Face to Face

Ο Κώστας Παπανικολάου στο BN Sports: «Ο φετινός Ολυμπιακός είναι μία… συνταγή που θέλει κάθε προπονητής»

Ο Κώστας Παπανικολάου στο BN Sports: «Ο φετινός Ολυμπιακός είναι μία… συνταγή που θέλει κάθε προπονητής»

Από το ματς και το νικηφόρο σερί κόντρα στους «πράσινους», στην πετυχημένη… συνταγή που διαθέτουν οι Πειραιώτες και θα ζήλευε κάθε προπονητής. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου, μίλησε στο BN Sports μετά τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (19/3, 74-76), αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στα νέα του «καθήκοντα», φορώντας το περιβραχιόνιο.

Σχετικά Άρθρα

Για 12η διαδοχική φορά σε ντέρμπι «αιωνίων», ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από το παρκέ (74-76). Στο παιχνίδι που διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής (19/3) στο ΟΑΚΑ, σημείωσε μάλιστα την έκτη σερί νίκη του στην έδρα του Παναθηναϊκού, όπου έχει να ηττηθεί από το 2019. Οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούσαν σταθερά το προβάδισμα από τα μέσα της δεύτερης περιόδου και έπειτα, επιτυγχάνοντας κάπως έτσι να πάρουν το «ροζ φύλλο» αγώνα στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, ο αρχηγός των Πειραιωτών, Κώστας Παπανικολάου, τέθηκε στη διάθεση του BN Sports. Η συζήτηση ξεκίνησε από το ίδιο το παιχνίδι και το αήττητο σερί του Ολυμπιακού απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο και μεταφέρθηκε στο ρόστερ της ομάδας, που θα ήθελε κάθε προπονητής, αλλά και στη νέα του «δουλειά» τη φετινή σεζόν, φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

παπ_ενθετη_2.jpg

Δηλώσεις στον Τάσο Φαραό

Σήμερα (σ.σ. Κυριακή 19/3) πήρατε ακόμα μία νίκη σε ντέρμπι. Πού πιστεύεις ότι κρίθηκε το συγκεκριμένο παιχνίδι;

«Νομίζω ότι είχαμε τη διαύγεια και το καθαρό μυαλό στο τέλος να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις. Προσπαθούσαμε να πραγματοποιούμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές, ώστε να βρούμε τους παίκτες μας ελεύθερους και να πετύχουμε τους πόντους που χρειαζόμασταν για να κερδίσουμε τον αγώνα.»

Η συγκεκριμένη νίκη ήταν η 12η στη σειρά απέναντι στον Παναθηναϊκό. Πού αποδίδεις αυτό το εντυπωσιακό σερί σε αυτά τα ντέρμπι;

«Υπάρχει σίγουρα καλή ψυχολογία στην ομάδα, όπως υπάρχει άλλωστε και σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Δεν έχει να κάνει μόνο με τον Παναθηναϊκό. Νιώθουμε καλά και εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον. Αυτό βγαίνει και μέσα στο παρκέ. Προφανώς κάποια στιγμή θα αλλάξει αυτό, το έχω αναφέρει και παλαιότερα. Δεν γίνεται να κερδίζει μία ομάδα πάντα. Το θέμα είναι ότι εμείς μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη, κοιτάζοντάς το ξεχωριστά.»

παπ_ενθετη_3.jpg

Γενικότερα φέτος ο Ολυμπιακός μοιάζει κάπως σαν... μηχανή. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο τις περισσότερες φορές, με τους πρωταγωνιστές να αλλάζουν. Σήμερα ήταν οι Κάνααν, Λαρεντζάκης και ΜακΚίσικ. Πώς το έχετε πετύχει αυτό;

«Πιστεύω ότι αυτό είναι μία "συνταγή", μία κατάσταση στην οποία θέλει να βρίσκεται κάθε προπονητής. Να έχεις μία ομάδα που μπορεί κάθε μέρα να βγάζει διαφορετικούς πρωταγωνιστές και σε κάθε παιχνίδι κάποιος άλλος να κάνει το step up και να παίρνει τη νίκη. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ομάδα να βρίσκει αυτούς τους ξεχωριστούς παίκτες, γιατί στο τέλος της ημέρας, αυτό που μετράει είναι η νίκη. Εκεί, επικεντρωνόμαστε όλοι.»

Σαν αρχηγός πια της ομάδας φέτος, νιώθεις να έχουν αυξηθεί οι «υποχρεώσεις» που έχεις;

«Να σου πω την αλήθεια, δεν το έχω σκεφτεί ιδιαίτερα. Αλλά, όπως ανέφερα, έχουμε μία ομάδα που απαρτίζεται από παιδιά με εξαιρετικό χαρακτήρα, που είναι όλοι πολύ συνεργάσιμοι. Όπως καταλαβαίνεις, αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι παίζουμε καλά, έρχονται οι νίκες και διανύουμε μία αρκετά καλή χρονιά, διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τη δουλειά και την κάνει πιο ομαλή.»

παπ_ενθετη_4.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0