Face to Face

Ο Σέρχιο Γιουλ στο BN Sports: «Ελπίζω να έχω ξανά την ευκαιρία για τέτοιο σουτ – Να χαρίσουμε στον Ρούντι την EuroLeague!»

Ο Σέρχιο Γιουλ στο BN Sports: «Ελπίζω να έχω ξανά την ευκαιρία για τέτοιο σουτ – Να χαρίσουμε στον Ρούντι την EuroLeague!»

Ο Σέρχιο Γιουλ, ο παίκτης που… πλήγωσε όσο κανείς τον Ολυμπιακό στον περσινό τελικό του Final Four, δήλωσε στο BN Sports πως θα ήθελε να έχει ξανά την ευκαιρία για ένα τέτοιο «τελειωτικό» σουτ. Παράλληλα, μίλησε για το «last dance» του συνοδοιπόρου του, Ρούντι Φερνάντεθ, στον οποίο θέλει να χαρίσει το τελευταίο του τρόπαιο.

Αποστολή στο Βερολίνο: Ευτυχία Οικονομίδου

«Όλα σε θυμίζουν», λέει το γνωστό τραγούδι της Χαρούλας Αλεξίου και δε θα μπορούσε να είναι πιο ταιριαστό soundtrack για την συνάντηση της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του Final Four της EuroLeague.

Ουσιαστικά, όπως έκλεισε πέρσι στο Κάουνας, έτσι ακριβώς ξεκινάει η φετινή τελική φάση της διοργάνωσης με τις δύο ομάδες, που αναμετρήθηκαν στον τελικό του 2023, να ρίχνονται στη «μάχη» ξανά. Με τη διαφορά, ότι μόνο μία από τις δύο θα καταφέρει να βρεθεί στον τελικό φέτος.

s.webp

Ο παίκτης ο οποίος υπέγραψε τον περσινό θρίαμβο της Ρεάλ Μαδρίτης με το καθοριστικό του σουτ τρία δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του μεγάλου τελικού, δεν ήταν άλλος από τον Σέρχιο Γιουλ. Αυτός ο «γερόλυκος» της «Βασίλισσας» και ηγετικό της μέλος της χάρισε και το 11ο τρόπαιό της.

6230252.jpg

Ο 36χρονος γκαρντ συνομίλησε με το BN Sports στην καθιερωμένη media day των ομάδων πριν το Final Four και σχολίασε την συνάντηση της ομάδας του με τον Ολυμπιακό.

«Έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση και νιώθουμε σίγουροι για εμάς. Ξέρουμε ότι αντιμετωπίζουμε μία πάρα πολύ καλή και σκληρή ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός. Είναι ένα κλασσικό ευρωπαϊκό ματς κι εμείς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να νικήσουμε», ήταν τα λόγια του Γιουλ που αντιμετωπίζει με ψυχραιμία και ταπεινότητα την επικείμενη αναμέτρηση.

6230263.jpg

Σαφώς και κανείς δε μπορεί να ξεχάσει το αδιανόητο σουτ του. Εκεί στην Zalgirio Arena την βραδιά του τελικού, όταν δοκίμασε ένα σουτ εκτός ισορροπίας πάνω από τον πελώριο, Μουστάφα Φαλ, τρία μόλις δευτερόλεπτα πριν ακουστεί ο ήχος του buzzer και ρίξει… ταφόπλακα στα όνειρα του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του τροπαίου της EuroLeague. Ο Γιουλ δήλωσε χαρακτηριστικά πως θα ήθελε να έχει ξανά αυτή την ευκαιρία και φέτος.

«Ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία ξανά για τέτοιο σουτ, αν μου δοθεί ελπίζω να μπει. Ποτέ δεν ξέρεις. Τα παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό είναι πάντα σκληρά και δύσκολα γι’ αυτό κι εμείς θα κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε».


Ωστόσο, τα… γερόντια της Ρεάλ θα πάψουν να τραγουδούν μετά τη φετινή σεζόν. Η τριάδα Γιουλ – Τσάτσο – Φερνάντεθ θα περάσει στα μπασκετικά βιβλία της ιστορίας. Ο Ρούντι Φερνάντεθ θα… κρεμάσει τα παπούτσια του με το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων κι αυτό σημαίνει και το τέλος μίας εποχής για την Ρεάλ Μαδρίτης, που θα δει τον 39χρονο γκαρντ της με τις τρεις κατακτήσεις EuroLeague να ετοιμάζεται να «χορέψει» το δικό του… last dance.

«Το ότι ο Ρούντι (σ.σ. Φερνάντεθ) θα αποσυρθεί μας δίνει ακόμη περισσότερο κίνητρο, ώστε να παίξουμε καλύτερα και να του χαρίσουμε το τελευταίο του τρόπαιο EuroLeague. Θα είναι σίγουρα δύσκολο, ξέρουμε ότι το φετινό Final Four θα είναι σκληρό, όμως το να χάσουμε, το να αφήσουμε το τρόπαιο είναι ακόμη δυσκολότερο», ήταν τα λόγια του Σέρχιο Γιουλ για τον «αδερφό» και συμπαίκτη του ελπίζοντας να τον δει να χαμογελάει στο τελευταίο του Final Four.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0