Face to Face

Ο Άλεξ Αντετοκούνμπο στο BN Sports: «Από πιτσιρικάδες ονειρευόμασταν να εκπροσωπήσουμε όλοι μαζί τη χώρα μας» (video)

Ο Άλεξ Αντετοκούνμπο στο BN Sports: «Από πιτσιρικάδες ονειρευόμασταν να εκπροσωπήσουμε όλοι μαζί τη χώρα μας» (video)

Ο Αλέξανδρος ζει το όνειρό του και μιλώντας στο BN Sports απέδειξε ότι… βαδίζει στα χνάρια που έχει χαράξει το όνομα Αντετοκούνμπο, αφού… σημασία δεν έχει μια θέση στη 12αδα, αλλά να βελτιώνεται συνεχώς ως παίκτης και ακόμα περισσότερο ως άνθρωπος…

Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη στον Έκτορα Σταυρόπουλο

Το BN Sports βρέθηκε στην Media Day της Εθνικής Ομάδας και συνομίλησε αποκλειστικά με τον… Βενιαμίν της οικογένειας Αντετοκούνμπο, Άλεξ, που βιώνει για πρώτη φορά την εμπειρία της Επίσημης Αγαπημένης. Διαβάστε και δείτε ολόκληρη τη συζήτηση, με τα πολλά και ενδιαφέροντα που μοιράστηκε στην κάμερα του BN Sports

Καταρχάς, Άλεξ πως νιώθεις που βρίσκεσαι για πρώτη φορά στην Εθνική Ομάδα;

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που μπορώ να μοιραστώ μία τέτοια εμπειρία με τα αδέρφια μου. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που μπορώ να βρίσκομαι εδώ».

Είναι κάτι που το συζητούσατε από παλιά; Θυμάμαι, ο Γιάννης έχει πει παλιότερα ότι το ονειρευόσασταν…

«Ναι, σίγουρα είναι ένα όνειρο που είχαμε και οι τέσσερεις να είμαστε όλοι εδώ μαζί και να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας. Και αυτό βρίσκεται πλέον όσο πιο κοντά γίνεται στην πραγματικότητα».

Ποιος από τους τέσσερεις πιστεύεις είναι πιο… ενθουσιασμένος με αυτό;

«Πιστεύω είμαστε όλοι σχεδόν το ίδιο ενθουσιασμένοι. Δηλαδή πραγματικά είναι μια συνθήκη που μας έδωσε πολλή χαρά, είναι κάτι που από πιτσιρικάδες το ονειρευόμασταν».

Εσύ το περίμενες ότι θα είναι το όνομά σου μέσα στις κλήσεις για να βρίσκεσαι φέτος στην Εθνική; Πως ένιωσες όταν το έμαθες;

«Ένιωσα πολύ χαρούμενος όταν με ενημέρωσαν από την ομάδα ότι είμαι στις κλήσεις. Ένιωθα ότι θα μπορούσα να είμαι έτοιμος και ήμουν… φουλ ενθουσιασμένος».
thumbnail_1659792502677_1.jpg
Η συνεργασία σου με τον κόουτς Ιτούδη πως είναι, τώρα που τον γνωρίζεις;

«Τρομερή! Δηλαδή αυτές τις μέρες που βρίσκομαι εδώ έχω μάθει πάρα πολλά από τον κόουτς. Οι πληροφορίες που μου δίνει είναι πάντα πολύ βοηθητικές για μένα και για το παιχνίδι μου και προσωπικά πιστεύω ότι η συνεργασία μας είναι τρομερή».

Το ξέρεις ότι αν καταφέρετε να παίξετε όλοι μαζί σε επίσημο ματς, είναι για να γραφτεί στο Βιβλίο Γκίνες; Έχει γίνει μόλις άλλη μία φορά στην ιστορία να είναι 4 αδέρφια μαζί στην Εθνική Ομάδα.

«Όχι, δεν το ήξερα αυτό! Είναι τρομερό και μακάρι να γίνει πραγματικότητα

Οι στόχοι της Εθνικής ποιοι είναι για το Eurobasket; Εσύ τι πιστεύεις ότι μπορούμε να καταφέρουμε;

«Πιστεύω ότι πρέπει να το βλέπουμε με τη λογική του one step at a time (σ.σ. ένα βήμα τη φορά), να είμαστε μαζί, να βλέπω βελτίωση στην ομάδα κάθε μέρα. Πρέπει κάθε μέρα να γινόμαστε και πιο δεμένοι και πιο οργανωμένοι και πιστεύω ότι αυτή η Εθνική είναι για μεγάλα πράγματα».

Για εσένα προσωπικά, πιστεύεις ότι θα καταφέρεις να είσαι μέσα στην τελική 12αδα; Θα βρίσκεσαι εκεί;

«Εγώ αυτό που προσπαθώ να καταφέρω αυτή τη στιγμή είναι η βελτίωση. Να βελτιώσω τον εαυτό μου όσο μπορώ. Και αν είμαι στη 12αδα οκ, αν δεν είμαι, πάλι οκ (σ.σ. έκανε την χαρακτηριστική κίνηση με τους ώμους), καταλαβαίνεις… Αν βελτιώνομαι και γίνομαι καλύτερος παίκτης και καλύτερος άνθρωπος, αυτό είναι που με ενδιαφέρει».

Φέτος θα σε δούμε και σένα στο Μιλγουόκι, τρίτος της… παρέας που θα βρίσκεται στην πόλη. Πως προέκυψε αυτό και τι πλάνα έχεις για μέσα στη χρονιά;

«Ναι θα είμαι στο Μιλγουόκι, οι Ουϊσκόνσιν Χερντς της G-League πήραν τα δικαιώματά μου και από εκεί και πέρα περιμένω τώρα να τελειώσουν τα καθήκοντά μου εδώ και θα δούμε τι θα γίνει».

Σου έχουν πει κάτι για τον ρόλο σου; Στην G-League, αν θα παίζεις περισσότερο σε σχέση με πέρσι;

«Όχι δεν έχω μιλήσει ακόμα καθόλου, δεν έχουμε κάποια επικοινωνία αυτή τη στιγμή».

*Σε… off the record ερώτηση για τον αν θα τον δούμε ποτέ να παίζει στην Ελλάδα και αν είναι κάτι που θα το ήθελε, ο Άλεξ απάντησε: «Μακάρι! Γιατί όχι; Τώρα μόνο σκληρή δουλειά χρειάζεται και θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον…»


ww.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0