Face to Face

Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στο BN Sports: «Δεν κάνεις κάθε μέρα χατ-τρικ στο Champions League – Ο Ολυμπιακός έχει να φοβηθεί μόνο τον ίδιο του τον εαυτό»! (video)

Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στο BN Sports: «Δεν κάνεις κάθε μέρα χατ-τρικ στο Champions League – Ο Ολυμπιακός έχει να φοβηθεί μόνο τον ίδιο του τον εαυτό»! (video)

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για τον αγώνα με τη Φράιμπουργκ και το BN Sports αναπόλησε την κορυφαία «ερυθρόλευκη» ανάμνηση εκ Γερμανίας, εκείνο το 6-2 επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν. O Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς μίλησε για την ονειρεμένη βραδιά της Ριζούπολης και το χατ-τρικ, τον τωρινό Ολυμπιακό ενώ από την κουβέντα, δεν έλειψαν οι Βαλμπουενά και Μαρσέλο.

Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη στο Μάνο Φυρογένη

Είναι κάποιες νύχτες που δεν τις ξεχνάς. Μένουν ανεξίτηλες στη μνήμη του μυαλού σου και καταλαμβάνουν για πάντα ένα κομμάτι αυτού. Δοθέντων κάποιων αφορμών επανέρχονται στο προσκήνιο, μπαίνουν σε προτεραιότητα, στο λεγόμενο «κάδρο». Μέχρι να πάρουν ξανά τη θέση τους λίγο πιο πίσω σε αυτή την αέναη διαδικασία. Όλο αυτό βέβαια δυναμώνει όταν τη στιγμή την έχει ζήσει κανείς σε πρώτο πλάνο, από μέσα. Όταν έχεις το βασικό ρόλο όμως τι γίνεται; Καλύτερα να μας πει ο Πρέντραγκ για αυτό.

«Είχα χάσει προπονήσεις λόγω πυρετού, δεν ήξερα αν θα παίξω»

«Δεν είναι εύκολο να βάλεις τρία γκολ σε ένα παιχνίδι Champions League. Όπως και να το κάνουμε δε συμβαίνει κάθε μέρα. Χρειάζεσαι και την τύχη με το μέρος σου, να σου βγουν οι φάσεις» ήταν τα πρώτα του λόγια με μία γλυκιά δόση αναπόλησης, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα ότι η συμμετοχή του ήταν εξαιρετικά αμφίβολη. «Είχα πολύ υψηλό πυρετό για 3-4 μέρες πριν το ματς. Είχα χάσει προπονήσεις. Δεν ήταν σίγουρο αν θα ξεκινούσα. Περισσότερο μπήκα στην αποστολή για ψυχολογικούς λόγους. Ο Λεμονής όμως έκρινε ότι έπρεπε να ξεκινήσω. Έκανα ένα πολύ καλό ζέσταμα, υψηλής έντασης και βγήκε αυτό που βγήκε».

Ο Ολυμπιακός υποδεχόταν το βράδυ της 18ης του Σεπτέμβρη στο γήπεδο της Ριζούπολης τη Μπάγερ Λεβερκούζεν. Μία ομάδα που λίγους μήνες νωρίτερα είχε αποκλείσει κατά σειρά τις Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο δρόμο για τον τελικό της Γλασκώβης. Εκεί χρειάστηκε το απίστευτο γκολ του Ζιντάν για να μη στεφθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Ευρώπης. Τέτοιος ήταν ο αντίπαλος των «ερυθρολεύκων» το αλησμόνητο εκείνο βράδυ.

«Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ σπουδαία ομάδα, φιναλίστ του Champions League. Όπως και να έχει κανείς δεν μπορεί να προχωρήσει τυχαία τόσο μακριά στο θεσμό. Εκείνες τις χρονιές η Λεβερκούζεν είχε εξαιρετική ομάδα. Ήθελε ιδιαίτερη προσοχή από μεριάς μας» θυμήθηκε ο Τζόλε για το μέγεθος του αντιπάλου.

«Ξεπεράσαμε το σοκ και κάναμε ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο»

Τι έγινε όμως στο χορτάρι της Ριζούπολης; Πως έφερε τούμπα το ματς ο Ολυμπιακός; «Ξέραμε ότι θα βρούμε χώρους, ελέω γερμανικής σχολής γιατί έτσι είναι η φιλοσοφία τους. Να μην κλείνονται, να παίζουν επιθετικά. Δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για εμάς εκείνο το παιχνίδι αφού βρεθήκαμε να κυνηγάμε το σκορ. Δεν μας πήρε από κάτω όμως. Ήταν νωρίς χρονικά, βρήκαμε τις απαιτούμενες ψυχικές δυνάμεις, προσπαθήσαμε περισσότερο, βάλαμε και τον κόσμο στην εξίσωση. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και δικαιότατα το γυρίσαμε και φτάσαμε και σε τόσο μεγάλο σκορ».

239937.jpg

«Είναι μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην καριέρα μου»

Χατ-τρικ στη «δευτεραθλήτρια της γηραιάς ηπείρου» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και μάλιστα όχι από σέντερ φορ; Το επίτευγμα αυτό έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του εμβληματικού αρχηγού. «Είναι μία από τις σημαντικότερες βραδιές της καριέρας μου. Τον χάρηκα πολύ εκείνον τον αγώνα, τον έζησα πολύ έντονα. Δεν ήταν μόνο το δικό μου το χατ-τρικ ήταν και η ευρεία νίκη, το συνολικό σκορ, η χαρά που δώσαμε στον κόσμο. Θα μου μείνει αξέχαστη εκείνη η νύχτα».

Παρά την εντυπωσιακή εκκίνηση και την τεράστια νίκη, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να προκριθεί από τον Ε’ όμιλο, τερματίζοντας στην τελευταία θέση με μόλις ένα βαθμό. Ο Τζόρτζεβιτς όμως δεν θεωρεί ότι το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, έκανε τους Πειραιώτες να υπερεκτιμήσουν τις δυνατότητές τους. «Δεν υποτιμήσαμε τους αντιπάλους μας. Δεν μπορείς να κάνεις άλλωστε και κάτι τέτοιο στο Champions League. Σε όποια κατάσταση και να είσαι, σε αυτό το επίπεδο, η χαλαρότητα πληρώνεται. Απλά στράβωσε η συνέχεια. Ήταν και θέμα τύχης. Πάντα η τύχη στο ποδόσφαιρο παίζει το ρόλο της. Έως ένα σημείο βέβαια την ορίζεις. Δεχτήκαμε και σε δύο ματς, γκολ στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα. Ήταν και άλλες χρονιές που μαζεύαμε 10 βαθμούς και δεν συνεχίζαμε. Αυτά συμβαίνουν».
ch3_1.jpg

«Υπήρχαν κρούσεις αλλά εγώ σκεφτόμουν μόνο τον Ολυμπιακό»

Οι Πειραιώτες με το 6-2 εκείνο, δεν σόκαραν μόνο την Ελλάδα αλλά και όλη την Ευρώπη. Οι αθλητές τους ακούστηκαν ακόμα περισσότερο στα μεγάλα πρωταθλήματα, όμως ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν μπήκε επ’ ουδενί στο μυαλό του Τζόλε. «Υπήρχε ενδιαφέρον, υπήρχαν κρούσεις. Η επιθυμία μου όμως ήταν ξεκάθαρη, όπως και της διοίκησης. Συνεπώς δεν μπήκαμε και ποτέ σε προχωρημένες συζητήσεις μεταγραφής».

«Έφυγε μεγάλος βάρος με τα πρώτα διπλά στην Ευρώπη»

Όταν ρωτήθηκε για την πιο πλήρη και ποιοτική ομάδα του Ολυμπιακού εν τη παρουσία του, προβληματίστηκε, όμως ξεχώρισε έστω και ελαφρώς κάποιες φουρνιές. «Όταν είσαι 13 χρόνια σε μια ομάδα και παίζεις σχεδόν κάθε χρόνο στο Champions League, βρίσκεσαι πάντοτε σε υψηλό επίπεδο. Η ομάδα του 1998-99 ήταν και εκείνη εξαιρετική. Ακόμα θυμάμαι το παγωμένο γήπεδο και το -16 στο Ζάγκρεμπ. Και αργότερα το 2007 που ήρθαν και τα πρώτα διπλά στη Βρέμη και τη Λάτσιο. Έφυγε ένα μεγάλο βάρος τότε, γιατί για πολλά χρόνια φτάναμε στην «πηγή αλλά δεν πίναμε νερό». Απελευθερωθήκαμε τότε. Υπήρχαν κατά καιρούς μεγάλες ομάδες».

 


«Θέλει χρόνο η ομάδα για να στρώσει, χρόνος που δεν υπάρχει»

Η συζήτηση έπειτα οδηγήθηκε στο σήμερα και στον Ολυμπιακού του 2022 και του Κορμπεράν. «Προέρχεται από όχι και τόσο καλά αποτελέσματα είναι αλήθεια. Του γύρισε και η τύχη την «πλάτη». Το είδαμε δύο φορές την τελευταία εβδομάδα. Όμως είναι νωρίς ακόμα. Ήρθαν αρκετά νέα πρόσωπα, καινούργιος προπονητής. Ακόμα δεν έχουν προσαρμοστεί πλήρως και είναι λογικό. Χρειάζεται χρόνος για να δώσει ο κόουτς την ταυτότητα που θέλει» είπε αρχικά και πρόσθεσε με απόλυτη ειλικρίνεια πως «Βέβαια στον Ολυμπιακό ποτέ δεν υπάρχει χρόνος. Και αυτό ίσχυε πάντοτε, από τα χρόνια μου. Έτσι είναι μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και έχει φορτωμένο καλεντάρι».

Ερωτώμενος για το κυριότερο πράγμα που πρέπει να διορθωθεί, δεν έμεινε στις περιστροφές αλλά ήταν σαφέστατος: «Η αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Υπάρχει μία δυσκολία φανερή στο εύκολο γκολ. Το καλό είναι ότι η ομάδα αρχίζει και παράγει ευκαιρίες Όλα αυτά βελτιώνονται μέσα από τα παιχνίδια. Αν και πρέπει να το κάνει και να βελτιωθεί στην πράξη, απέναντι σε πολύ ανταγωνιστικούς αντιπάλους όπως η Φράιμπουργκ και ο Άρης, σε μία δύσκολη έδρα. Είμαι σίγουρος όμως ότι όταν έρθουν ένα-δύο σερί θετικά αποτελέσματα θα γυρίσει η ψυχολογία και θα υπάρχει συνέχεια».

«Το μόνο που έχει να φοβηθεί είναι τον κακό του εαυτό»

Ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει τη Φράιμπουργκ για τη 2η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Europa League και ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, έθεσε τη δική του άποψη. «Είναι 2η στη Bundesliga και αυτό δίνει μία εικόνα για τη δυναμική του αντιπάλου. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση και θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Μία καθαρά γερμανική ομάδα, πειθαρχημένη. Ξέρουμε ότι θα τρέξει πολύ στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός σίγουρα θα δημιουργήσει ευκαιρίες και θα βρει ελεύθερους χώρους. Δεν έχει κάτι να φοβηθεί ο Ολυμπιακός πέρα από τον ίδιο του τον εαυτό. Αν εμφανιστεί καλύτερος απ’ ότι έχει δείξει ως τώρα, δεν θα έχει θέμα».

«Ο Βαλμπουενά αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση»

Όλα αυτά τα χρόνια που φόρεσε την «ερυθρόλευκη» φανέλα, συνεργάστηκε με πολύ σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Συμπαίκτες που έκαναν εξαιρετικές εμφανίσεις και με τους οποίους έζησε μαγικές στιγμές. Αν όμως έπαιζε ακόμα, ποιον θα ήθελε περισσότερο από την τωρινή ομάδα να συνυπάρξει στο γήπεδο; «Δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω κάποιον. Είμαι πολύ ευχαριστημένους με όσους συνεργάστηκα. Δεν θα ήθελα να σταθώ σε έναν ή δύο γιατί θα αδικήσω άλλους. Ο Βαλμπουενά βέβαια είναι ένα τρανό παράδειγμα προς όλους τους νέους ποδοσφαιριστές να τον παρακολουθούν και να τον προσέχουν τον τρόπο που δουλεύει και την εικόνα που έχει μέσα στο γήπεδο. Αξίζει πολλά συγχαρητήρια. Παράδειγμα προς μίμηση για όσους θέλουν να φτάσουν ψηλά».

«Αν μιλήσουμε για την αξία του Μαρσέλο, θα τον αδικήσουμε!

Δεν γινόταν να μην ερωτηθεί για το Μαρσέλο, τον νέο μεγάλο αστέρα του Πειραιά«Κατά καιρούς ο Ολυμπιακός έφερνε μεγάλα ονόματα από διάφορες εξελιγμένες ποδοσφαιρικά χώρες. Τζιοβάνι, Ριβάλντο, Ζε Ελίας, Γκαλέτι, Κοβάσεβιτς. Είναι μεγάλα ονόματα. Ο Μαρσέλο είναι και αυτός μία ιδιαίτερη περίπτωση. Η ζωντανή ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης με τόσα πολλά τρόπαια. Είναι ένας πολύ μεγάλος παίκτης» τόνισε αρχικά και συμπλήρωσε πως: «Αν μιλήσουμε για την αξία του θεωρώ πως θα τον αδικήσουμε ό,τι και να πούμε. Θεωρώ πως είναι και σε μία αρκετά καλή ηλικία. Είναι τεράστιο κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό. Αν είναι σε καλή κατάσταση θα βοηθήσει σίγουρα όμως από εκεί και πέρα δεν είναι μόνο το αγωνιστικό. Είναι και το πρεστίζ, το μάρκετινγκ. Είναι πολύ σημαντικό να έρχονται τέτοιοι παίκτες στην Ελλάδα. Δεν είναι εύκολο. Πρέπει οι πρόεδροι να κάνουν μεγάλες θυσίες και υπερβάσεις».

marcelo_1.jpg

«Δεν γίνεται να κοπεί η επαφή με τον Ολυμπιακό

Κλείνοντας ρωτήθηκε και για το κατά πόσο κρατά επαφές με το σύλλογο και τη διοίκηση και υπήρξε κατηγορηματικός. «Με τον Ολυμπιακό δεν γίνεται να κοπεί η επαφή. Δεν μπορεί να συμβεί ποτέ αυτό. 13 χρόνια είναι αυτά. Και με τη διοίκηση του κ. Μαρινάκη έχω καλή σχέση. Όλα καλά». Ως προς το πόστο με το οποίο μένει κοντά στο άθλημα, δήλωσε πως «Έχω την εταιρία ως μάνατζερ, τους παίκτες που εκπροσωπώ σε Ελλάδα και Σερβία. Μένω στο ποδόσφαιρο υπό διαφορετική γωνία. Μ αρέσει να είμαι Κοντά στους νέους, να τους συμβουλεύω και να πετυχαίνουν. Είναι μεγάλη μου χαρά».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0