Face to Face

Οι πρωταγωνιστές του ελληνικού Subbuteo μιλούν στο BN Sports!

Οι πρωταγωνιστές του ελληνικού Subbuteo μιλούν στο BN Sports!

Το BN Sports βρέθηκε στο Subbuteo Major Tournament of Athensκαι μίλησε με τους πρωταγωνιστές του αθλήματος στην Ελλάδα σε κατηγορίες αντρών, κ20-κ16 και σε πρόσωπα που έχουν… αρχίσει αυτή την αγάπη του παιχνιδιού στην χώρα μας. 

Σχετικά Άρθρα

Δηλώσεις στον Φοίβο Πεφάνη

Το τουρνουά του Subbuteo Major Tournament of Athens ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία και ένα τρανό παράδειγμα μίας μεγάλης «παρέας» που έχει καταφέρει να μετατρέψει το λατρεμένο της χόμπι σε ένα οργανωμένο ανταγωνιστικό τουρνουά. Κάλλιστα μπορεί κανείς να αντιληφθεί την αγάπη που έχουν αυτοί οι άνθρωποι για το συγκεκριμένο πάθος τους, το Επιτραπέζιο Ποδόσφαιρο ή αλλιώς το γνωστό σε όλους μας «Subbuteo». 
unnamed-2.jpg

Ένας από τους καλύτερους και παλαιότερους αθλητές Επιτραπέζιου Ποδοσφαίρου, ο Ελληνοιταλός Αλμπέρτο Ντι Μάτζιο, έκανε αναφορά για τις εμπειρίες του στο Subbuteo στην Ελλάδα αλλά και στο κορυφαίο πρωτάθλημα του χώρου, το ιταλικό, τις διαφορές ανάμεσα στις δύο χώρες και το όνειρό του, να διαδοθεί το συγκεκριμένο σπορ.

  • Αλμπέρτο Ντι Μάτζιο«Θυμάμαι τον εαυτό μου να παίζει με το Subbuteoαπό μικρή ηλικία. Το Επιτραπέζιο Ποδόσφαιρο δεν ήταν όσο ανταγωνιστικό είναι σήμερα. Από το 2015 ασχολούμαι ανελλιπώς και αγωνίζομαι στην Εθνική Ελλάδος και στο ιταλικό πρωτάθλημα, που κατ’ εμέ είναι το κορυφαίο όλων. Είναι απίστευτο συναίσθημα να συμμετέχεις σε αυτό το πρωτάθλημα. Η Ελλάδα έχει δυνατό πρωτάθλημα, είναι σίγουρα μέσα στην 5άδα όπως το Βέλγιο και η Μάλτα. 

     Προσπαθώ να μυήσω και τα παιδιά μου στο άθλημα και νομίζω πως το έχω καταφέρει, καθώς και ο γιος μου αγωνίζεται στην κατηγορία των Κ12. Ελπίζω στο μέλλον να έχουμε περισσότερους μικρούς φίλους στα τουρνουά». 

Μάλιστα, είχαμε την χαρά να μιλήσουμε με τέσσερα παιδιά που έχουν πρωταγωνιστήσει από μικρή ηλικία στο χώρο του Επιτραπέζιου Ποδοσφαίρου σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και μοιράστηκαν μαζί μας το ταξίδι τους μέσω του παιχνιδιού. Ο λόγος για τους Νίκο Χαρατσή (δύο σερί Κύπελλα Ελλάδος και τρία ομαδικά πρωταθλήματα με τους «Falcons»), Δημήτρη Δημόπουλο (ένα Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, δύο Subbuteo Major Tournament of Athens και Κύπελλο Ελλάδος), Φίλιππο Παπιδάκη και Γιάννη Βλασσόπουλο, τον νεότερο αθλητή που έχει κατακτήσει ποτέ Πρωτάθλημας Ελλάδος
unnamed_25.jpg

  • Νίκος Χαρατσής:«Από τα 14 μου έτη ξεκίνησα να ασχολούμαι με το Subbuteo λόγω του πατέρα μου ο οποίος ήταν σε πολύ καλό επίπεδο. Με την πάροδο του χρόνου, με υπομονή αλλά και αγάπη για το άθλημα έχω καταφέρει να βρίσκομαι μέσα στους τρεις καλύτερους της χώρας. 
     Τον Σεπτέμβριο θα συμμετάσχω στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ρώμης, μία τεράστια διοργάνωση όπου θα παρευρεθούν όλοι οι αστέρες τοθυ      παιχνιδιού. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια θα έχουμε μια πανίσχυρη ομάδα, ίσως και την κορυφαία εθνική ομάδα όλων των εποχών και στόχος μας είναι η κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου».

  • Δημήτρης Δημόπουλος:«Τα Χριστούγεννα του 2005, μόλις έξι ετών, άρχισε το πάθος μου με το Subbuteo, αλλά στα 12 μου έκανα μία παύση τεσσάρων ετών. Το 2016 αποφάσισα να ξαναρχίσω και μέχρι σήμερα έχω κατακτήσει το SubbuteoMajor Tournament of Athens, το Κύπελλο Ελλάδος το 2017 και ένα πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην κατηγορία των Κ19 στο Βέλγιο το 2018.

«Πλέον, θέλω να βελτιωθώ και να φτάσω το επίπεδου του κορυφαίου παίκτη στον κόσμο, τον Κάρλος Φλόρες, ο οποίος έχει κατακτήσει κάθε πιθανό ατομικό τρόπαιο. Είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ μαζί του και να ζήσω την καλύτερη στιγμή της ζωής μου, νικώντας τον 6-4!». 

  • Φίλιππος Παπιδάκης«Άρχισα από τα 12 έτη να παίζω Subbuteo με τον πατέρα μου και είναι η αγάπη μου από τότε. Ξεκίνησα να παίζω στο σπίτι μου και αποφάσισα να συμμετέχω σε τουρνουά. Θα ήθελα να είχαμε ακόμα περισσότερες συμμετοχές στα τουρνουά και τα νέα παιδιά να ανακαλύψουν το Επιτραπέζιο ποδόσφαιρο και την ξεχωριστή ομορφιά του».
  • Γιάννης Βλασσόπουλος«Είναι η ζωή μου το Επιτραπέζιο Ποδόσφαιρο και είμαι ευγνώμων που έχω διακριθεί. Γίνεται διαρκής προσπάθεια για να ανέβει το άθλημα, αλλά η αλήθεια είναι πως χρειάζονται λεφτά για ταξίδια και πολύ υπομονή για να το μάθεις και να το αγαπήσεις. Τα νέα παιδιά θέλουν κάτι άμεσο, όπως τα βιντεοπαιχνίδια μου μπορείς να τα τερματίσεις σε δύο ημέρες. Δυστυχώς ή ευτυχώς το Subbuteoδεν είναι έτσι». 
unnamed-1.jpg

Επιπλέον, τα μέλη της Κ20 (Λέανδρος Σούρλας, Παύλος Μαλινδρέτος, Βαγγέλης Κοτρώτσος, Φίλιππος Παπιδάκης) και Κ16 Ελλάδας είναι έτοιμα για να κατακτήσουν τη πρώτη θέση στο Ομαδικό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Subbuteo που θα διεξαχθεί στη Ρώμη της Ιταλίας στις αρχές της σεζόν! 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0