Face to Face

Ο Άλεκ Πίτερς στο BN Sports: «Αγαπάμε ο ένας τον άλλον – Θα μπορούσαμε να παίζουμε όλη μέρα σε τέτοια ατμόσφαιρα»

Ο Άλεκ Πίτερς στο BN Sports: «Αγαπάμε ο ένας τον άλλον – Θα μπορούσαμε να παίζουμε όλη μέρα σε τέτοια ατμόσφαιρα»

Καλείται να μπει στα… παπούτσια του MVP (κατά πάσα πιθανότητα) της κανονικής διάρκειας της EuroLeague, όταν αυτός δεν είναι στο παρκέ. Συνεπώς ο ρόλος του Πίτερς μόνο εύκολος δεν είναι. Το alter ego του Σάσα Βεζένκοφ, ο «Αλέκος» του Ολυμπιακού, μίλησε στο BN Sports μετά την πρόκριση των Πειραιωτών στο Final-4 του Κάουνας, αποθεώνοντας τους συμπαίκτες του και την εν γένει προσπάθεια.

Σχετικά Άρθρα

Δηλώσεις στον Μάνο Φυρογένη

Ο ρόλος αναπληρωματικός στο μπάσκετ δεν υπάρχει. Κάθε άμυνα, κάθε επίθεση μετράει και το να είναι κάποιος παίκτης κομβικός ή μοιραίος αντίστοιχα ακόμα και στα λίγα λεπτά που θα αγωνιστεί, έχει τη σημασία του. Το σωστό ροτέισον άλλωστε είναι το Α-Ω στο μυαλό των περισσότερων προπονητών, θέλοντας να πάρουν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του κάθε αθλητή και να εκμεταλλευτούν τα προτερήματά του σε αντιδιαστολή με τις τυχόν αδυναμίες του αντιπάλου. Συνεπώς και εν ολίγοις βασικός και αναπληρωματικός, σημαντικός και μη, δεν υπάρχει όσο… μπιστάει η «σπυριάρα».

Σε κάθε θέση βέβαια υπάρχει ο παίκτης που θα πάρει περισσότερο χρόνο παρουσίας στο παρκέ και άλλος λιγότερο, με την κατάσταση στο «4» του Ολυμπιακού να είναι εδώ και χρόνια ξεκάθαρη. Και αυτό διότι εκεί βρισκόταν ο Γιώργος Πρίντεζης και πλέον ο Σάσα Βεζένκοφ. Και εκείνοι όμως χρειάζονται λεπτά ξεκούρασης ή και αποστασιοποίησης από την 5αδα όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Στο σημείο εκείνο είναι που εμφανίζεται ή οφείλει τουλάχιστον να το πράξει, εκείνος που θα συμπληρώσει τα κενά και θα τους καλύψει άρτια το χρονικό διάστημα αυτό. Και το να έχεις αυτό το ρόλο πίσω από το Σάσα Βεζένκοφ, μόνο εύκολο δεν είναι.
5883407.jpg

Ωστόσο και παρότι έχει χρειαστεί να κάθεται στο παρκέ λιγότερή ώρα απ’ όσο συνήθως συνέβαινε μέχρι φέτος στην Ευρωλίγκα, ο Άλεκ Πίτερς έχει ανταποκριθεί και με το παραπάνω. Ο Αμερικανός back-up του Σάσα έχει και την εμπειρία (2ο του Final-4 αυτό στο Κάουνας) αλλά και την τεχνογνωσία να δώσει πολύτιμες βοήθειες-ανάσες και ενίοτε να… ξεκολλήσει τον Ολυμπιακό όταν εκείνος το έχει ανάγκη χάρις το «φονικό» του spot-up σουτ.

Η εξουθενωτική σειρά με τη Φενέρμπαχτσε, το… καλό φεγγάρι του Βεζένκοφ (εκτός του Game 4) και η κρισιμότητα της κατάστασης, δεν του έδιναν περισσότερα από 10 λεπτά συμμετοχής στο ζευγάρωμα αυτό. Ακόμα και έτσι όμως, όποτε χρειάστηκε φώναξε «παρών», βάζοντας το κορμί του στην άμυνα και παλεύοντας για κάθε μπάλα.

Ο περιχαρής και χαμογελαστός «Αλέκος» του Ολυμπιακού, μετά το τέλος του 5ου αγώνα με τη Φενέρ και την πρόκριση της ομάδας στο σπουδαίο ραντεβού της Λιθουανίας (19-21 Μάϊου) τέθηκε στη διάθεση του BN Sports για το πως έζησε τη σειρά και κατά πόσον αποδόθηκε δικαιοσύνη, κοιτώντας κανείς το βαθμολογικό πίνακα της regular season. Ο Άλεκ Πίτερς στις απαντήσεις του αποθέωσε τους συμπαίκτες του και το σύνολο του Μπαρτζώκα χωρίς δεύτερη σκέψη.
5883579.jpg

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Ολυμπιακός τα… χρειάστηκε για να βρεθεί στο Κάουνας. Η Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη του έβαλε δύσκολα, με τον Άλεκ Πίτερς να συμφωνεί.

«Ήταν σίγουρα μία δύσκολη σειρά, χρειάστηκε να γυρίσουμε στον Πειραιά για το Game 5, στο σπίτι μας. Για αυτό όμως παλεύαμε όλη τη σεζόν. Πιθανότατα είχαμε απαιτήσεις για να τελειώσουμε την πρόκριση νωρίτερα αλλά έτσι έχουν αυτά. Μπροστά σε μία τέτοια ατμόσφαιρα θα μπορούσαμε να παίζουμε όλη μέρα. Εκμεταλλευτήκαμε τις προϋποθέσεις που δημιουργήσαμε στο παιχνίδι το τελευταίο και είμαστε στο Final-4».

Όσο και αν ο όρος δικαιοσύνη δεν είναι δόκιμος στον αθλητισμό και σε τέτοιες περιπτώσεις, η ουσία είναι πως η ομάδα που τερμάτισε ψηλότερα από την άλλη στην κανονική διάρκεια και μετά από ένα μαραθώνιο, ήταν αυτή εν τέλει που πήρε και το εισιτήριο.

«Το μόνο που έχει σημασία είναι ότι θα είμαστε εκεί. Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που τερματίσαμε στην κορυφή, όπως είδες όμως αυτό δεν σου εξασφαλίζει κάτι αυτό. Έτσι είναι η Ευρωλίγκα, αυτό είναι το φορμάτ της. Είμαστε τυχεροί που δεν είχαμε και ιδιαίτερους τραυματισμούς στο διάστημα αυτό, είμαστε όλοι υγιείς, δουλεύουμε όλοι μαζί και αυτό μετράει. Να συνεχίσουμε έτσι και να προετοιμαστούμε κατάλληλα για την επόμενη εβδομάδα».
5883587.jpg

Η πιο χαρακτηριστική στιγμή της σειράς (αν όχι της σεζόν, που είχε βέβαια και μία… κλωτσοπατινάδα ολκής) ήταν το καθοριστικό clutch τρίποντο του μετρ του είδους, Κώστα Σλούκα. Και πλέον που ο Ολυμπιακός έχει πετύχει το στόχο της πρόκρισης, μπορούν να ανακληθούν ξανά αυτές οι ευχάριστες μνήμες.

«Οι σπουδαίοι παίκτες, φτιάχνουν σπουδαίες φάσεις, έτσι πάει. Και έχουμε μπόλικους από δαύτους σε αυτήν την ομάδα. Δεν με εντυπωσιάζει όταν παίκτες με εμπειρία όπως αυτή του Κώστα (Σλούκα), του Παπ (Παπανικολάου) ή του Σάσα παίρνουν τέτοιες προσπάθειες και ευστοχούν. Είμαστε αρκετοί με προϋπηρεσία σε τέτοιες καταστάσεις. Ξέρουμε πως να τις διαχειριστούμε και το δείξαμε και σήμερα (σ.σ χθες) σε ένα τόσο κρίσιμο σημείο. Προφανώς ήταν ένας μεγάλο σουτ που μας έδωσε μία μεγάλη νίκη αλλά το έκανε ο Σλούκας, όχι κάποιος τυχαίος».
5883444_1.jpg

Όσο περνούν οι μήνες, τόσο περισσότερο δείχνει να δένεται με τους υπόλοιπους και να απολαμβάνει τη διαμονή του και την παρουσία του στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό ο Πίτερς. Μία εξέλιξη αμφίδρομη και από τον κόσμο του Ολυμπιακού που σπεύδει και εκείνος να τον χειροκροτήσει με την πρώτη ευκαιρία, έχοντας εξελιχθεί σε έναν εκ των αγαπητών ξένων των Πειραιωτών.

«Νιώθω άνετα, περνάω όμορφα. Είμαστε ένα σπουδαίο σύνολο αλλά πιστεύω ότι μπορούν να δουν όλοι και να καταλάβουν ότι αυτό δεν μένει μόνο στις τέσσερις γραμμές του παρκέ. Δεν είμαστε μόνο κάποιοι καλοί τεχνικά και ατομικά, έμπειροι παίκτες που μαζευόμαστε για να παίξουμε μπάσκετ σε αυτά τα μεγάλα παιχνίδια. Αγαπιόμαστε αρκετά μεταξύ μας, νιώθουμε και την αγάπη του κόσμου προς τα εμάς και έτσι προσπαθούμε με από τη σειρά μας να του την ανταποδώσουμε».
5883580.jpg

Το Final-4 όμως είναι μια άλλη ιστορία και ο Αμερικανός φόργουορντ των Πειραιωτών ξέρει από αυτές, καθώς υπήρξε μέλος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας τη σεζόν 2018-19, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του τίτλου μεταξύ άλλων στην «Fernando Buessa Arena

«Εκεί τα παιχνίδια είναι νοκ-αουτ. Έχω παίξει ναι, ξέρω πως είναι. Δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους. Όποια ομάδα βρεθεί σε καλύτερη μέρα, θα στεφθεί πρωταθλήτρια. Ελπίζω να επαναληφθεί ότι και τότε», δήλωσε.

Τέλος ρωτήθηκε για το Κάουνας και κατά πόσον είχαν σκεφτεί ήδη την παρουσία της ομάδας εκεί, με τον Πίτερς να σημειώνει πως: «Φυσικά και περνούσε από το μυαλό μας. Αυτός ήταν και ο στόχος άλλωστε από την αρχή για εμάς. Στα playoffs μπαίνει – όσο αυτό είναι εφικτό – ένα pause σκεπτόμενος το παρών, το τώρα, το κάθε λεπτό, την επόμενη φάση. Αποφεύγεις να οραματίζεται το μέλλον. Μας ένοιαζε μόνο να κερδίσουμε. Πλέον μπορώ να κάνω τα πλάνα μου και για την οικογένεια μου που θέλει να είναι εκεί (Γέλια). Έχω να τακτοποιήσω διάφορα για εκείνους. Η ανησυχία μου έγινε αυτή τώρα».

www.bnsports.gr

 

 

 

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0