και μάλιστα, τα «παγώνια» δικαιότατα στο 55ο λεπτό βρήκαν γκολ για να προηγηθούν στο Λονδίνο, έπειτα από ένα πρώτο μέρος που δεν είχε κάτι φοβερό και τρομερό, αλλά είχε τους Ράγια και Τράφορντ σε ετοιμότητα σε αρκετές περιπτώσεις που χρειάστηκαν να επέμβουν.
Ο Τζάστιν, λοιπόν, με υπέροχο διαγώνιο τελείωμα στην κίνηση εντός περιοχής μετά από γύρισμα του Γκούντμουντσον που πέρασε απ' όλους έκανε το 1-0 για το σύνολο του Φάρκε και αμέσως κάλεσε τον Αρτέτα και την Άρσεναλ να πιεστούν. Ο Ισπανός κόουτς σήκωσε παίκτες από τον πάγκο και από τις σκέψεις που έκανε, ένας ποδοσφαιριστής είχε ασίστ προτού αποχωρήσει κι ένας άλλος μόλις μπήκε πέτυχε γκολ ανατροπής!
Στο 62' ο Γουάιτ με κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι βρήκε τον αμαρκάριστο Καλαφιόρι που σαν φορ έκανε την προβολή για το 1-1, με τον Άγγλο φουλ μπακ ν' αποχωρεί αμέσως μετά. Ο Μπρούνο Γκιμαράες πέρασε στο ματς ένα λεπτό αργότερα και στο 70' από φοβερή ασίστ με τακουνιά από τον Ράις, σούταρε με δύναμη χαμηλά για να νικήσει τον Τράφορντ και να γράψει το τελικό 2-1.
Οι Πρωταθλητές κατάφεραν να πάρουν όλους τους βαθμούς από αυτό το ματς που φανέρωσε πως τελικά θα χρειαστούν χρόνο οι ομάδες για να προσαρμοστούν εκ νέου στα δεδομένα των εγχώριων υποχρεώσεών τους μετά την πολύ μεγάλη διακοπή. Τα «παγώνια» από την πλευρά τους, για περίπου 60 λεπτά ήταν ολόσωστα, αλλά ορισμένες λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά όταν η ποιότητα και αυτή την είχε η ομάδα του Αρτέτα.






