Face to Face

Ο Κλάους Άλοφς αποκλειστικά στο ΒΝ Sports: «Αν μπορούσα θα έπαιρνα Βαλμπουενά και Σισέ»

Ο Κλάους Άλοφς αποκλειστικά στο ΒΝ Sports: «Αν μπορούσα θα έπαιρνα Βαλμπουενά και Σισέ»

Ο θρύλος του γερμανικού ποδόσφαιρου και νυν αθλητικός διευθυντής της Φορτούνα ΝτίσελντορφΚλάους Άλοφς μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports, λίγο μετά το φιλικό της ομάδας του με τον Ολυμπιακό και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αγάπη του για τον Παπασταθόπουλο, στο σύστημα που ταιριάζει στον Κούτρη και στους παίκτες που θα ήθελε από τους Πειραιώτες

Συνέντευξη στον Δημήτρη Σπηλιόπουλο από την Αυστρία

Πρόκειται για έναν ζωντανό θρύλο της Φορτούνα Ντίσελντορφ και του γερμανικού ποδοσφαίρου. Με 177 γκολ σε 424 συμμετοχές στη Bundesliga το όνομα του βρίσκεται μέσα στους τους κορυφαίους σκόρερ στην ιστορία του γερμανικού πρωταθλήματος. Κατέκτησε σχεδόν τα πάντα στην σπουδαία καριέρα του με τις φανέλες των Φορτούνα, Κολωνία, Μαρσέιγ, Βέρντερ Βρέμης και φυσικά με την «νασιοναλμάνσαφτ».

εικόνα_Viber_2022-06-26_10-34-13.jpg

Πρωταθλητής Ευρώπης και πρώτος σκόρερ στο Euro 1980,  φιναλίστα στο Μουντιάλ του 1986 και δύο φορές πρώτος σκόρερ στη Bundesliga (1979, 1985),  είναι μερικά από τα επιτεύγματα του ως ποδοσφαιριστής, ενώ ως αθλητικός διευθυντής δημιούργησε την σπουδαία Βέρντερ Βρέμης  την δεκαετία του 2000, εκεί όπου συνεργάστηκε μεταξύ άλλων και με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Πλέον ο Κλάους Άλοφς, στα 66 του χρόνια, υπηρετεί την αγαπημένη του Φορτούνα Ντίσελντορφαπό το ίδιο πόστο και ονειρεύεται να την δει να επιστρέφει στα σαλόνια του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Το BN Sports τον συνάντησε λίγο μετά το τέλος του φιλικού της Φορτούνα με τον Ολυμπιακό και αναφέρθηκε στους Πειραιώτες

  • Έχετε αρκετούς φίλους στην Ελλάδα. Πως και δεν σας έβγαλε ποτέ ο δρόμος σας για να εργαστείτε στα μέρη μας; 

«Για να είμαι ειλικρινείς ο λόγος που δεν έχω έρθει για δουλειά στην Ελλάδα είναι γιατί πολύ απλά δεν είχα ποτέ καμία πρόταση. Σαν ποδοσφαιριστής ήταν λίγο διαφορετικά γιατί έπαιξα στη Γερμανία, στη Γαλλία και αργότερα είχα την τύχη να συνεργαστώ με ομάδες που λειτουργούσαν σε πολύ υψηλό επίπεδο, όπως η Βέρντερ και η Βόλφσμπουργκ. Ήταν δύο καταπληκτικοί σταθμοί στην καριέρα μου. Τώρα, παρότι δεν το είχα στα σχέδια μου, είμαι ξανά ενεργός στην πόλη της γενέτειρας μου»

  • Πριν από το παιχνίδι σας είδαμε να μιλάτε για αρκετή ώρα με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Τι θυμάστε από την συνύπαρξη σας στη Βέρντερ Βρέμης; 

«Αν πω πως αγαπάω τον Σωκράτη ίσως ακουστεί λίγο υπερβολικό, αλλά τον έχω κλείσει στην καρδιά μου. Βιώσαμε μαζί μια φανταστική εποχή στη Βέρντερ. Δεν πρόκειται απλά για έναν καταπληκτικό ποδοσφαιριστή, αλλά και για έναν υπέροχο άνθρωπο»

  • Η γνώμη σας για τον Ολυμπιακό και την εικόνα του στο παιχνίδι; 

«Ο Ολυμπιακός είναι σίγουρα πιο ώριμη ομάδα από εμάς και αυτό φάνηκε στο γήπεδο. Διαθέτουν ένα σύνολο με πολύ μεγάλη ποιότητα και δε μπορούμε αυτή τη στιγμή να συγκριθούμε μαζί τους. Μη ξεχνάμε πως η Φορτούνα είναι μια ομάδα που παίζει στην δεύτερη κατηγορία. Οι στόχοι του Ολυμπιακού είναι εντελώς διαφορετικοί. Θέλουν να παίξουν στο Τσάμπιονς Λιγκ και να πρωταγωνιστήσουν, θέλουν να είναι πρωταθλητές. Έχουν πολύ καλούς παίκτες και ένα σύνολο που βοηθάει τον προπονητή να επιτύχει τους στόχους του»

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΓΚΑΙΝΜΠΕΡΓΚ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ / ΦΙΛΙΚΟ / ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

  • Αν μπορούσατε να πάρετε έναν παίκτη από τον Ολυμπιακό, ποιος θα ήταν αυτός; 

«Τον Βαλμπουενά 10 χρόνια νεότερο.... (γέλια) Αν και έτσι που τον είδα θα τον έπαιρνα και τώρα. Σίγουρα μπορεί να προσφέρει ποιοτικά λεπτά. Επίσης, ο Σισέ είναι ένας παίκτης που σίγουρα θα μας ενδιέφερε για τα φοβερά σωματικά του προσόντα και τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται. Η αλήθεια είναι πως με αιφνιδιάσατε. Υπάρχουν κι άλλοι παίκτες του Ολυμπιακού που αν το σκεφτώ καλύτερα θα μπορώ να σας πω»

  • Ποια είναι η άποψη σας για τον Λεονάρντο Κούτρη, τον οποίο είχατε τα προηγούμενα δύο χρόνια εδώ; 

«Ο Λέο είναι ένας παίκτης με πολλά θετικά χαρακτηριστικά, αλλά θεωρώ πως ταιριάζει καλύτερα σε μία ομάδα που αγωνίζεται με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και γενικώς ομάδες που κάνουν επιθετικό παιχνίδι. Το παιχνίδι του σε ότι αφορά την επίθεση είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Η Τσβάιτελιγκα είναι μια κατηγορία όπου παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο οι προσωπικές μονομαχίες, οι εναέριες διεκδικήσεις και νομίζω πως αυτό δεν είναι το δυνατό του σημείο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης πως πέρασε έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό και τους τελευταίους μήνες βελτιωνόταν όλο και περισσότερο και όπως τον είδα στο παιχνίδι έχει κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός και πραγματικά εύχομαι να μην έχει κάποιον σοβαρό τραυματισμό. Η φιλικότητα με την οποία η ομάδα τον αγκάλιασε δείχνει πως πέρασε ένα καλό διάστημα στη Φορτούνα»

  • Ποιος είναι ο στόχος της Φορτούνα Ντίσελντορφ για την σεζόν που ξεκινάει σε λίγες εβδομάδες; 

«Ο στόχος μας είναι να ανεβούμε στη Bundesliga, αλλά αυτός ήταν ο στόχος μας και πέρσι. Η δεύτερη κατηγορία στη Γερμανία είναι πάρα πολύ δυνατή. Δείτε πως φέτος πήραν την άνοδο τεράστιες ομάδες όπως η Βέρντερ Βρέμης και η Σάλκε. Έχουμε να παλέψουμε με ομάδες που πριν μερικά χρόνια πρωταγωνιστούσαν στη Bundesliga, όπως το Αμβούργο. Το θέλουμε πάρα πολύ αλλά δεν θα είναι καθόλου εύκολο»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0