Face to Face

Ο Βασίλης Μεγαλοοικονόμου στο BN Sports για την καταστροφή στο Ζηρίνειο: «Ο στίβος εκδιώκεται – Δεν υπάρχει κανένας σεβασμός»

Ο Βασίλης Μεγαλοοικονόμου στο BN Sports για την καταστροφή στο Ζηρίνειο: «Ο στίβος εκδιώκεται – Δεν υπάρχει κανένας σεβασμός»
Μετά την είδηση της καταστροφής του ταρτάν στο Δημοτικό γήπεδο της Κηφισιάς, οι αντιδράσεις ήταν πολλές, αρχής γενομένης με το ποστ του Μίλτου Τεντόγλου. Το BN Sports επικοινώνησε με έναν εκ των προπονητών του συλλόγου, Βασίλη Μεγαλοοικονόμου, όπου μάλιστα αποκάλυψε και μια... κρυμμένη ιστορία σχετικά με τον τάπητα του γηπέδου που ξεκίνησε προ τετραετίας! 

Το μεσημέρι της Παρασκευής, μέσω του Μίλτου Τεντόγλου, έγινε ευρέως γνωστή η καταστροφή του ταρτάν στο δημοτικό γήπεδο της Κηφισιάς. Εκεί, όπου εκατοντάδες αθλητές προπονούνται και έχουν ξεκινήσει μια μεγάλη καριέρα όπως ο Εμμανουήλ Καραλλής!
Οι ανακοινώσεις των σωματείων στίβου από το Δήμο Κηφισιάς ήρθαν άμεσα. Θέση, στο όλο θέμα, πήρε και η ΠΑΕ Κηφισιάς, στην οποία στράφηκαν και οι πρώτες κατηγορίες, συνδυαστικά με το Δήμο της πόλης, ο οποίος και αυτός με τη σειρά του εξέδωσε μια ανακοίνωση το απόγευμα του Σαββάτου (18/6).

Το BN Sports ήρθε σε επικοινωνία με τον προπονητή του Γυμναστικού Συλλόγου Κηφισιάς αλλά και ομοσπονδιακό προπονητή, Βασίλη Μεγαλοοικονόμου, ο οποίος ξετύλιξε όλα τα γεγονότα τα οποία ξεκίνησαν το 2018 και άφησαν τον κλασικό αθλητισμό... άστεγο για διάστημα τεσσάρων ολόκληρων χρόνων. Μίλησε επίσης για την «ασέβεια» που δείχνει ο Δήμος προς όλες τις διακρίσεις που έχει πετύχει ο σύλλογος και έστειλε το δικό του μήνυμα προς… πάσα κατεύθυνση!

Συνέντευξη στο Δημήτρη Φεραδούρο

«Είναι ένα μείζον θέμα. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν γίνει διάφορα πράγματα. Όλα ξεκίνησαν με την αντικατάσταση του ταρτάν πριν από τέσσερα χρόνια. Βγήκε λοιπόν, αλλά δεν μπήκε ποτέ το καινούριο. Παγκόσμιο ρεκόρ αλλαγής ταρτάν! Πραγματικά. Αντί οι εργασίες να γίνουν μέσα σε μια εβδομάδα, ένα μήνα, χρειάστηκαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

Ο Γ.Σ. Κηφισιάς, όπως και οι υπόλοιποι σύλλογοι της πόλης δεινοπάθησαν από αυτό το πράγμα και έφυγαν πάρα πολλά παιδιά από τις ακαδημίες. Ο σύλλογος οικονομικά μαράζωσε, αλλά πάνω από όλα δεν είχε αθλητές», είπε ξεκινώντας την κουβέντα μας σχετικά με το ζήτημα του ταρτάν και η αγανάκτηση ήταν αποτυπωμένη στην φωνή του.

«Στη συνέχεια, έγινε μια σειρά από πράγματα τα οποία μόνο βοήθεια δεν προσέφεραν. Πιο συγκεκριμένα, για αρχή έκλεισαν τα αποδυτήρια και δόθηκαν αποκλειστικά στην διάθεση της ΠΑΕ.

Ένα κλειστό γυμναστήριο ενδυνάμωσης με βάρη, το οποίο τον τελευταίο χρόνο δόθηκε επίσης στην αποκλειστική αξιοποίηση της ποδοσφαιρικής ομάδας. Το γυμναστήριο αυτό το χρησιμοποιούσε όμως όλος ο σύλλογος μας και μάλιστα είχαν τη δυνατότητα και οι δημότες. Αντίστοιχα και τα αποδυτήρια.

Δεν σταμάτησαν όμως εκεί. Οι βαλβίδες της σφύρας, της σφαίρας και του δίσκου βγήκαν μέσα από το γήπεδο, υποτίθεται για να αντικατασταθούν, αλλά εξαφανίστηκαν και ούτε προβλέπεται να επιστρέψουν. Το αποκορύφωμα βέβαια είναι τα τελευταία γεγονότα.

Ξαφνικά, αφου τοποθετήθηκε το νέο ταρτάν και έλεγαν πως θα φτιάξουν τον αγωνιστικό χώρο και το γρασίδι, διαπιστώσαμε την τελευταία εβδομάδα πως τον είχαν σημαδέψει περίπου ενάμιση μέτρο μέσα, δηλαδή την εσωτερική διαδρομή. Για να καταλάβει ο κόσμος όμως, αυτό σημαίνει πως δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν αγώνες. Οι ελάχιστες διαδρομές για να πραγματοποιηθούν αγώνες είναι έξι. Αν κοπεί μια διαδρομή θα φτάσουμε στις πέντε», ανέφερε σχετικά με την προϊστορία του γηπέδου και στη συνέχεια πέρασε στους περιορισμούς που θα αποφέρει αυτή η αλλαγή.

ipiccy_image_7_6.jpg

«Παλαιότερα γινόντουσαν τα "Ζηρίνεια" κάθε χρόνο. Από τους μεγαλύτερους αγώνες σε πανελλήνιο επίπεδο. Ερχόντουσαν από κάθε μέρος της Ελλάδας αθλητές για να συμμετάσχουν και υπήρξαν μεγάλες επιδόσεις. Η ιστορία αυτών των αγώνων είναι μεγάλη.

Έχουνε γίνει οι αγώνες, τα "Βικέλεια", οι οποίοι είναι grand prix στίβου με συμμετοχή μεγάλων αθλητών όπως η Βούλα Πατουλίδου και άλλων μεγάλων αθλητών. Με αυτά που συμβαίνουν δε πρόκειται να επανέλθουν ποτέ ξανά, διότι δεν πληρούνται οι προδιαγραφές για να πραγματοποιηθούν αγώνες δρομικών αγωνισμάτων».

 

Που έκαναν προπόνηση τα παιδιά του σωματείου κατά τη διάρκεια αυτών των τεσσάρων χρόνων;

«Τα παιδιά προπονούνταν μέσα στο δάσος, πηγαίνανε στα Ανάβρυτα, πράγμα το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση πολλών παιδιών και δεν ερχόντουσαν. Μετά πηγαίναμε σε άλλα κοντινά γήπεδα στα οποία μπορούσαν να πραγματοποιηθούν προπονήσεις.

Επίσης κάποιες φορές χρησιμοποιούσαν και το χορτάρι. Προπόνηση στίβου, χωρίς προπόνηση στο χόρτο δε γίνεται. Επίσης, αυτή τη στιγμή που θα φτιαχτεί ο αγωνιστικός χώρος του ποδοσφαίρου, δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί η χρήση του από αθλητές του στίβου. Αυτό το πράγμα είναι καταστροφικό για τον αθλητή του κλασικού αθλητισμού. Πρέπει να γίνονται δρομικά κομμάτια και ασκήσεις στο χορτάρι, δε νοείται προπόνηση χωρίς αυτά.

Με τα στάνταρ που είχε το συγκεκριμένο γήπεδο, πληρούσε τις προδιαγραφές για πολλά αγωνίσματα. Κάλυπτε το στίβο, κάλυπτε του δημότες και όλα τα ερασιτεχνικά αθλήματα. Με αυτές τις αλλαγές μετατρέπεται ένα δημοτικό στάδιο, το οποίο είναι για χρήση των πολιτών και των συλλόγων της πόλης, σε γήπεδο ΠΑΕ! Αυτό δεν είναι καθόλου σωστό και δίκαιο.

Αυτό το γήπεδο έχει μια ιστορία, είναι ένα στολίδι της Κηφισιάς. Απευθυνόταν κυρίως στον κλασικό αθλητισμό. Προφανώς και σε όλα τα υπόλοιπα αθλήματα, αλλά από τον κλασικό αθλητισμό γνώρισε τις μεγαλύτερες επιτυχίες και στην συνέχεια από το βόλεϊ. Αυτή τη στιγμή ο στίβος εκδιώκεται. Στο σύλλογο έρχονται παιδιά και από άλλες περιοχές.

Δεν υπάρχει κανένας σεβασμός. Όλα αυτά τα χρόνια και με όλες αυτές τις επιτυχίες τις οποίες έχουμε φέρει. Δεν είναι μόνο η πέμπτη θέση στο παγκόσμιο που έχουμε φέρει με τον Εμμανουήλ ή τα παγκόσμια ρεκόρ που πέτυχε ή του Μίλτου του Τεντόγλου, είναι πάρα πολλοί οι αθλητές σε επίπεδο παγκοσμίων πρωταθλημάτων και Βαλκανικών αγώνων σε πολλές κατηγορίες. Είναι πολύ μεγάλες οι επιτυχίες και πολλή μεγάλη η ιστορία.

Ο Γυμναστικός Σύλλογος της Κηφισιάς το 2019 ήταν το πρώτο σωματείο στην Ελλάδα και επίσης είναι μεταξύ των πέντε κορυφαίων σωματείων στίβου στη χώρα εδώ και 15-20 χρόνια. Με σπουδαίους προπονητές, σπουδαίους αθλητές, σπουδαία διοίκηση και ένας σύλλογος παράδειγμα και δακτυλοδεικτούμενους από όλους τους συλλόγους στην Ελλάδα. Είναι απαράδεκτο όλο αυτό που γίνεται. Δεν είχε γίνει η παραμικρή βελτίωση όλα αυτά τα χρόνια στο στίβο και για το ποδόσφαιρο πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις και μέσα σε τρεις μέρες κόβουν το ταρτάν, ενώ τέσσερα χρόνια ήμασταν… άστεγοι».

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε;

«Πρέπει να σταματήσει άμεσα αυτό το πράγμα. Πρέπει να δοθεί μια λύση που να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Δεν νοείται, επειδή ανέβηκε κατηγορία ο ποδοσφαιρικός σύλλογος, να εκδιώκεται με αυτό τον τρόπο ο στίβος. Πρέπει να βρουν άλλη λύση. Δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος, αλλά θα πρέπει να διευθετηθεί».

*Ευχαριστώ πολύ τον Κώστα Μπάκο για την πολύτιμη βοήθεια του.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0