Face to Face

Ο Τάσος Δουβίκας στο BN Sports: «Πάντα προσπαθώ να μετατρέπω την κάθε δυσκολία σε κίνητρο!» (video)

Ο Τάσος Δουβίκας στο BN Sports: «Πάντα προσπαθώ να μετατρέπω την κάθε δυσκολία σε κίνητρο!» (video)

Οι Έλληνες επιθετικοί έχουν… πέραση στην Ολλανδία και το Τάσος Δουβίκας το απέδειξε για μία ακόμα φορά. Ο πρώτος σκόρερ της σεζόν στη «Χώρα της τουλίπας» και τρίτος Έλληνας που τα καταφέρνει, εξήγησε αποκλειστικά στο Χρήστο Σωτηρακόπουλο και το BN Sports τη σημασία του ιστορικού του επιτεύγματος και τα μελλοντικά του σχέδια.

Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη στο Χρήστο Σωτηρακόπουλο

Ο Τάσος Δουβίκας «ανάγκασε» για μία ακόμα φορά τους Ολλανδούς να χορέψουν… συρτάκι. Όπως το είχαν κάνει για χάρη του Νίκου Μαχλά, του Γιώργου Γιακουμάκη και πολλών άλλων ποιοτικών Ελλήνων «κυνηγών» που φόρτωσαν κατά ριπάς τα δίχτυα στην κορυφαία κατηγορία της χώρας.

Ο πρώην επιθετικός του Βόλου και του Αστέρα Τρίπολης έκανε δικό του (σε συνιδιοκτησία με τον Τσάβι Σίμονς) το βραβείο του κορυφαίου σκόρερ στην Eredivisie, ή κοινώς Willy van der Kuijlen στη δεύτερη χρονιά του με τη φανέλα της Ουτρέχτης. Μία σημαντική διάκριση για έναν ικανότατο σέντερ φορ που φανέρωσε στο χορτάρι πως έχει όλα τα… φόντα για να διακριθεί στο υψηλότερο επίπεδο. Και γιατί όχι, να βαδίσει στα χνάρια των δύο προηγούμενων που κατέκτησαν το «χρυσό παπούτσι» στην Ολλανδία (Μαχλάς και Γιακουμάκης), κάνοντας το άλμα στην πολλά υποσχόμενη καριέρα του, όπως είχε συμβεί και με εκείνους σε Άγιαξ και Σέλτικ αντίστοιχα.

Το BN Sports και ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, λίγες ώρες μετά το 19ο τέρμα του Τάσου Δουβίκα (σε 32 ματς που αγωνίστηκε) που σηματοδότησε την παρουσία του – εξ΄ ημισείας - στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ της Ολλανδικής λίγκας, ήρθε σε επικοινωνία με τον Έλληνα στράικερ. Από τη σημασία του επιτεύγματος και τη διάκριση με τη φανέλα μιας ιστορικής ομάδας (φυσικά και αναδείχτηκε παίκτης της χρονιάς στην Ουτρέχτη) μέχρι τα στοιχεία στα οποία χρίζει βελτίωσης και τις σκέψεις του για το μέλλον. Η ερώτηση φυσικά για τη μη κλήση του στην Εθνική ομάδα το Μάρτιο, δεν θα μπορούσε να λείπει.

Τάσο, έγινες ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Ουτρέχτης που τερμάτισε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ και γενικά είσαι ο τρίτος Έλληνας που το καταφέρνει στην Ολλανδία. Πόσο πίστευες όταν ξεκίνησε η χρόνια ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο και ποιες είναι οι διαφορές στο πρωτάθλημα εκεί σε σύγκριση με το ελληνικό, που σε βοήθησαν να προσαρμοστείς γρήγορα;
«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να γίνω ο πρώτος παίκτης στην ιστορίας της Ουτρέχτης που παίρνει αυτό το βραβείο. Αποτελεί μια μεγάλη διάκριση για εμένα γιατί θα αποτελέσω μέρος μιας τόσο ιστορικής ομάδας, όπως είναι η Ουτρέχτη !!

Πιστεύω πολύ στον εαυτό μου και μέσω της δουλειάς μου έχω θέσει πολύ υψηλούς στόχους. Το πίστευα πως θα μπορούσα να τα καταφέρω αλλά ήξερα πως είναι ένα πολύ απαιτητικό πρωτάθλημα με ομάδες κορυφαίου επιπέδου και επιθετικούς ανάλογης κλάσης.

Οι διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας βρίσκονται κυρίως στα τρεξίματα και στο ρυθμό του παιχνιδιού».

Πόσο σημαντικό είναι για έναν σέντερ φορ να παίζει σε μια χώρα που οι οπαδοί λατρεύουν το επιθετικό ποδόσφαιρο;
«Ο κύριος λόγος που επέλεξα και ήρθα στην Ολλανδία ως το επόμενο βήμα στην καριέρα μου στο εξωτερικό, είναι το επιθετικό ποδόσφαιρο που προσφέρει το πρωτάθλημα».

Ποιο είναι το επόμενο κίνητρο σου από εδώ και πέρα και πόσο μπορεί να σε πείσμωσε το γεγονός ότι τον Μάρτιο δεν ήσουν στις κλήσεις της Εθνικής ομάδας, για να κάνεις ένα καλό photo finish στη σεζόν;
«Κίνητρο μου είναι και ήταν πάντα να φθάσω όσο πιο ψηλά γίνεται. Πάντα προσπαθώ να μετατρέπω την κάθε δυσκολία σε κίνητρο και να τα βλέπω με θετική σκέψη».

Ποια νομίζεις πως είναι εκείνα που πρέπει να βελτιώσεις στο παιχνίδι σου για να σε βοηθήσουν ακόμα περισσότερο στο να εξελιχθείς;
«Θεωρώ πως αυτό που μου λείπει πιο πολύ αυτή την στιγμή σε σχέση με τους άλλους επιθετικούς έχει να κάνει περισσότερο με την εμπειρία μέσα σε έναν αγώνα. Τώρα τελειώνω ουσιαστικά τον τρίτο γεμάτο χρόνο της καριέρας μου ως ποδοσφαιριστής».

www.bnsports.gr

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0