Face to Face

Ο Αϊζάια Μάιλς στο BN Sports: «Οι οπαδοί της Χάποελ πετούσαν φωτοβολίδες στις οικογένειές μας!»

Ο Αϊζάια Μάιλς στο BN Sports: «Οι οπαδοί της Χάποελ πετούσαν φωτοβολίδες στις οικογένειές μας!»

Η ΑΕΚ έστειλε τη σειρά με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ σε 3ο παιχνίδι, μετά τη νίκη με 94-78 στο Κλειστό των Λιοσίων και ο Αϊζάια Μάιλς εξήγησε στο BN Sports πώς ήρθε η πολυπόθητη νίκη. Ο Αμερικανός φόργουορντ δε μάσησε τα λόγια του για το κίνητρο των παικτών, που εν μέρει, με την επικράτησή τους, απάντησαν στην «εχθρική» αντιμετώπιση που έλαβαν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους από τους Ισραηλινούς.

Σχετικά Άρθρα

Δηλώσεις στον Χρήστο Παπαδόπουλο

«Πλούσιο» από φάσεις, ατομικές και ομαδικές ενέργειες, σκληρές άμυνες αλλά και… ένταση ήταν το ματς της ΑΕΚ με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ. Η «Ένωση» πήρε μια τεράστια νίκη που κρατάει το όνειρο του Final-4 του BCL… ζωντανό! Στα Άνω Λιόσια δεν έλειψαν για ακόμη μια αναμέτρηση τα επεισόδια, καθώς υπήρχαν συνεχόμενες προκλήσεις μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, αλλά και ρίψεις αντικειμένων, ανταλλαγή βεγγαλικών και ρίψη φωτοβολίδας εντός παρκέ.

5860666.jpg

Ο Αϊζάια Μάιλς ήταν καθοριστικός στο να έρθει το ροζ φύλλο αγώνα σε «κιτρινόμαυρα» χέρια, καθώς πέτυχε στην… αγαπημένη του 3η περίοδο τρία τρίποντα, σε σημείο που η μπάλα… έκαιγε! Για το κίνητρο που είχαν οι παίκτες για τη νίκη, ο Αμερικανός δήλωσε: «Είχαμε καλό ρυθμό, είχαμε διάθεση από την αρχή μέχρι το τέλος και πρέπει να το κρατήσουμε, ειδικά στην Ιερουσαλήμ, που θα θέλουν να πάρουν εκδίκηση, θα έχουν τους φιλάθλους τους, οπότε πρέπει να διατηρήσουμε την ίδια νοοτροπία.»

Η ΑΕΚ στο Ισραήλ ξεκίνησε νωθρά και το «πλήρωσε» με ήττα, όμως αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν διαφορετικά, καθώς πάτησε… γκάζι στη δεύτερη περίοδο και δεν πήρε ποτέ το πόδι της από εκεί. «Το πιο σημαντικό ήταν η ατμόσφαιρα, το κοινό άσκησε πίεση στη Χάποελ, εμείς ταϊστήκαμε από την ενέργεια του κοινού και μας βοήθησαν. Ήμασταν σφιχτοί αμυντικά, ξέραμε τις τακτικές τους, σε τι να δώσουμε έμφαση και όσον αφορά στο επιθετικό κομμάτι, σουτάραμε πολύ καλά, πολύ καλύτερα από την προηγούμενη φορά, στο Ισραήλ.» ανέφερε ο φόργουορντ της «Ένωσης».

Όσο για τα τραγικά συμβάντα στο Κλειστό των Λιοσίων, με τις κερκίδες να μετατρέπονται σε «ροντέο» και τους οπαδούς των δύο ομάδων να εξφενδονίζουν αντικείμενα και φωτοβολίδες, ο Μάιλς ανέφερε: «Όλοι έχουν πάθος για το παιχνίδι, όλοι θέλουν η ομάδα τους να νικήσει. Είδαμε τους οπαδούς της Χάποελ, πετούσαν φωτοβολίδες και αυτό μας επηρέασε γιατί τις πετούσαν στις οικογένειές μας. Το πήραμε προσωπικά, το χρησιμοποιήσαμε για καλό, καθώς μάς ώθησε στο να παίξουμε καλά και να τους κερδίσουμε.

Το να κερδίσεις στο Ισραήλ, στην «καυτή» έδρα της Χάποελ, ειδικά μετά την ένταση του σημερινού αγώνα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η ΑΕΚ όμως φαίνεται έτοιμη -τουλάχιστον ψυχολογικά- για να κάνει την απόλυτη ανατροπή και να συμμετάσχει σε (ακόμη ένα) Final-4 του BCL. «Νομίζω ότι θα έχουμε και εμείς (ξανά) φιλάθλους εκεί και θα έχουν πιθανότατα το ίδιο πάθος που είχαν οι Ισραηλινοί εδώ, οπότε θα είναι συναρπαστικό παιχνίδι και το μόνο αποτέλεσμα είναι η νίκη.» είπε στο BN Sports ο Αϊζάια Μάιλς, ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του.

Η «Ένωση» ήταν επιβλητική σήμερα και «διέλυσε» τη Χάποελ, όμως οφείλει να μην την υποτιμήσει και να ταξιδέψει στους «Άγιους Τόπους» με την ίδια ενέργεια, το ίδιο πάθος, με στόχο την είσοδο στο Final-4 για να επιστρέψει στο βάθρο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μετά τη σεζόν 2019-20 και την κατάκτηση της 2ης θέσης στο BCL.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0