Face to Face

Ο Μίμης Δομάζος στο BN Sports: «Ποιος ήταν ο Μίμης Παπαϊωάννου; Αυτός που μου έδωσε το 10 στην ΑΕΚ μέσα απ' την καρδιά του!» (video)

Ο Μίμης Δομάζος στο BN Sports: «Ποιος ήταν ο Μίμης Παπαϊωάννου; Αυτός που μου έδωσε το 10 στην ΑΕΚ μέσα απ' την καρδιά του!» (video)
Αντίπαλος, συμπαίκτης, φίλος. Ο Μίμης Δομάζος είπε το δικό του «αντίο» μέσω του BN Sports στον θρύλο της ΑΕΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου, Μίμη Παπαϊωάννου.
Σχετικά Άρθρα
Δηλώσεις στον Φάνη Τσοκανά

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο έγινε φτωχότερο». Τόσο κοινότυπο, αλλά όταν βγαίνει από τα χείλη του Μίμη Δομάζου, αποκτά άλλη βαρύτητα.

Επί χρόνια αντίπαλος του Μίμη Παπαϊωάννου. Ο ένας ηγέτης της ΑΕΚ και ο άλλος του Παναθηναϊκού, αλλά τη σεζόν 1978/79, χάρισαν στην «Ένωση» και γενικότερα την ελληνική φίλαθλη κοινότητα, να τους απολαύσει δίπλα-δίπλα σε έναν σύλλογο και όχι μόνο στην Εθνική Ελλάδας.

Το BN Sports ήρθε σε επικοινωνία με τον «στρατηγό», ο οποίος είπε το δικό του «αντίο» στον σπουδαίο και καλό του φίλο, Μίμη Παπαϊωάννου.



«Όταν φεύγουν τέτοιες προσωπικότητες από τη ζωή, το ελληνικό ποδόσφαιρο μικραίνει.

Ο Μίμης Παπαϊωάννου δεν ήταν απλώς ένας καλός ποδοσφαιριστής. Ήταν καλό παιδί, καλός οικογενειάρχης, χωρίς να έχει ποτέ προβλήματα μέσα στο γήπεδο.

Θυμάμαι, όταν πήγα στη σπουδαία ΑΕΚ της εποχής, που εκτός από εμάς τους δύο, είχε Μπάγεβιτς, Μαύρο, Αρδίζογλου, Χρηστίδη, μου έδωσε τη φανέλα με το «10» και μου είπε: «τη φανέλα που φοράω, θα την φοράς εσύ τώρα!»

Έτσι ήταν. Άνθρωπος απλός, με τις πλάκες του. Δεν είχε τον "αέρα" της μεγάλης φίρμας, παρότι τέτοιου επιπέδου ποδοσφαιριστές, δεν βγαίνουν εύκολα στην Ελλάδα. Καλώς είχε βγει πρώτος αθλητής το 2000. Το άξιζε στον απόλυτο βαθμό.

Όσα έχει πετύχει, αλλά και η φωτογραφία του στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, αυτή η υπέροχη κίνηση των ανθρώπων του συλλόγου, θα θυμίζει πάντοτε σε όλους ποιος ήταν τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως άνθρωπος.

Θυμάμαι πως δεν ξενυχτούσε, δεν έβγαινε, αλλά αγαπούσε πολύ τον Στέλιο Καζαντζίδη.

Σε ένα Παναθηναϊκός-ΑΕΚ στη Λεωφόρο, που τραγουδούσε με τον Στέλιο και έπειτα ήρθε κι έπαιξε. Έβαλε και δύο γκολ, αλλά κερδίσαμε 5-4».



Η αφορμή δεν ήταν καλή, αλλά όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Μίμης Δομάζος «η ζωή προχωρά». Άλλωστε, δεν δίνεται καθημερινά η ευκαιρία να ακουστούν τα λόγια τέτοιων προσωπικοτήτων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Κάπως έτσι, αναφέρθηκε και στο επερχόμενο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό (19/03, 21:30), αλλά και στη γενικότερη «μάχη» του τίτλου, στο φετινό πρωτάθλημα.

«Θα δούμε εξαιρετικό ποδόσφαιρο τόσο στο ντέρμπι της Κυριακής (19/03, 21:30), αλλά και στα Play Off γενικότερα. Δεν θα βρεθώ στο γήπεδο, αλλά σίγουρα θα παρακολουθήσω το ματς.

Τα πέντε πρώτα παιχνίδια θα δείξουν και ποιος θα βγει πρωταθλητής. Οι πιθανότητες είναι ίσες. Το ιδανικό για την ΑΕΚ θα ήταν να κερδίσει, αλλά και με την ισοπαλία παραμένει ζωντανή. Σίγουρα, όμως, θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να περάσει ξανά μπροστά στη βαθμολογία. Από την άλλη, αν χάσει, θα είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψει από το -5.

Προσωπικά, θα ήθελα να δω πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό μετά από τόσα χρόνια. Έχει κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια φέτος, συγκέντρωσε τόσους βαθμούς. Η Κυριακή πάντως, θα δείξει πάρα πολλά για αυτόν».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0