Basket Talk

Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε 84-72 : «Πιλότος» Σλούκας, πτήση για Κάουνας και κούπα!

Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε 84-72 : «Πιλότος» Σλούκας, πτήση για Κάουνας και κούπα!
Με τέτοιο κόσμο δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Οι παίκτες του Ολυμπιακού πήραν ρυθμό από το... φλεγόμενο ΣΕΦ, έπαιξαν το «do or die» ματς τους με το πάθος που απαιτούταν, μάχονταν για κάθε μπάλα και κάπως έτσι έκλεισαν θέση για το Κάουνας. Συγκινητικός ο Κώστας Σλούκας, φοβερός ο Παπανικολάου, τα έβαζε από παντού ο Γκούντουριτς αλλά δεν ήταν αρκετό για τη Φενέρμπαχτσε.
Σχετικά Άρθρα
«Αίμα και άμμος» στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό και τη Φενέρμπαχτσε να μάχονται για μία θέση στον... ήλιο. Σε αυτήν θα έγραφε το όνομά της μονάχα μια ομάδα και αυτή είχε «ερυθρόλευκο» φόντο. Μέσα σε ένα... φλεγόμενο ΣΕΦ, οι Πειραιώτες «δάγκωναν» σε άμυνα και επίθεση, παίρνοντας μια διαφορά που ανεβοκατέβαινε τη διψήφια τιμή και τη διαφύλαξαν μέχρι τέλους. Ο τρομερός Γκούντουριτς έκανε ό,τι μπορούσε αλλά δεν ήταν αρκετός. Ο Ολυμπιακός πάει... Λιθουανία.

ΤΟ ΜΑΤΣ


Με... φτερά στο πόδια και μάτια «γυαλισμένα» ξεκίνησαν οι πάικτες του Ολυμπιακού με τον Κώστα Παπανικολάου μόνο ασθενή (είχε ίωση) να μη δείχνει στο παρκέ (7-2 με τρίποντό του). Οι Πειραιώτες έμοιαζαν σαφώς πιο απελευθερωμένοι στην επίθεση και έβρισκαν απαντήσεις στο καλό ξεκίνημα του Τζεκίρι (11-6 στο 3'30 με 7 προσωπικούς πόντους του αρχηγού).

Από εκείνο το σημείο και μετά όμως οι άμυνες σκλήρυναν. Ο «καυτός» Μάρκο Γκούντουριτς με το πρώτο του τρίποντο ισοφάρισε σε 13-13 (7΄) για να ακολουθήσουν δύο καλάθια από τον Ουόκαπ και ένα του Ντόρσεϊ. Στο παρκέ του ΣΕΦ έπεφταν και πάλι... κορμιά με την κατάσταση να μυρίζει ντέρμπι.

Αποφασισμένοι μπήκαν οι Πειραιώτες και στη δεύτρη περίοδο, με την είσοδο του Σακίλ ΜακΚίσικ να δίνει ένταση και ρυθμό. Οι δύο εύστοχες βολές του Μουστάφα Φαλ έστειλαν τη διαφορά στο +6 (29-23) ωστόσο ο Μάρκο Γκούντουριτς είχε αποφασίσει αλλιώς. Ο Σέρβος κρατούσε ζωντανή τη Φενέρ με τα μακρινά του σουτ (4/5 τρίποντα στο 29-26 του 14'), δίνοντας το σύνθημα στους Τούρκους. Μάλιστα με το δικό του ζευγάρι βολών, η Φενέρμπαχτσε προσπέρασε με 29-31, μπλοκάροντας για τρία λεπτά την επιθετική λειτουργία των «ερυθρολέυκων».

Παρά ταύτα το τελευταίο διάστημα της δεύτερης περιόδου άνηκε ολοκληρωτικά στην... πεινασμένη αγέλη του Μπαρτζώκα. Από το δίποντο του Κώστα Σλούκα και με τον ίδιο πρωτεργάτη, οι «ερυθρόλευκοι» πάτησαν το γκάζι και δεν ξανακοίταξαν πίσω μέχρι το χρονόμετρο να μηδενίσει και οι δύο ομάδες να οδηγηθύν στα αποδυτήρια.

Οι Πειραιώτες πετούσαν... φωτιές στο παρκέ και την κερκίδα, «έπνιξαν»τους αντιπαλους τους, έτρεξαν ένα υπέρ τους 15-0 (από το 29-31, 44-31) και πήραν μία σημαντική ανάσα ενόψει του δευτέρου μέρους. 

Παρά τη διακοπή του ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός έδειξε να μη μπαίνει σε pause mode και κρατώντας υψηλό τέμπο, κρατούσε απόασταση από τους Τούρκους. Τα πέντε κοψίματα έναντι μηδενός, τα 30 ριμπάουντ σε αντιπαράθεση με τα 23 της Φενέρμπαχτσε στο 30', αποτελούσαν το καλύτερο παράδειγμα της... δίψας των «ερυθρολέυκων» για να βρεθούν στο Κάουνας. 
Μπορεί τα τρίποντα να μην έμπαιναν κατά ριπάς (4/13 στο 30'), ωστόσο τα ασφαλή χέρια των Παπανικολάου και Σλούκα ήξεραν τι να κάνουν. Ο Βεζένκοφ ανέβασε και εκείνος την απόδοσή του παρόλο που δεν ήταν και τόσο επιδραστικός στο σκοράρισμα, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί σε όλη την περίοδο την υπέρ του διαφορά. Μάλιστα, ο ακούραστος «Σλούκι-Λουκ» είχε πάλι την αντίδραση στο 57-49 του Μότλει και με δικούς του 8 πόντους, έκανε το 65-52 με έμμεσο τρίποντο (είχε προηγηθεί το μακρινό σουτ του 20ποντου Γκούντουριτς που είχε 6/9).

Ό,τι και αν έκανε όμως ο Σέρβος δεν ήταν αρκετό καθώς η... ροκ μπαλάντα του Μπαρτζώκα δεν ήταν διατεθημένη να διαπραγματευτεί την παρουσία της στο Κάουνας. Και το έδειχνε συνεχώς.

Το καλάθι του Έντουαρντς για το 67-56, ακολούθησε μία ακόμα «ερυθρόλευκη» καταιγίδα που έφτασε μέχρι και το 78-61 με πρωτεργάτη ποιον άλλον; Τον Κώστα Σλούκα.
Με σπουδαία την συμβολή των Παπανικολάου και Βεζένκοφ στην εκπνοή του αγώνα ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε σωστά τα τελευταία λεπτά διατηρώντας την διψήφια διαφορά παίρνοντας την σπουδαία νίκη (84-72) που τον οδηγεί στο Final-4 του Κάουνας.



Τα δεκάλεπτα: 20-15, 44-33, 65-52, 84-72

Δείτε τα Στατιστικά του Αγώνα:

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0